Cum să găzduiți o bază de date online [închis] (Programare, Python, Mysql, Bază De Date, Platforma Google Cloud)

wingman__7 a intrebat.

Construiesc o aplicație desktop folosind pyQt care va stoca, actualiza și prelua date dintr-o bază de date online, astfel încât utilizatorii să poată accesa datele de la distanță.

Acum întrebarea mea este cum o implementez? Ce bază de date să folosesc (de exemplu, MySQL, SQL etc.)? Unde ar trebui să găzduiesc baza de date (nu vreau un site de găzduire gratuit din motive de siguranță, această aplicație este destinată producției)?

De asemenea, aș dori să știu cum să mă conectez la o bază de date găzduită online; în scop explicativ, considerați un exemplu că am găzduit o bază de date MySQL pe Google Cloud, acum cum mă conectez la această bază de date MySQL online găzduită pe Google Cloud? și comenzile pentru interogare, actualizare etc. sunt aceleași ca atunci când folosiți MySQL pe localhost?

Sunt nou în chestia asta cu găzduirea bazei de date online.

1 răspunsuri
omar_hussein

Disclaimer: Nu sunt un expert în baze de date, dar am făcut ceva similar cu tine, așa că iată ce am găsit în propria mea cercetare!

Selectarea bazei de date

În ceea ce privește ce bază de date ar trebui să folosiți, aceasta va fi specifică aplicației, deși pentru majoritatea aplicațiilor standard, oricare dintre principalele arhitecturi SQL (SQL și Postgresql) va fi suficientă. Rețineți că SQLite nu suportă accesul în rețea, așa că nu optați pentru aceasta!

Dacă doriți să citiți mai multe despre diferențele și avantajele celor două, puteți începe de aici https://www.digitalocean.com/community/tutorials/sqlite-vs-mysql-vs-postgresql-a-comparison-of-relational-database-management-systems

Găzduirea bazelor de date

Există multe gazde SQL online din care puteți alege. Dacă aveți de gând să folosiți acest lucru în producție, atunci aș înclina spre unul dintre principalii furnizori de cloud (AWS/GCP/Azure), deoarece aceștia oferă servicii ușor de implementat, scalabile și sigure pentru acest lucru – de asemenea, este posibil să doriți să ajungeți să folosiți și alte servicii de calcul în cloud ale acestora. Pentru a începe, alegeți oricare dintre acestea cu care aveți cea mai mare experiență.

Integrarea Python

Există mai multe pachete python pentru conectarea și manipularea bazelor de date. Baza este că aceleași comenzi (CREATE, SELECT, QUERY etc.) sunt aceleași ca și cum le-ați rula local, acestea oferă doar un înveliș pentru a vă conecta la o bază de date și pentru a scrie și citi din baza de date. De exemplu, aveți mysql connector pentru bazele de date mySQL și psycopg2 pentru postgres.