Cum să lucrați cu UAC la instalarea XAMPP (Programare, Php, Xampp)

FlippingCoin a intrebat.

Instalez Xampp pe computerul meu, dar când am încercat să îl instalez apare o casetă de dialog. cum rezolv acest lucru… vă mulțumesc mult pentru ajutor.! caseta de dialog:

Important! Din cauza unui Control al Contului de Utilizator (UAC) activat pe sistemul dvs. este posibil ca unelefuncții ale XAMPP să fie restricționate.

Cu UAC vă rugăm să evitați să instalați XAMPPîn C:Program Files(Lipsesc permisiunile de scriere). Sau dezactivați UAC cu msconfig după această instalare.

Comentarii

 • Înseamnă că nu-l instalați în fișiere de program, deoarece are nevoie de permisiuni de scriere în directorul de instalare. –  > Por ElGavilan.
 • Nu dezactivați UAC. În schimb, instalați XAMPP într-un alt director în afară de C:Program Files. Puteți să instalați cu ușurință XAMPP la rădăcina unității C: și să nu aveți nicio problemă. Sau chiar mai bine, dacă aveți o unitate fără un sistem de operare pe ea, instalați-l acolo. –  > Por Crackertastic.
7 răspunsuri
Yevgeniy Afanasyev

Aceasta este o problemă specifică pentru Windows Vista, 7, 8 (și, probabil, mai nou).

Controlul contului de utilizator (UAC) este o caracteristică din Windows care vă poate ajuta să păstrați controlul asupra computerului, informându-vă atunci când un program face o modificare care necesită permisiune la nivel de administrator. UAC funcționează prin ajustarea nivelului de permisiune al contului dumneavoastră de utilizator.

Aceasta se aplică în principal la C:Program Files. Este posibil să fi observat uneori că unele aplicații pot vedea în C:Program Files fișiere care nu există acolo. Știți de ce? Windows are acum tendința de a avea folderul „C:Program Files” personalizat pentru fiecare utilizator. De exemplu, aplicațiile vechi stochează fișierele de configurare (cum ar fi .ini) în același dosar în care sunt stocate fișierele executabile. În vremurile bune, toți utilizatorii aveau aceleași configurații pentru astfel de aplicații. În zilele noastre, Windows stochează configurațiile în dosarul special legat de contul de utilizator. Astfel, în prezent, diferiți utilizatori pot avea configurații diferite, în timp ce aplicația continuă să creadă că fișierele de configurare se află în același dosar cu fișierele executabile.

Lui XAMPP nu-i place să aibă configurații diferite pentru utilizatori diferiți. De fapt, nu este un fișier de configurare pentru XAMPP, ci dosarele în care vă păstrați proiectele și bazele de date. Ideea lui XAMPP este ca proiectele să fie aceleași pentru toți utilizatorii. Aceasta este o sursă de conflict cu Windows.

Tot ce trebuie să faceți este să evitați instalarea XAMPP în C:Program Files. Astfel, XAMPP va folosi întotdeauna fișierele originale pentru toți utilizatorii și nu va exista nicio confuzie.

Vă recomand să instalați XAMPP în folderul special din directorul rădăcină, cum ar fi în C:XAMPP. Dar înainte de a alege folderul trebuie să faceți clic pe acest mesaj de avertizare.

Comentarii

 • da, ei bine, asta e frumos și toate … dar tot primesc avertismente UAC de fiecare dată când îl folosesc. –  > Por Tyler Lazenby.
 • Ei bine, nu-l folosiți. Folosiți Vagrant sau Docker boxes. Eu folosesc homestead. Este uimitor, vine cu ngnix și apache și toate versiunile de php și mySQL și postgreSql, și puteți configura ce să utilizați într-un singur fișier. Și chiar puteți face mai multe medii pentru mai multe proiecte într-un singur fișier de configurare. Funcționează și pentru Windows. Și chiar am răspuns la o întrebare despre cum să îl fac mai rapid 🙂 –  > Por Yevgeniy Afanasyev.
itzmebibin

Puteți apăsa OK și să instalați xampp la C:xampp și nu în fișiere de program

Kaymaz

Puteți apăsa ok și va continua instalarea.

În caz contrar, consultați Încerc să reinstalez XAMPP pe Windows 7, primesc un mesaj de eroare

Tiago Martins Peres 李大仁

În principiu, există trei lucruri pe care le puteți face

 1. Asigură-te că contul tău de utilizator are privilegii de administrator.
 2. Dezactivați Controlul contului de utilizator (UAC).
 3. Instalați în C://xampp.

Tocmai am scris un răspuns la un răspuns foarte asemănător aici, unde explic cum puteți dezactiva UAC din Windows 8.

Comentarii

 • se instalează pe 3. în mod implicit (în C://xampp). Bună explicație! Mulțumiri.  > Por Jess.
 • Tot după ce l-am instalat, când îl închid, îmi spune: „Error: cannot create file C:xamppxampp-control.ini. Accesul este refuzat” Excepție EAccess Violation in module xampp-control.exe at ____ ; Violarea accesului la adresa ___ în modulul xampp.control.exe” Citirea adresei ____ . –  > Por Jess.
 • acest lucru a ajutat: stackoverflow.com/questions/38676374/… În principiu, am rulat ca administrator. Îmi pare rău pentru spam, sper că acest lucru ajută pe cineva. –  > Por Jess.
 • Mulțumesc pentru că ai împărtășit și asta @JessicaPereira. –  > Por Tiago Martins Peres 李大仁.
ron24

Pentru a dezactiva UAC mergeți laStart>Control Panel>User Accountacolo veți găsi o opțiuneTurn User Account Control on or offdoar faceți clic pe ea și debifațiUser Account Control pentru a vă proteja calculatorulclick OK.

Vă rugăm să consultați acest link : https://community.apachefriends.org/f/viewtopic.php?f=16&t=45364

BAMBY

Doar du-te la start > tastați caseta de căutare uac apăsați enter > veți vedea ‘Change user account control settings’ > în jos veți vedea never notify. Faceți clic pe OK. Și ați terminat.

Comentarii

 • Vă rugăm să renunțați la ALL CAPS din răspunsul dumneavoastră. Consultați pagina de ajutor pentru formatare pentru a vă îmbunătăți formatarea. –  > Por costaparas.
Alex.D

Nu este vorba numai de permisiuni!Dacă ați instalat deja vreo aplicație care are unul (sau mai multe) servicii care rulează și care folosesc porturile 80 și 443, atunci vă veți confrunta cu problema de fiecare dată când încercați să porniți Apache.De exemplu, dacă folosiți o stație de lucru VMWare, aceasta ar fi o problemă serioasă!Nu am putut obține nici un rezultat adecvat prin modificarea fișierelor de configurare ale XAMPP.Așa că, în acest caz, am încercat să reconfigurez VMWARE-ul sau să opresc un anumit serviciu Windows numit „VMware Authorization Service” și trebuie să aveți grijă și de alte softuri/servicii de acest fel.De fapt, pentru mine a funcționat perfect.

Tags:,