Cum să obțineți numărul de rânduri și coloane al unei matrice 2D în Java? [duplicat] (Programare, Java, Array-Uri, Matrice Multidimensională, Sintaxă)

Aishwarya R a intrebat.

Pentru o matrice în Java, putem obține valoarea length a tabloului cu array_name.length. În mod similar, cum se poate obține numărul de rânduri și coloane ale unui array 2D 2D?

1 răspunsuri
Idos

Păi probabil că vrei array_name.length pentru a obține numărul de rânduri și array_name[0].length pentru coloane. Adică dacă ai definit array-ul tău așa:

T[][] array_name = new T[row][col];
array_name.length // row
array_name[0].length // col

Comentarii

  • Woow! E grozav! Poți să-mi spui, te rog, care este logica expresiei ((array_name[0].length)), care returnează un număr de coloane? Adică, cum se face că expresia respectivă returnează un număr de coloane? Vreau să aflu care este logica ei. mulțumesc –  > Por M.Barandov.
  • @M.Barandov o matrice 2d este practic doar o matrice de matrice. Un exemplu în acest sens este dacă aveți un array 2d cu 5 rânduri și 4 coloane, îl puteți inițializa astfel: T[][][] nume_retea = new T[5][4]; Deși pare că se creează o matrice 2d cu 5 rânduri și 4 coloane, de fapt se creează o matrice 1d cu 5 elemente. Fiecare element este o matrice interioară cu 4 elemente: ([array1,array1,array2,array3,array4,array5] <= fiecare array din interiorul array-ului principal are 4 elemente).. Obținerea lungimii oricăruia dintre aceste array-uri interioare va returna numărul de „coloane” din array-ul 2d. –  > Por Ladi Oyeleye.
  • @LadiOyeleye tnx foarte mult. –  > Por M.Barandov.