Cum se calculează indicele de severitate a defectelor? (Programare, Testare)

Abhishek SIngh a intrebat.

Să spunem că nivelurile de severitate a defectelor mele sunt 4 (critic), 3 (grav), 2 (mediu), 1 (scăzut). Numărul total de defecte este 4.

2 răspunsuri
Shavantha Weerasinghe

Putem utiliza următorii pași

1)Atribuim un număr fiecărui grad de severitate ca : Blocker=9, Critical=8, Major=3, Minor=2 , Trivial=1

2)Apoi, înmulțim numărul de probleme din fiecare categorie cu numărul atribuit, astfel: (Numărul de blocaje * 9) + (Numărul de probleme critice * 8).

3)Apoi se împarte la numărul total de probleme

de exemplu: ( (Numărul de blocaje * 9) + (Numărul de probleme critice * 8) + (Numărul de probleme majore * 3) + (Numărul de probleme minore * 2) + (Numărul de probleme triviale * 1)). / Număr total de probleme

Comentarii

  • Cum luați o decizie pe baza valorii pe care o obțineți pentru DSI? vreun punct de referință? –  > Por hirosht.
  • În mod obișnuit, reperul pentru un produs matur este setat pentru a exclude orice probleme majore (presupunând că denumirea majoră se referă la un defect al unei caracteristici fără o soluție de rezolvare și este observabilă de către consumator). Astfel, în exemplul de mai sus: Criteriul de referință ar fi un DSI de 2,0 sau mai puțin. –  > Por TheChrisONeil.
Shavantha Weerasinghe

@hirosht Indicele de gravitate a defectelor oferă o măsură a calității unui produs supus testării. Astfel, în mai multe iterații de testare, dacă putem identifica că DSI scade, că poate indica faptul că calitatea produsului/caracteristicii este în creștere. Cu toate acestea, acestea fiind spuse, cifrele ne pot induce în eroare și nu ar trebui să le luăm ca pe un indiciu al creșterii calității, deoarece trebuie să luăm în considerare și numărul de defecte înregistrate pe iterație și gravitatea defectelor identificate în fiecare ciclu și să luăm o decizie.

Tags: