Cum se deschid fișierele de date spss în excel? (Programare, Excel, Spss)

Rama Moorthy a intrebat.

Vreau să deschid fișierele de date spss .sav în Excel fără a deschide fișierele spss (nu vreau să convertesc fișierul de date spss în fișier excel), știu că acest lucru este posibil folosind conexiunea OLDB, dar nu știu cum să fac acest lucru.

Mă poate ajuta cineva să fac acest lucru?

Vă mulțumesc anticipat.

7 răspunsuri
DKB la NYU

Am convertit sav în csv online: http://pspp.benpfaff.org/

Comentarii

 • Acest lucru este perfect pentru mine. Vreau să analizez în R, dar nu există niciodată o modalitate bună de a vizualiza etichetele. Mai ales ieșirea dicționarului este grozavă! –  > Por Bastiaan Quast.
Ameet Wadhwani

Pentru a descărca acest driver trebuie să aveți o licență pentru SPSS. Pentru cei care nu au, există un instrument open source care seamănă foarte mult cu SPSS și care vă va permite să importați fișiere SAV și să le exportați în CSV.

Iată software-ul

Și aici sunt pașii pentru a exporta datele.

Juha Palomäki

(Nu este chiar un răspuns pentru dumneavoastră, deoarece doriți să evitați deschiderea fișierelor, dar poate că acest lucru îi ajută pe alții).

Am folosit pachetul open source GNU PSPP pentru a converti sav tile în csv. Puteți descărca versiunea pentru Windows cel puțin de pe SourceForge [1]. Odată ce aveți software-ul, puteți converti fișierul sav în csv cu următoarea linie de comandă:

pspp-convert <input.sav> <output.csv>

[1] http://sourceforge.net/projects/pspp4windows/files/?source=navbar

Comentarii

 • Am încercat, dar nu funcționează. Am încercat „pspp-convert quicksave foo”, „pspp-convert quicksave foo -O csv”, „pspp-convert quicksave.sav foo.csv”, „pspp-convert quicksave.sav foo -O csv”. Întotdeauna îmi dă o eroare de genul „quicksave : no such file directory” sau „quicksave.sav is not a system file or a portable file” sau „foo : cannnot guess output format” –  > Por Flyout91.
 • Vă mulțumesc. Foarte rapid. Am încercat pașii descriși în răspunsul lui Ameet, dar acest lucru (un echivalent GUI) nu s-a finalizat din anumite motive. –  > Por kometen.
 • Vă mulțumesc foarte mult pentru acest răspuns util! Pentru a adăuga, puteți folosi chocolatey pe Windows pentru a instala instantaneu PSPP: choco install pspp –  > Por aaronsteers.
Jeremy

Ajut la dezvoltarea addin-ului Colectica pentru Excel, care deschide fișiere de date SPSS și Stata în Excel. Acest lucru nu necesită configurarea ODBC; citește fișierul și apoi inserează datele și metadatele în foaia de calcul.

Addin-ul poate fi descărcat de lahttp://www.colectica.com/software/colecticaforexcel

Comentarii

 • pare frumos, dar este scump –  > Por Flyout91.
djhurio

Puteți să o faceți prin ODBC. Pașii pentru a face acest lucru:

 1. Instalați IBM SPSS Statistics Data File Driver. Driverul independent este suficient.
 2. Creați DNS prin intermediul managerului ODBC.
 3. Utilizați importatorul de date în Excel prin ODBC selectând DNS creat.

Rama Moorthy

Am încercat cele de mai jos și a funcționat bine,

Instalați Dimensions Data Model și OLE DB Access

și urmați pașii de mai jos în Excel

Data->Get External Data ->From Other sources -> From Data Connection Wizard -> Other/Advanced-> SPSS MR DM-2 OLE DB Provider-> Metadata type as SPSS File(SAV)-> SPSS data file in Metadata Location->Finish

Lion HC

Puteți utiliza un convertor online, dezvoltat de mine la adresa N’counter.

Acesta este cel mai simplu mod de a deschide un fișier SPSS în Excel.

1) Trebuie doar să încărcați fișierul dvs. în SPSS coN’verter la adresa https://secure.ncounter.de/SpssConverter

2) Selectați câteva opțiuni

3) Și fișierul Excel convertit va fi descărcat

Pe serverul nostru nu se păstrează nicio informație despre conținutul fișierului dvs. Fișierul călătorește către serverul nostru, este convertit în memorie și este imediat eliminat: Nu ne uităm în niciun moment la datele dumneavoastră!

Comentarii

 • OP a spus în mod specific că nu dorește să îl convertească într-un fișier Excel –  > Por Nick.
 • @NickA, ați citit alte răspunsuri? Sincer, se pare că este vorba de suprimare. IMHO nu există nicio modalitate de a deschide și de a lucra cu fișierul SPSS direct din Excel. Fiecare rezoluție înseamnă un fel de conversie a datelor din fișierul spss în format nativ Excel. –  > Por Lion HC.
 • nu, nu le-am citit, răspunsul dvs. a apărut în review, așa că l-am revizuit, nimic mai mult -.  > Por Nick.
 • Nu funcționează. Am încercat să convertesc un fișier .sav, dar primesc „Ne pare foarte rău că nu am putut converti fișierul”. –  > Por Flyout91.
 • Acesta a fost un caz particular legat de browserul pe care l-ați folosit. Acum, acest bug este rezolvat și puteți încerca din nou. Ne cerem scuze pentru neplăceri. –  > Por Lion HC.

Tags:,