Cum se dezinstalează o extensie Firefox din linia de comandă? (Programare, Firefox, Firefox Addon)

Bharat a intrebat.

Am instalat extensia Firefox făcând dublu clic pe abc.xpi fișier. Acum vreau să știu unde sunt copiate aceste fișiere, astfel încât să le pot șterge. Sau orice altă modalitate de a dezinstala o extensie, în afară de a merge la Addons & apoi dezinstalarea manuală a acesteia. Vreau să o dezinstalez programatic.

Comentarii

1 răspunsuri
Tim

Fișierele create ca parte a procesului de instalare a extensiei sunt stocate în profilul Firefox pe care îl foloseai la momentul respectiv. Dacă nu sunteți conștient de configurarea mai multor profiluri, probabil că îl utilizați pe cel „implicit” pe care l-ați primit atunci când ați instalat Firefox. A te juca cu chestii din directorul de profil poate fi extrem de imprudent, dar dacă vrei să încerci, ar fi bine să te gândești:

  • localizarea directorului de profil – acest lucru va depinde de sistemul dvs. de operare, dar căutați sub directorul specificat în variabila de mediu USERPROFILE ar fi un bun început
  • găsirea id-ului pentru extensia pe care doriți să o eliminați
  • să eliminați subdirectorul care corespunde ID-ului extensiei din directorul de profil. extensions din cadrul profilului
  • eliminați referința la extensie din extensions.ini fișier
  • eventual, să se elimine extensions.rdf complet, pentru a permite regenerarea acestuia.

În prezent, nu cunosc o modalitate automată de a face acest lucru din linia de comandă, dacă nu doriți să o faceți dumneavoastră, dar s-ar putea să existe instrumente care să o facă pentru dumneavoastră.