Diferența dintre console.log() și console.debug()? (Programare, Javascript, Consolă, Consola.Log, Bara De Instrumente Pentru Dezvoltator Web)

CaptSaltyJack a intrebat.

Google nu mi-a fost de ajutor, deoarece căutarea pentru „console.debug” aduce doar o grămadă de pagini care au cuvintele „console” și „debug” pe ele.

Mă întreb care este diferența dintre console.log() și console.debug(). Există vreo modalitate de a folosi o grămadă de console.debug() și apoi doar să apăsăm un comutator pentru a opri cu ușurință toate declarațiile de depanare de la trimiterea în consolă (ca după lansarea unui site)?

Comentarii

 • Iată cum se dezactivează ieșirile console.log stackoverflow.com/questions/1215392/… –  > Por frazras.
 • Puteți pune culori. console.log(‘%c Sample Text’, ‘color:green;’); Sau adăugați un VAR în text folosind: console.log(`Sample ${variable}`, ‘color:green;’); –  > Por Gilberto B. Terra Jr..
6 răspunsuri
Pete TNT

Comentarii

  59

 • În Chrome debug() apare în albastru și log() în negru –  > Por Simon_Weaver.
 • 42

 • O îmbunătățire serioasă față de log(). –  > Por Vael Victus.
 • 37

 • Adus de la developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/console: console.debug()Notă: Începând cu Chromium 58, această metodă apare în consolele browserului Chromium numai atunci când este selectat nivelul „Verbose”. –  > Por cilf.
 • Utilizarea depanării în Chrome: Apelarea Debug nu este permisă –  > Por Masoud Bimar.
Prabhakar Undurthi

Din punct de vedere tehnic console.log console.debug și console.info sunt identiceDar modul în care afișează datele este puțin diferit

console.log Text de culoare neagră fără pictogramă

console.info Text de culoare albastră cu pictogramă

console.debug Text de culoare neagră pură

console.warn Text de culoare galbenă cu pictogramă

console.error Text de culoare roșie cu pictogramă

var playerOne = 120;
var playerTwo = 130;
var playerThree = 140;
var playerFour = 150;
var playerFive = 160;

console.log("Console.log" + " " + playerOne);
console.debug("Console.debug" + " " +playerTwo);
console.warn("Console.warn" + " " + playerThree);
console.info("Console.info" + " " + playerFour);
console.error("Console.error" + " " + playerFive);

Comentarii

 • În browserul Google Chrome info jurnalele de nivel sunt afișate pur și simplu cu o pictogramă (la fel ca în instantaneu), dar textul (console.info textul din postarea dvs.) este de culoare neagră, iar culoarea de fundal a rândului este albă. Posibil ca instantaneul dvs. să fie pentru browserul Firefox. –  > Por RBT.
 • Mulțumesc pentru răspuns, foarte clar cu captura de ecran. Trebuie să întreb totuși, de ce concatenarea șirurilor de caractere? De ce nu doar console.log("Console.log"); în loc de console.log("Console.log" + " " + playerOne);? Ce înseamnă " " + playerOne face? –  > Por hofnarwillie.
 • În consola mea, obțin același afișaj cu console.log("Console.log"); console.debug("Console.debug"); console.warn("Console.warn"); console.info("Console.info"); console.error("Console.error"); –  > Por kotchwane.
 • Este, de asemenea, o idee bună să rețineți că, console.error și console.warn ies pe stderr, în timp ce celelalte ies pe stdout –  > Por Christoffer.
user2486570

Ele sunt aproape identice – singura diferență este că mesajele de depanare sunt ascunse în mod implicit în versiunile recente ale Chrome (trebuie să setați nivelul de jurnal la Verbose în bara de sus Devtools în timp ce sunteți în consolă pentru a vedea mesajele de depanare; mesajele de jurnal sunt vizibile în mod implicit).

Comentarii

 • Bună ziua, acest lucru pare adevărat, dar nu reușesc să găsesc nicio informație despre acest comportament. Site-ul Chrome docs nu îl menționează până în prezent. –  > Por oligofren.
 • Acum am înțeles în sfârșit „setați nivelul de jurnal la Verbose în partea de sus a consolei”. Vrei să spui că în Dev Tools există consola în partea de jos. În partea de sus a acestei secțiuni, împreună cu Filtru și selectorul de cadre, există și o listă derulantă de verbozitate pentru jurnale (prestabilită la „Info”) – -.  > Por oligofren.
 • Acesta este cel mai relevant răspuns. Toată lumea menționează culorile, dar acest lucru este IMO mai important. –  > Por DurkoMatko.
Venkat

console.info ,console.debug metodele sunt identice cu console.log.

 • console.log Imprimarea declarației
 • console.info Text de culoare neagră cu pictograma „i” de culoare albastră
 • console.debug Text de culoare albastră

Documentație:

Comentarii

 • Console.info imprimă culoarea albastră, console.warn imprimă culoarea galbenă și console.error imprimă culoarea roșie –  > Por shivgre.
 • Am testat în Chrome 52.0.2743.82 Console.info se imprimă în culoarea neagră cu pictograma albastră, Console.warn se imprimă în culoarea neagră cu pictograma galbenă console.error se imprimă în culoarea roșie cu pictograma roșie –  > Por Venkat.
 • vă rugăm să vă editați răspunsul în consecință, astfel încât să pot vota în sus sau să elimin downvote, ați observat pictograma „i” de culoare albastră înainte de textul tipărit în timp ce utilizați console.info() –  > Por shivgre.
Espen M. S.

Dacă doriți să aveți posibilitatea de a dezactiva jurnalizarea după ce un produs este finalizat, ați putea suprascrie opțiunea console.debug() sau să faceți o altă funcție personalizată.

console.debug = function() {
  if(!console.debugging) return;
  console.log.apply(this, arguments);
};

console.debugging = true;
console.debug('Foo', {age:41, name:'Jhon Doe'});

Foo▸ {age: 41, nume: „Jhon Doe”}

console.debugging = false;
console.debug('Foo', {age:26, name:'Jane Doe'});

Nici o ieșire

Cu toate acestea, nu am găsit o modalitate de a colora și ieșirile.

Comentarii

 • funcționează bine cu utilizarea codurilor de scăpare ANSI pentru colorare: stackoverflow.com/a/41407246/1175053 –  > Por C S.
user4648588

Din documentația browserelor,The log,debugși de asemenea info sunt identice din punct de vedere al implementării, dar variază în ceea ce privește culoarea și pictograma

https://jsfiddle.net/yp4z76gg/1/

Comentarii

 • Acest lucru ar trebui să fie un comentariu sau să adăugați mai multe explicații cu răspuns pentru modul în care ambele sunt identice sau nu există nici o diferență pentru a înțelege OP și alții.Mulțumiri –  > Por ρяσѕρєя K.