Diferența tehnică dintre o aplicație independentă și o aplicație web [închis] (Programare, Aplicații Web)

Purushottam a intrebat.

Reîncadrez întrebarea mea anterioară, această întrebare a fost pusă de inginerul meu senior, care nu a fost convins de răspunsul meu. Î: Care este diferența tehnică dintre proiectarea unei „aplicații găzduite pe web” și a unei „aplicații autonome descărcabile”, de exemplu, în ceea ce privește codificarea stratului HTTP etc.

Comentarii

 • Nu există niciuna. Ambele proiecte necesită o bună înțelegere a ceea ce trebuie făcut și a constrângerilor tehnice. Întrebarea dumneavoastră este mult prea vagă pentru a avea un răspuns bun. –  > Por JB Nizet.
 • @JBNizet: Există diferențe semnificative. Aplicațiile web au constrângeri arhitecturale date de standardele web, în timp ce aplicațiile autonome au o libertate enormă de a alege o arhitectură. –  > Por Eric J..
7 răspunsuri
Eric J.

În linii mari, aplicațiile găzduite pe web se bazează pe următoarele caracteristici arhitecturale:

Aplicație web

 • Interfața de utilizator este redată pe un computer client, folosind un client specializat (a.k.a. browser web)
 • Capacitățile UI de pe mașina client sunt limitate la ceea ce suportă browserul web (inclusiv plugin-urile). În general, programatorul nu are posibilitatea de a implementa funcționalități arbitrare pe client, ci mai degrabă trebuie să lucreze în limitele capacităților acceptate de client.
 • Logica de afaceri și stocarea datelor nu se află pe mașina client (în general, pot exista excepții limitate). Mai degrabă, unul sau mai multe servere își asumă aceste roluri arhitecturale.
 • Comunicarea între client și server se realizează cu ajutorul unui protocol de comunicare în rețea standardizat (HTTP).

Aplicație autonomă

 • Există un număr foarte mare de arhitecturi diferite pentru aplicațiile autonome. Unele pot fi destul de asemănătoare cu o aplicație găzduită pe web; altele sunt destul de diferite.
 • Programatorul are control deplin (în limitele capacităților sistemului de operare și cu sprijinul unei selecții largi de cadre de interfață utilizator) asupra interfeței cu utilizatorul.
 • Stratul de logică de afaceri și stratul de date pot fi localizate pe aceeași mașină sau pe un server la distanță.
 • În cazul în care în soluție sunt implicate unul sau mai multe servere la distanță, pot fi selectate mai multe protocoale de comunicare la distanță. Nu există nicio obligație de a utiliza HTTP peste TCP/IP (și, de fapt, deseori sunt selectate protocoale mai eficiente).

Comentarii

 • Știu că această postare este veche. Dar am o întrebare. –  > Por Archie Zineg.
 • @ArchieZineg: Dacă aveți o întrebare, vă rugăm să o puneți ca o întrebare nouă. Nu ezitați să faceți un link către noua întrebare din comentariile de aici. –  > Por Eric J..
 • stackoverflow.com/questions/28259750/web-based-system-security –  > Por Archie Zineg.
Krishna Chaitanya

Aplicația autonomă utilizează resursele dumneavoastră, aplicația web se execută pe server, redarea se face pe sistemul dumneavoastră.

Glorithm

Din punct de vedere arhitectural, există o lume diferită. „Aplicația descărcabilă „stone alone app” rulează pur și simplu pe partea clientului, iar aplicația web tradițională pe 3 niveluri rulează părți mici în browserul utilizatorului (javascript fantezist) și o mare parte pe serverele web/aplicație și DB.

De asemenea, aplicațiile descărcabile sunt dependente de platformă. Cu excepția cazului în care nu o scrieți în Adobe AIR sau Flash, există șanse să trebuiască să scrieți o dată pentru Windows, Linux, apoi Mac.

Jagadeesh R

Aplicație autonomă care rulează local în computerul dumneavoastră.Ex: Notepad, Wordpad, Paint…

Aplicație web care nu poate rula fără webbrowser…..de asemenea, rulează pe serverele web unde este găzduită aplicația web.Conectați-vă la aplicația web prin:lansarea browserului…..introduceți url-ul aplicației web…după introducerea url-ului aplicația web se încarcă în browserul dvs……EX:Yahoo mail Hot mail…….

Stevie Whalen

Este nevoie de un pic de istorie…

Microsoft a încercat inițial să modifice java, lucru care nu este permis atunci când sunteți de acord cu acordul în procesul de instalare. MS a plătit o amendă simbolică de 1 milion de dolari și a încetat să mai coopereze cu Java.

Plug-in-ul java trebuie să fi fost instalat în prealabil, iar…

 1. avem aplicații java, care rulează ca programe de calculator, deoarece le adăugăm pe hard disk.
 2. avem pagini web cu applet-uri java adăugate ca element de pagină, browserul este capabil să ruleze java.
 3. avem java Web Start, care descarcă aplicația de pe un server îndepărtat, verifică dacă utilizatorul dispune de Java Runtime, oferă instalarea acelui runtime și apoi rulează aplicația descărcată.

Aplicație web au meritul că programatorul poate menține actualizările. Dar, oamenilor le place și sentimentul de a deține software-ul, ca și muzica înregistrată.

Comentarii

 • Există o mulțime de programe care nu sunt scrise în Java. –  > Por Eric J..
user3497368

O licență de sine stătătoare vine cu o cheie de securitate hardware. Software-ul poate fi instalat pe orice calculator care rulează Windows, dar numai pe calculatorul pe care este introdusă cheia de securitate puteți lucra cu software-ul. Dacă doriți să lucrați cu software-ul pe un alt computer, trebuie doar să atașați cheia la acest computer.

Comentarii

 • Acest lucru este rareori adevărat. Foarte puține aplicații utilizează o cheie hardware, iar multe programe independente sunt complet gratuite. –  > Por Eric J..
ganesh

aplicațiile de sine stătătoare sunt aplicațiile care pot rula doar pe un singur sistem pe care este instalat.

 1. aplicațiile care sunt dezvoltate folosind c și c++ sunt aplicații autonome, deoarece nu sunt independente de platformă.