DNS redirecționează domain.com către www.domain.com [închis] (Programare, Redirecționare, Dns, Cname)

Maksim a intrebat.

Am efectuat o căutare pe internet pentru această întrebare, dar total dezamăgit de rezultate. Cazul este de a redirecționa toate cererile către domain.com către subdomeniul www.domain.com.

Deci ce am:

  1. www.domain.com – domeniul principal al site-ului web, toate cererile clienților ar trebui să fie redirecționate aici
  2. domeniu.com – un alt punct de intrare pe site pentru cei care nu folosesc prefixul www, toate cererile trebuie redirecționate către www.domain.com
  3. mydomain.com – alias alternativ al site-ului web, toate cererile trebuie redirecționate către www.domain.com
  4. www.mydomain.com – pentru persoanele care utilizează prefixul www, toate cererile trebuie redirecționate către www.domain.com

Am înțeles că acest lucru este posibil folosind .htaccess și PHP. Dar vreau să-mi dau seama cum se poate face acest lucru folosind doar DNS. Înțeleg, de asemenea, că rezultatul interogării DNS nu schimbă ceea ce se întâmplă în stratul HTTP, astfel încât numele de domeniu introdus inițial va fi întotdeauna cel care este trimis către serverul web în Host. Deci pentru a rescrie domeniul.com la www.domain.com voi avea nevoie în continuare de Apache mod_rewrite. Dar vreau să fac partea principală a lucrului cu DNS (înregistrări CNAME și A).

Așadar, întrebarea principală este ce înregistrări CNAME și A ar trebui să aibă fiecare domeniu de mai sus?

Comentarii

    24

  • Ca răspuns la cei care au închis întrebarea: nu ar fi mai productiv să legați această întrebare de una relevantă pe site-ul „adecvat” (probabil serverfault)? Iar faptul că DNS este complet „off topic” pentru un dezvoltator web este un argument oarecum slab. Chiar cred că există prea multă dorință de a închide întrebările. Apropo, acesta a fost, apropo, a fost primul link de pe Google. Reflectă prost asupra comunității să aibă acest exces de zel „off topic” de poliție a rezultatelor de căutare de top. –  > Por Emmel.
  • Iată-mă pe mine, un dezvoltator web, întrebându-mă cum să redirecționez apelurile fără ca www subdomeniu, către acesta. –  > Por Justin Adkins.
1 răspunsuri
Michaël Hompus

Ați putea face www.domain.com înregistrarea A și toate celelalte nume de domeniu CNAME-uri ale www.domain.com. Dar acest lucru „rezolvă” doar faptul că, dacă adresa IP a www.domain.com se schimbă, nu trebuie să modificați celelalte enties DNS, deoarece acestea sunt alias-uri.

Așadar, la nivel DNS nu există nicio modalitate de a impune o redirecționare. Și asta pentru un motiv întemeiat, deoarece DNS este utilizat pentru mai mult decât HTTP. De exemplu, dacă toate cererile pentru domeniul.com ar fi redirecționate către www.domain.com, adresele de e-mail se vor schimba în [email protected]

Așadar, pentru redirecționarea HTTP va trebui să folosiți o soluție HTTP. Aceasta poate fi la nivelul serverului web (mod_rewrite, în cod, javascript (ugh), etc.), dar puteți avea și un proxy în fața serverului web pentru a gestiona acest lucru.

Comentarii

  • Michaël, vă mulțumesc foarte mult! –  > Por Maksim.