Eroare Vagrant: Lipsește accelerarea hardware VT-x/AMD-V (Programare, Vagrant)

stofl a intrebat.

Vreau să „ridic” o cutie vagrant. Dar primesc următoarea eroare:

VT-x/AMD-V hardware acceleration is not available on your system. Your 64-bit guest will fail to detect a 64-bit CPU and will not be able to boot.

Procesorul meu:

# lshw -class processor
 *-cpu          
    description: CPU
    product: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz
    vendor: Intel Corp.
    physical id: 4
    bus info: [email protected]
    version: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU
    slot: U23
    size: 3200MHz
    capacity: 3200MHz
    width: 64 bits
    capabilities: fpu fpu_exception wp vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx x86-64 constant_tsc pebs bts nopl pni dtes64 monitor ds_cpl cid cx16 xtpr lahf_lm

Am încercat de asemenea Box Debian squeeze 32 de la http://vagrantbox.es cu același mesaj de eroare.

Ce pot să încerc să folosesc vagrant?

4 răspunsuri
Dutch Rapley

Dacă procesorul dvs. nu acceptă VT-x, atunci nu puteți rula un sistem de operare guest pe 64 de biți. Dacă un sistem de operare invitat de 32 de biți tot nu pornește cu vagrant up, atunci ar trebui să specificați următoarele în fișierul Vagrantfile pentru a dezactiva virtualizarea hardware pentru vm-ul dvs:

config.vm.provider :virtualbox do |vb| 
 vb.customize ["modifyvm", :id, "--hwvirtex", "off"]
end

Vajk Hermecz

Verificați jurnalele din VirtualBox din spatele lui vagrant, dacă aveți mesajul VERR_VMX_IN_VMX_ROOT_MODE (Intel) sau VERR_SVM_IN_USE (Amd) în el, înseamnă că există altceva care folosește capacitatea de virtualizare a procesoarelor. în cazul meu, HAXM a fost acel tip urât (care este folosit, de exemplu, pentru emulatoarele Android bazate pe x86)…

(Eu folosesc Windows 7)

Comentarii

 • Mulțumesc pentru acest sfat. Am vrut să configurez cutia virtuală pentru a putea dezvolta pe un sistem care folosește librării mai vechi decât cele pe care le aveam instalate pe PC-ul meu. Pentru că nu reușeam să fac să funcționeze acea cutie virtuală, am făcut un downgrade al sistemului și am rezolvat problema în acest fel. Acum nu am timp să testez sfatul tău. Dar cred că pe viitor voi avea din nou aceeași problemă. Dar sistemul meu este un debian wheezy fără să ruleze astfel de aplicații, cred… –  > Por stofl.
Carlos G.

Am avut o problemă similară. Aveam un laptop vechi care folosea Windows 8. Această mașină nu avea configurația VT în BIOS. Vagrantul meu nu a putut să ruleze, dându-mi aceeași problemă. Am mers la panoul de control – programe și caracteristici. Apoi am dezinstalat caracteristica „Hyper-V”. Apoi am putut să îmi rulez VM-ul prin vagrant.

Deoarece vechiul meu laptop nici măcar nu folosea această caracteristică, atunci am fost de acord cu această soluție.

Doar punând aceste informații acolo, dacă acest lucru funcționează pentru cineva.

GMeister

Dacă (ca în cazul meu) nu a fost vorba de Hyper-V, merită să verificați setările bios în cazul în care funcția de virtualizare Intel/AMD este dezactivată. Eu îmi actualizasem recent bios-ul și se pare că funcția VT-x a fost dezactivată. Activarea acesteia a rezolvat problema.

Consultați secțiunea de setări BIOS în:

https://www.itworld.com/article/2981515/virtualization/virtualbox-diagnose-and-fix-vt-xamd-v-hardware-acceleration-errors.html

Tags: