Este interzisă redistribuirea pachetului C++ 2008 Redistributable Package? (Programare, Visual C++, Redistribuibil)

Sascha a intrebat.

O minte naivă s-ar aștepta să fie permisă redistribuirea unui pachet numit redistribuibil. Și o mulțime de software se livrează cu pachetul redistribuibil și le instalează. Dar termenii licenței de software din Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package afirmă clar: „Nu aveți voie … să publicați software-ul pentru a fi copiat de alții”.

Am citit răspunsul la întrebarea Can Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package be freely redistributed, dar, din păcate, singura sursă de informații de acolo este un how-to al unei terțe părți care nu are nicio valoare juridică.

Există o modalitate legală de a distribui pachetul C++ Redistributable Package sau trebuie să le indicăm clienților pagina de descărcare?

Context: Avem permisiunea de a livra DLL-uri de la terțe părți împreună cu produsul nostru, dar nu avem nicio influență asupra acestor DLL-uri. Aceste dll-uri au nevoie de pachetul c++ redistribuibil 2008. Dacă am înțeles corect situația, am avea nevoie de o licență VS2008, pentru a livra microsoft-dlls cu aplicația noastră și pentru a crea o procedură de instalare curată.

Site-ul Pachet despre care vorbesc.

Comentarii

 • Redistribuirea este complet diferită de publicare. Există o mulțime de site-uri web care oferă un DLL Windows pentru descărcare. Oricine care are încredere în un astfel de site web pentru a livra o copie originală reală a DLL care nu a fost modificată, a dormit în ultimii 10 ani. Bineînțeles că Microsoft nu dorește ca aceste site-uri să facă acest lucru. Oricum, ei au deja unul. Scrieți un program de instalare, fișierele de fuziune de care aveți nevoie sunt deja pe mașina dumneavoastră. –  > Por Hans Passant.
 • Poate oarecum târziu: Am înțeles greșit termenii legali. Acesta a fost răspunsul corect pentru mine. Dar nu am putut să-l marchez ca atare. –  > Por Sascha.
3 răspunsuri
Michael Burr

S-ar putea să puteți obține permisiunea de redistribuire de la un SDK Windows. Win SDK pentru Windows 7 cu .NET 4 SDK conține următoarele fișiere pentru MSVC++ 2010:

Program FilesMicrosoft SDKsWindowsv7.1RedistVC
  vcredist_ia64.exe
  vcredist_x64.exe
  vcredist_x86.exe

Și fișierul redist.txt indică:

Sub rezerva termenilor de licență pentru software, puteți redistribui fișierele enumerate mai jos nemodificate ca parte a pachetului de instalare: [urmat de lista de mai sus]

În acest moment nu am instalat un SDK mai vechi, dar cred că un SDK lansat în jurul anului 2009 ar putea avea fișierele de execuție redistribuibile VC++ 2008 pe care le căutați.


Actualizare:

Windows SDK pentru Win 7 cu .NET 3.5 SP1 conține runtime-uri pentru VC++ 2008, dar permisiunile redistribuite nu sunt pentru vcredist_xxx.exe format. SDK-ul respectiv oferă drepturi redist pentru DLL-urile brute și manifestele care urmează să fie utilizate ca parte a structurii directoarelor locale ale aplicațiilor dumneavoastră. Acest lucru ar putea totuși să vă ofere ceea ce aveți nevoie pentru a vă instala aplicația fără a fi nevoie să utilizați MSI și fișierele de fuziune pentru timpul de execuție VC.

Pentru comoditatea dumneavoastră, am pus la dispoziție următoarele dosare pentru a fi utilizate la redistribuirea fișierelor runtime VC++. În conformitate cu termenii licenței pentru software, puteți redistribui dosarul (nemodificat) în dosarul local al aplicației ca un subdosar, fără a modifica numele dosarului. De asemenea, puteți redistribui toate fișierele (*.dll și *.manifest) dintr-un dosar, enumerate sub dosar pentru comoditate, ca un set întreg.

Program FilesMicrosoft Visual Studio 9.0VCredistx86Microsoft.VC90.CRT
   Microsoft.VC90.CRT.manifest
   msvcm90.dll
   msvcp90.dll
   msvcr90.dll

etc…

Comentarii

 • Aceasta pare a fi soluția. Voi continua în această direcție. Vă mulțumesc. –  > Por Sascha.
Sheng Jiang 蒋晟

Dacă nu puteți obține o licență VS, cereți unuia dintre furnizorii de dll-uri de la terțe părți să creeze o configurare care să includă redistribuibilul, apoi includeți configurația furnizorului de dll-uri în programul de instalare.

Este responsabilitatea furnizorului de dll-uri de la terți să se asigure că dll-urile lor funcționează pe mașinile fără redistribuibile după instalare. Faptul că niciunul dintre furnizorii dvs. nu pare să livreze cu dependența redistribuibilă este surprinzător.

Comentarii

 • Practic, părții terțe nu-i pasă. Ei vor ca dll-urile lor să funcționeze cu produsul lor. Noi avem voie să le oferim ca descărcări, dar ei nu văd nicio altă responsabilitate. Dacă cineva dorește asistență trebuie să achiziționeze produsul principal al părții terțe, care vine cu un program de instalare și cu microsoft-dll-urile necesare. –  > Por Sascha.
MSalters

Edițiile Visual Studio Express Editions vin și ele cu licența necesară. Va trebui să le înregistrați la Microsoft, dar sunt gratuite ca la bere.