Există o funcție în R care poate rotunji în jos sau în sus la un număr întreg? (Programare, R)

Anna a intrebat.

Mă întrebam dacă există o funcție care poate rotunji un număr în sus sau în jos, deoarece am observat că

as.integer(5.99999)

îmi dă 5, deci se pare că as.integer forțează un numeric la un întreg prin renunțarea la orice număr după zecimală. Vă mulțumesc!

Comentarii

  • Vezi floor și ceiling. –  > Por eipi10.
  • Rotunjirea în jos este cunoscută sub numele de podea, iar plafonul este un număr rotunjit în sus. Nu știu r, dar încercați să căutați acești termeni. –  > Por Carcigenicate.
  • Toate acestea au aceeași pagină de ajutor, așa că ?round, sau ?floor, ?ceiling vă spune tot ce aveți nevoie. –  > Por Gregor Thomas.
  • Pentru referințe viitoare, puteți verifica și secțiunea „See Also” din ajutorul de utilizare, deoarece indică adesea funcții conexe. În cazul as.integer, fișierul de ajutor (executați ?as.integer pentru a vedea ajutorul) secțiunea „See Also” are un link către pagina de ajutor pentru round, ceiling și floor. –  > Por eipi10.
1 răspunsuri
Sescopeland

Funcția round() funcționează foarte bine. Poți face următoarele pentru a obține un rezultat de 6:

as.integer(round(5.99999)

Dacă vrei să rotunjească în sus/în jos, folosește funcțiile ceiling(), respectiv floor(), în locul funcției round(). Ex:

as.integer(ceiling(5.9999)

Comentarii

  • Cu siguranță acesta este un duplicat? Cea mai bună abordare în cazul unui duplicat este să căutați întrebarea care a fost duplicată și să postați un comentariu și să votați pentru închidere. –  > Por IRTFM.

Tags: