Gestionați independent atât distribuțiile anaconda 2 cât și anaconda 3 (Programare, Python, Anaconda)

Rene Duchamp a intrebat.

Am instalat atât anaconda2 cât și anaconda3 pe sistemul meu. Acum văd opțiunea de terminal prompt anaconda doar sub anaconda2 în meniul de start (windows). Cum pot folosi următoarele comenzi separat pentru ambele distribuții?

unele dintre vechile mele proiecte încă depind de Python2.7 și încă nu le-am migrat la Python3.X. Îmi place să le păstrez pe amândouă de dragul de a rula scripturi vechi.

  1. conda update conda
  2. conda update anaconda

în acest moment, anaconda_prompt afișează (base) C:> atunci când este deschis.

Comentarii

  • Posibil duplicat al modului de instalare a 2 Anaconda (Python 2 și 3) pe Mac OS –  > Por vasia.
1 răspunsuri
Shawn Lee

Dacă aveți unele proiecte moștenite care rulează pe Python 2.7, asta nu înseamnă că ar trebui să aveți Anaconda 2 și 3 instalate în același timp. Deși acest lucru nu ar trebui să cauzeze probleme semnificative, poate fi confuz și enervant să te ocupi de variabilele de mediu și altele. (S-ar putea să mă înșel în această privință – s-ar putea să existe probleme de compatibilitate de care eu nu sunt conștient!)

În schimb, ceea ce vă recomand este să instalați doar Anaconda 3 și să folosiți mediile virtuale ale condeiului. Mediile virtuale vă permit să creați un mediu de proiect independent cu diferite pachete pip, versiuni de pachete și, mai ales, cu diferite versiuni Python. Anaconda suportă mediile virtuale în conda și puteți face cu ușurință un mediu Python 2.7 în consolă cu

conda create -n Python27 python=2.7

Acest lucru va crea un mediu virtual cu numele Python27 care rulează Python 2.7, iar dvs. puteți rula și gestiona toate proiectele dvs. vechi în acest mediu. Aceasta include rularea fișierelor, Spyder, Jupyter Notebook, etc. Puteți activa acest mediu cu:

source activate Python27

Chiar dacă deocamdată găsiți o soluție pentru problema dvs. cu diferite distribuții Anaconda, în cele din urmă veți utiliza medii virtuale. Așa că vă recomand să faceți acest lucru chiar acum!

EDITARE: În acest caz, se va utiliza documentația oficială Anaconda menționează, de asemenea, în mod explicit mediile conda ca modalitate de a instala mai multe versiuni de Python.

Comentarii

  • Nu cumva documentația Anaconda are în esență aceeași recomandare identică în ea? Dacă da, găsirea linkului și adăugarea lui la răspunsul tău l-ar face și mai bun, pentru că acum nu doar că îți dai recomandarea informată, dar totuși subiectivă, și o susții cu motive întemeiate, ci o susții și cu documentația oficială. –  > Por abarnert.
  • @abarnert Se pare că documentația recomandă, de fapt, acest lucru 😀 Am editat în consecință. Mulțumesc! –  > Por Shawn Lee.