GUI gratuit pentru Windows Subversion care NU folosește o extensie de shell (Programare, Svn)

James Johnston a intrebat.

Am nevoie de o interfață utilizator Subversion care să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Interfață de utilizator care rulează pe Windows
 • NU necesită utilizarea unei extensii de shell (dacă este inclusă una, ar trebui să fie opțională)
 • Să fie întreținută în mod activ (de exemplu, versiuni noi și regulate în ultimul an)
 • Gratuit

În mod surprinzător, am probleme în a găsi așa ceva! Îl vreau pentru a lucra ocazional cu un depozit Subversion – nu îl voi folosi zilnic. Din acest motiv, opțiuni precum TortoiseSVN NU sunt cu adevărat dorite, deoarece îmi vor aglomera și încetini shell-ul Windows Explorer. (Am deja extensii de shell pentru Git și aparent un milion de alte aplicații, ultimul lucru de care am nevoie este încă o extensie de shell pentru un pachet de control al sursei pe care îl voi folosi doar rareori).

Un proiect comparabil pentru Git este Extensii pentru Git. Binarele sunt furnizate pentru Windows, este GPL, ultima versiune a fost lansată în ultimele 30 de zile, iar extensia shell este opțională: este o interfață grafică independentă. Sunt surprins că nu am găsit așa ceva pentru SVN…

Comentarii

 • Ați parcurs această listă: ro.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Subversion_clients ? –  > Por a_calul_cu_nu_nume.
 • @a_horse_with_no_name: Da, am făcut-o. 🙂 –  > Por James Johnston.
 • Ați încercat TortoiseSVN cu Icon Overlays dezactivat? Acest lucru îmbunătățește performanța, la fel ca și faptul de a fi judicios în ceea ce privește includerea/excluderea căilor de acces din suprapunerea pictogramelor. –  > Por Chris Thornton.
 • De asemenea, mă aștept ca extensia shell să poată fi neînregistrată și să puteți lansa tortoise doar atunci când aveți nevoie de ea. –  > Por Chris Thornton.
 • @Chris: Credeam că TortoiseSVN este 100% o extensie shell și nu poate fi folosit fără Windows Explorer / shell? –  > Por James Johnston.
3 răspunsuri
pajton

Subversion WorkBench poate fi o soluție bună care să satisfacă cerințele dvs. Și este gratuit, bineînțeles!

David W.

Problema este că majoritatea utilizatorilor de Windows iubesc TortoiseSVN atât de mult încât nu există o cerere prea mare pentru alți clienți Windows. Cu toate acestea, există câteva:

 • RapidSVN. Acesta este unul dintre proiectele Tigris pe care le are CollabNet (și Subversion a fost, de asemenea, un proiect Tigris). Versiunea sa oficială este 0.12, ceea ce mi se pare că spune că dezvoltatorii nu au prea multă încredere în produs.
 • QSvn. Dintr-un proiect KDE pentru un client Subversion care utilizează setul de instrumente QT. Ar trebui să funcționeze pe Windows, dar, ca multe proiecte QT, probabil că va avea un aspect net non-Windows.
 • PySvn: Uneori numit Subversion Workbench. Acesta este scris în Python, deci ar trebui să funcționeze pe toate platformele care folosesc Python. Este posibil să trebuiască să aveți instalat Python 3.x pentru ca acesta să funcționeze.

Cuvânt de avertizare: Nu am folosit niciodată niciunul dintre aceste instrumente. Mie îmi place să folosesc clientul din linia de comandă.

Comentarii

 • +1 pentru comentariul tău despre TortoiseSVN. Și există un motiv pentru care multor oameni le place ca un client SVN să fie o extensie de shell. Dacă cuiva nu-i place, se poate configura integrarea în shell la un minim de intrări în meniu. –  > Por Doc Brown.
 • Problema nu este legată de numărul de intrări de meniu pe care TortoiseSVN le adaugă; problema este că TortoiseSVN este încărcat în memorie în primul rând. Acest lucru face ca computerul meu să pornească mai încet, navigarea generală a dosarelor să fie mai lentă, etc. etc. De fiecare dată când fac clic dreapta pe ceva, codul TortoiseSVN este apelat și trebuie să rămână în RAM. Chiar dacă este o cantitate mică, tot face o diferență. Nu merită pentru utilizarea ocazională pe care o fac. –  > Por James Johnston.
 • @DocBrown Există multă comoditate în integrarea Tortoise, iar integrarea este cunoscută de utilizatori. Nu trebuie să învățați ceva nou. Răsfoiești și comiți în aceeași fereastră. Cu toate acestea, există o penalizare semnificativă a performanței, așa că îi înțeleg pe cei care doresc să o evite. –  > Por David W..
Lazy Badger

Puteți utiliza SmartSVN de la Syntevo.

Comentarii

 • Eu folosesc SmartSVN acasă. Inițial, este prevăzut cu unele caracteristici premium, pe care le puteți folosi doar înainte de expirarea perioadei de probă, iar apoi rămâneți blocat cu caracteristicile de bază, standard ale versiunii gratuite. Cu toate acestea, nu știu care sunt acestea, deoarece SmartSVN are în continuare tot ceea ce am nevoie…  > Por BBog.
 • nu poți nici măcar să etichetezi sau să faci branch când expiră versiunea de încercare. –  > Por Bahadır Yağan.

Tags: