Ieșiți/salvați editarea fișierului sudoers? Putty SSH (Programare, Sudoers)

Gonzalez a intrebat.

Am urmat instrucțiunile pentru editarea fișierului sudoers, am făcut modificări, dar instrucțiunile spun să ies folosind ctrl+x – acest lucru îmi dă doar un X mare și un semn de atenție. Am încercat ctrl:x ctrl+Q Esc.

Nu folosesc nano sau orice alt gui (doar terminalul putty), modificarea pe care încerc să o salvez este de a seta nano ca editor implicit.

Trebuie doar să știu ce taste trebuie să apăs și în ce ordine?

De asemenea, ca o întrebare secundară, există vreun site „bun” de tutoriale linux, se pare că mă chinui ore întregi încercând să găsesc cele mai simple răspunsuri? „Bune” ca și cum ar fi explicate bine și fără a omite informații vitale (cum ar fi ce gui folosești).

5 răspunsuri
Gonzalez

Pentru a face modificări la sudo din putty/bash:

 • Tastați visudo și apăsați enter.
 • Navigați până la locul pe care doriți să îl modificați folosind tastele săgeată sus și jos.
 • Apăsați insert pentru a intra în modul de editare.
 • Efectuați modificările – de exemplu: user ALL=(ALL) ALL.
 • Notă – contează dacă folosiți tabulatoare sau spații atunci când faceți modificări.
 • După ce ați efectuat modificările, apăsați esc pentru a ieși din modul de editare.
 • Acum tastați :wq pentru a salva și apăsați enter.
 • Acum ar trebui să vă întoarceți la bash.
 • Acum puteți apăsa ctrl + D pentru a ieși din sesiune, dacă doriți.

Comentarii

 • Sunt încă în căutarea unor site-uri linux „bune”. Se pare că majoritatea administratorilor de linux nu sunt capabili să explice lucrurile cu o oarecare claritate. Presupun că cei care pot nu le dau pe gratis. –  > Por Gonzalez.
 • pentru a insera în terminal, setați setările tastaturii terminalului F12 la 33[2~ – -.  > Por Can Aksoy.
 • Aceasta este una dintre cele mai bune și mai simple introduceri la visudo pe care am reușit să o găsesc. În cele mai multe cazuri, comanda va fi sudo visudo. De asemenea, puteți salva și ieși din vi/vim cu <esc> apoi :x –  > Por joemaller.
 • Prin insert vreți să spuneți i? Apăsarea butonului Insert de pe tastatură nu-mi face nimic. Poate pentru că visudo nu este legat de un singur editor și editorii noștri pot fi diferiți. În cazul meu este vim. Vă rog să fiți FOARTE specific – a intra în modul insert și a apăsa insert sunt două lucruri diferite. În afară de asta, mulțumesc pentru o prezentare clară. –  > Por Stephen Miller.
Shiv Singh

Doar deschideți fișierul prin nano /file_name

După ce ați terminat, apăsați CTRL+O și apoi Introduceți pentru a salva. Apoi apăsați CTRL+X pentru a reveni.

Aici CTRL+O : este CTRL și O pentru portocaliu Nu 0 Zero

Valor

Tutorialul pe care l-ai văzut îți spunea cum să ieși din editorul nano. Tastând Ctrl+X nano iese și dacă fișierul dvs. trebuie modificat, vi se va cere să salvați modificările, caz în care pentru a salva trebuie să apăsați Y și apoi enter pentru a salva modificările în același fișier pe care l-ați deschis.

Dacă nu utilizați niciun ghid și doriți doar să ieșiți din shell, comanda este Ctrl+D.

În ceea ce privește tutorialul, Proiectul de documentare Linux ar fi un loc bun pentru a începe. dacă vă plac cărțile, v-aș recomanda de departe orice carte doriți de la O’Reilly. Ei au rafturi de cărți pe cd-uri frumoase cu o compilație bună pentru orice sysadmin linux, și fără prea mult efort poți găsi multe locuri unde acele rafturi html sunt disponibile pentru a fi citite online.

Comentarii

 • Îmi pare rău, dar Ctrl+D nu iese din visudo, iese din shell. Trebuie să ies și să salvez visudo înainte de a ieși din shell. Da, aș putea să citesc toată documentația linux sau toate cărțile de la O’Reilly, dar nu pentru asta am pus o întrebare aici. –  > Por Gonzalez.
 • Ctrl+X -> N pentru a nu salva modificările -> Y pentru a salva modificările –  > Por Bruno Bieri.
DocNan

Aveți grijă să scrieți exact :wqcum a spus Wouter Verleur la pasul 7. După ce tastați enter, veți salva modificările și veți ieși din editorul visudo în bash.

BabaYaga

#UBUNTU20

dacă deschideți acest fișier ca root, atunci tastați

root# visudo

fișierul va fi deschis, mergeți la linia unde doriți să adăugați/modificați ceva, pur și simplu fără să apăsați nici un buton insert sau i.

apăsați ctrl + O
apăsați ctrl + x
apăsați enter

Tags: