Import / Export de baze de date cu SQL Server Server Management Studio (Programare, Server Sql, Import, Export, Ssms)

marcgg a intrebat.

Am crezut că acest lucru ar fi trivial, dar nu este… Sunt sigur că există o modalitate simplă de a face acest lucru, dar nu reușesc să o găsesc. Să-mi fie rușine.

Vreau să import/export baza de date în sine, tabelele, constrângerile (chei străine și așa mai departe). Aș prefera să nu iau datele cu ea, dar pot scăpa de ele după aceea dacă nu există altă cale.

Deci… cum se exportă o bază de date folosind MS SQL Server Management Studio ? Cum se importă ?

Singura soluție pe care am găsit-o a fost click dreapta pe tabele și „script to Create”, dar am ceva de genul 100 de tabele, așa că aș prefera să evit asta.

Mulțumesc!

6 răspunsuri
Brandon

Faceți clic dreapta pe baza de date în sine, Tasks -> Generate Scripts…

Apoi urmați expertul.

Pentru SSMS2008+, dacă doriți să exportați și datele, la pasul „Set Scripting Options”, selectați butonul „Advanced” și schimbați „Types of data to script” de la „Schema Only” la „Data Only” sau „Schema and Data”.

Comentarii

 • cum rămâne cu obținerea datelor? este posibil să se creeze interogări de inserție cu o metodă de genul „generează script” ? –  > Por Kubi.
 • 51

 • @Kubi, la pasul „Set Scripting Options”, selectați butonul „Advanced” și schimbați „Schema Only” în „Data Only” sau „Schema and Data”. –  > Por Brandon.
 • 26

 • @Brandon, vă mulțumim pentru asta. De ce „doar schema”, „doar date” sau „schema și date” este considerată o opțiune „Avansată” este dincolo de înțelegerea mea. –  > Por Brian Hooper.
 • 2Brandon: Opțiunile de scripting „Avansate” sunt disponibile numai în SSMS 2008+ . –  > Por ivan_pozdeev.
 • „Data Only” sau „Schema and Data” creează comenzi INSERT care dublează numele antetului pentru fiecare rând. Fișierul are o dimensiune de aproximativ două ori mai mare decât o versiune text a datelor. S-ar putea încerca, în schimb, să exportați numai schema, apoi să utilizați BULK INSERT pentru a încărca un fișier csv creat cu ajutorul expertului export…. wizard. Aveți grijă, MSQL nu știe să citească câmpurile cotate. –  > Por John Mark.
Rohit Suthar

O altă soluție este – Copierea de rezervă și restaurarea bazei de date

Efectuați o copie de rezervă a bazei de date a sistemului

Pentru a face o copie de rezervă a bazei de date de sistem utilizând Microsoft SQL Server Management Studio Express, urmați pașii de mai jos:

 1. Descărcați și instalați Microsoft SQL Server 2008 Management Studio Express de pe site-ul web Microsoft: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=7593

 2. După ce Microsoft SQL Server Management Studio Express a fost instalat, lansați aplicația pentru a vă conecta la baza de date a sistemului. Se afișează caseta de dialog „Connect to Server” (Conectare la server). în câmpul „Server name:” (Nume server:), introduceți numele serverului Webtrends pe care este instalată baza de date a sistemului. în câmpul „Authentication:” (Autentificare:) selectați „Windows Authentication” (Autentificare Windows) dacă sunteți conectat la mașina Windows folosind contul de serviciu Webtrends sau un cont cu drepturi de a efectua modificări în baza de date a sistemului. În caz contrar, selectați „SQL Server Authentication” (Autentificare SQL Server) din meniul derulant și introduceți acreditările pentru un cont SQL Server care are drepturile necesare. Faceți clic pe „Connect” (Conectare) pentru a vă conecta la baza de date.

 3. Extindeți „Databases” (Baze de date), faceți clic dreapta pe „wt_sched” și selectați „Tasks” > „Back Up…” (Sarcini) din meniul contextual. Se afișează caseta de dialog „Back Up Database” (Copie de rezervă a bazei de date). în secțiunea „Source” (Sursă), asigurați-vă că „wt_sched” este selectată pentru „Database:” (Baza de date:) și că „Backup type:” (Tipul de copie de rezervă:) este „Full” (Complet). în secțiunea „Backup set” (Set de copie de rezervă), furnizați un nume, o descriere și o dată de expirare, după cum este necesar, apoi selectați „Add…” (Adăugare…) în secțiunea „Destination” (Destinație) și desemnați numele fișierului și calea unde va fi salvată copia de rezervă. Poate fi necesar să selectați opțiunea „Overwrite all existing backup sets” (Suprascrie toate seturile de copii de rezervă existente) în secțiunea Options (Opțiuni) dacă există deja o copie de rezervă care trebuie suprascrisă.
 4. Selectați „OK” pentru a finaliza procesul de backup.

 5. Repetați pașii de mai sus pentru partea „wtMaster” a bazei de date.

Restaurarea bazei de date a sistemului

Pentru a restaura baza de date a sistemului utilizând Microsoft SQL Server Management Studio, urmați pașii de mai jos:

 1. Dacă nu ați făcut-o deja, descărcați și instalați Microsoft SQL Server 2008 Management Studio Express de pe site-ul web Microsoft:http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=7593

 2. După ce Microsoft SQL Server Management Studio a fost instalat, lansați aplicația pentru a vă conecta la baza de date a sistemului. Se afișează caseta de dialog „Connect to Server” (Conectare la server). În câmpul „Server type:” (Tip server:), selectați „Database Engine” (implicit). în câmpul „Server name:” (Nume server:), selectați „WTSYSTEMDB” unde este numele serverului Webtrends unde se află baza de date. WTSYSTEMDB este numele instanței bazei de date într-o instalare implicită.În câmpul „Authentication:” (Autentificare:), selectați „Windows Authentication” (Autentificare Windows) dacă sunteți conectat la mașina Windows folosind contul de serviciu Webtrends sau un cont cu drepturi de a face modificări în baza de date a sistemului. În caz contrar, selectați „SQL Server Authentication” (Autentificare SQL Server) din meniul derulant și introduceți acreditările pentru un cont SQL Server care are drepturile necesare. Faceți clic pe „Connect” (Conectare) pentru a vă conecta la baza de date.

 3. Extindeți „Baze de date”, faceți clic dreapta pe „wt_sched” și selectați „Delete” din meniul contextual. Asigurați-vă că este bifată caseta de selectare „Delete backup and restore history information for databases” (Ștergeți informațiile din istoricul de backup și restaurare pentru bazele de date).

 4. Selectați „OK” pentru a finaliza procesul de ștergere.

 5. Repetați pașii de mai sus pentru partea „wtMaster” a bazei de date.

 6. Faceți clic dreapta pe „Databases” (Baze de date) și selectați „Restore Database…” (Restaurare bază de date…) din meniul contextual.În câmpul „To database:” (Către baza de date:) introduceți „wt_sched”.Selectați butonul radio „From device:” (De la dispozitiv:).Faceți clic pe elipsa (…) din dreapta câmpului de text „From device:” (De la dispozitiv:).Faceți clic pe butonul „Add” (Adăugare). Navigați și selectați fișierul de backup pentru „wt_sched”.Selectați „OK” în formularul „Locate Backup File” (Localizați fișierul de backup).Selectați „OK” în formularul „Specify Backup” (Specificați fișierul de backup).Bifați caseta de selectare din coloana de restaurare de lângă „wt_sched-Full Database Backup” (Backup complet al bazei de date wt_sched).Selectați „OK” în formularul „Restore Database” (Restaurați baza de date).

 7. Repetați pasul 6 pentru partea „wtMaster” a bazei de date.

Cu amabilitate – http://kb.webtrends.com/articles/How_To/Backing-Up-and-Restoring-the-System-Database-using-MS-SQL-Management-Studio

Comentarii

 • Problema pe care am avut-o cu această abordare este că fișierul bak nu se comportă frumos la restaurarea în alt calculator. Uneori funcționează, alteori nu. Cel puțin pentru mine, scriptul este o abordare mai sigură. +1 pentru explicația detaliată –  > Por Nunser.
 • de asemenea, acest lucru necesită privilegii de sistem, pe care de multe ori, dacă dezvolți pe o infrastructură de servicii partajate, nu le ai. bine făcut Microsoft. –  > Por matao.
Daniel

Am vrut să împărtășesc cu voi soluția mea de a exporta o bază de date cu Microsoft SQL Server Management Studio.

Pentru a exporta baza de date

 1. Deschideți o nouă cerere
 2. Copiați și lipiți acest script
DECLARE @BackupFile NVARCHAR(255);
SET @BackupFile = 'c:database-backup_2020.07.22.bak';
PRINT @BackupFile;
BACKUP DATABASE [%databaseName%] TO DISK = @BackupFile;

Nu uitați să înlocuiți %databaseName% cu numele bazei de date pe care doriți să o exportați.

Rețineți că această metodă oferă un fișier mai ușor decât cel din meniu.

Pentru a importa acest fișier din SQL Server Management Studio. nu uitați să ștergeți în prealabil baza de date.

 1. Faceți clic pe restore database (restaurare bază de date)

 1. Adăugați fișierul de backup

 2. Validați

Bucurați-vă! 🙂 🙂

Comentarii

 • în cele din urmă o soluție de captură de ecran ! 🙂 –  > Por Venituri.
Lalit

pentru Microsoft SQL Server Management Studio 2012,2008…În primul rând, copiați fișierul de bază de date .mdf și fișierul jurnal .ldf &; Lipiți în fișierul de instalare a serverului dvs. sql în Programs Files->Microsoft SQL Server->MSSQL10.SQLEXPRESS->MSSQL->DATA.Apoi deschideți Microsoft Sql Server .Faceți clic dreapta pe Baze de date -> Selectați opțiunea Attach…option.

Comentarii

 • Am încercat această metodă și a funcționat. Am copiat database.mdf și database_log.ldf din dosarul menționat mai sus (SQL 2012), apoi am transferat aceste 2 fișiere pe un nou server cu o versiune diferită (SQL Express 2014) a SQL Management Studio. –  > Por Vignesh Chinnaiyan.
Colin

Am încercat răspunsurile de mai sus, dar fișierul script generat era foarte mare și aveam probleme în timpul importului de date. Am ajuns să Detașez baza de date, apoi să copiez fișierul .mdf pe noul meu computer, apoi să îl atașez la noua versiune de SQL Server Management Studio.

Am găsit instrucțiuni despre cum să fac acest lucru pe site-ul Microsoft:
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms187858.aspx

NOTĂ: După ce am detașat baza de date, am găsit fișierul .mdf în acest director:
C:Program FilesMicrosoft SQL Server

Lawrence E Bosumbe

Exportul și importul bazei de date cu MS SQL Server Management Studio

1.Exportul bazei de date din SQL Server

 1. În Exploratorul de obiecte faceți clic dreapta pe baza de date pe care doriți să o exportațilalistă în nodul Databases.

 2. Selectați Tasks apoi selectați Export Data-tier Application

 3. Faceți clic pe Export Settings (Setări de export)

 4. Asigurați-vă că Save to local disk este bifat

 5. Răsfoiți calea și salvați fișierul ca fișier .pacpack

 6. Faceți clic pe Next și Next pentru a exporta

2.Importul bazei de date în SQL Server

 1. În Exploratorul de obiecte, în dreapta nodului Databases (Baze de date).

 2. Selectați Import Data-tier Application

 3. Faceți clic pe Import Settings (Setări de import)

 4. Asigurați-vă că este bifată opțiunea Import from local disk (Import de pe discul local)

 5. Răsfoiți calea și deschideți fișierul .pacpack

 6. Faceți clic pe Next și Next pentru a importa