Inserarea la sfârșitul unei linii în VIM (Programare, Vim)

GenTel a intrebat.

Deci, de mult timp am avut prostul obicei de a merge la sfârșitul unei linii, de a apăsa butonul i și apoi să apăs pe săgeata din dreapta pentru a insera după ultimul caracter. Totuși, acest lucru este extrem de ineficient și imposibil de realizat cu hjkl.

Care este o modalitate mai bună de a insera la EXTREMUL sfârșit de linie?

2 răspunsuri
Ruslan Osmanov

Utilizați A în loc de comanda i. Comanda adaugă text la sfârșitul liniei. A se vedea :help A.


În modul normal, apăsați A (majuscule). Vim va fi comutat în modul inserție, iar cursorul va fi mutat la sfârșitul liniei curente, gata de introducere.

Comentarii

  • IMO, acesta ar trebui să fie răspunsul acceptat. O singură apăsare de tastă – câștigător clar. –  > Por Dan Lowe.
  • nu numai că acesta este răspunsul corect, dar folosirea lui A dezvoltă obișnuința de a folosi alte comenzi cu majuscule (de exemplu: I vs. i; O vs. o, D vs d; și C); în plus, te face să apreciezi și logica lui :map Y y y$ –  > Por gregory.
  • De asemenea, este util să rețineți că a (minusculă) comanda se inserează după caracterul curent și I (majuscule) se inserează la începutul liniei –  > Por Mason Schmidgall.
ChuckB

The $ te poziționează la sfârșitul liniei.

Apoi, pentru a introduce introduceți DUPĂ sfârșitul liniei, apăsați a.

Deci, prin simpla tastare a textului $a în timp ce vă aflați în modul de comandă va face ceea ce vă cereți.

Comentarii

  • Răspunsul de mai jos este răspunsul corect. A mută cursorul la sfârșitul liniei și trece în modul inserție. –  > Por Shadoninja.
  • Adică, este totuși corect. Mai e un caracter în plus, dar tot e o soluție perfect valabilă, mai ales dacă ești i.e. deja la sfârșitul liniei –  > Por Zoe.

Tags: