Instalarea celei mai recente versiuni de mingw-w64 pe Windows (Programare, C++, Mingw W64)

kayosa a intrebat.

Încerc cu disperare să instalez versiunea ultima versiune de mingw-w64 pentru a obține acces la gcc 10 pe Windows 10.

Am folosit în trecut programul de instalare online pentru mingw-w64, dar acesta este încă blocat în 2018 pe 8.1.0 și pare să fie abandonat.

Așa că am încercat să îl instalez manual.

Pe SourceForge sau pe GitHub Mirror se pare că primești doar o bucată de cod fără instrucțiuni clare despre ce să faci, cum să îl construiești și să îl instalezi. Singurele instrucțiuni de instalare pe care am reușit să le găsesc cereau să ai deja instalat un gcc funcțional (foarte util dacă asta este ceea ce vrei să instalezi în primul rând).

Pe site-ul lor și pe wiki este menționat un pachet binar precompilat. Dar singurul pe care l-am putut găsi era și el îngrozitor de depășit.

Comparând acest lucru cu procesul de instalare a clang sau a instrumentelor de compilare microsoft, chiar mă lasă fără cuvinte cum ceva atât de elementar ca instalarea poate fi atât de confuz.

Poate că doar mie îmi scapă ceea ce este evident, dar cum se instalează de fapt chestia asta?

Comentarii

  • Am avut rezultate bune cu Stephan Lavavej’s MinGW, , dar nu știu despre versiunea „oficială”. –  > Por Quentin.
  • L-am căutat destul de mult, programul de instalare online nu face decât să pună întrebări pentru a instala unul dintre fișierele prezente în secțiunea MinGW-W64 GCC-8.1.0 și să adauge odată cu el și un dezinstalator, poate că proiectul este mort, dar este nevoie de o confirmare. –  > Por user10191234.
5 răspunsuri
Brecht Sanders

GCC 10 este lansat oficial. build-ul personal pentru Windows (MinGW-w64) care poate fi descărcat de la http://winlibs.com nu necesită instalare, doar extrageți într-un dosar.

Comentarii

  • mulțumesc! extrageți și rulați ftw. implementați un cert ssl și asta ar putea deveni cea mai populară modalitate de a obține mingw pentru implementarea offline. –  > Por Abel.
  • @Abel ce vrei să spui mai exact cu „deploy an ssl cert”? –  > Por Brecht Sanders.
  • site-ul dvs. utilizează http și nu https. –  > Por Abel.
  • @Abel Vă mulțumim pentru observația dumneavoastră. Voi lucra la acest aspect. –  > Por Brecht Sanders.
jacob

Construirea GCC pe Windows din codul sursă este foarte dificilă și nu poate fi recomandată începătorilor. În plus, GCC 10 nu a fost încă lansat oficial și este posibil să trebuiască să mai așteptați câteva săptămâni pentru a-l obține.

Dacă doriți un GCC actualizat în Windows (în prezent versiunea 9.3), vă recomand să descărcați și să instalați pachetul MSYS2. După ce îl instalați, lansați-l cu ajutorul pictogramei „MinGWW64” și instalați compilatorul corect în terminal. Pentru detalii, consultați această întrebare: Cum se instalează MinGW-w64 și MSYS2?

După ce ați făcut acest lucru, puteți uita de MSYS2 și puteți pur și simplu să utilizați directorul cu binarele în fișierul dvs. PATH.

Cei care se ocupă de întreținerea MSYS2 sunt foarte dornici să susțină software de ultimă oră, așa că, odată ce GCC 10 va fi lansat, veți putea să faceți o actualizare la acesta (folosind comanda pacman -Syu)foarte curând.

datenwolf

Vă recomand să obțineți MinGW prin MSys2 https://www.msys2.org/

Mai întâi instalați MSys2, apoi efectuați o actualizare completă prin actualizarea mai întâi a bazei de date a pachetelor și actualizarea pacman

pacman -SySu

După ce se face actualizarea, vă va cere să închideți terminalul fără a ieși din shell. Faceți acest lucru, apoi efectuați o actualizare completă executând

pacman -Su

după care puteți instala pachetele mingw-w64. Utilizați

pacman -Ss mingw

pentru a lista toate pachetele disponibile. Instalați cu

pacman -S ${PACKAGE_NAME}

M.M

Instalarea prin MSYS2 vă va oferi gcc 10.1 .

Puteți trata MSYS2 ca pe un manager de pachete pentru a menține gcc la zi și, dacă doriți, să nu utilizați shell-ul acestuia. Pachetele sale includ gcc standalone pe 32 de biți, gcc standalone pe 64 de biți și MSYS2-target gcc. Este un proces foarte asemănător cu instalarea gcc prin intermediul managerului de pachete pe un sistem Linux.


Cum de un lucru atât de simplu precum instalarea poate fi atât de confuz?

Acest lucru nu este neobișnuit în cazul surselor deschise, atunci când nu există un flux de venituri din partea clienților pentru a plăti dezvoltatorii să construiască și să mențină un program de instalare fără probleme. Cineva trebuie să facă munca de găzduire și întreținere a compilărilor binare și, adesea, oamenii o vor face pentru o vreme din bunătate de suflet, apoi vor trece mai departe, așa cum se pare că s-a întâmplat cu instalatorul „oficial” mingw-builds.

Așadar, deși soluțiile pe care le vedeți astăzi pe acest fir de discuție vor funcționa deocamdată, peste câțiva ani răspunsurile ar putea fi diferite

Ram Dhiwakar S

Mergeți la Variabile de mediu. Ar trebui să o găsiți căutând-o în panoul de căutare din panoul de control. De îndată ce faceți clic pe Variabile de mediu, ar trebui să vedeți o nouă fereastră pop-up. Faceți clic pe editare sub Variabile de sistem. Navigați până când găsiți „PATH”. Faceți clic pe Edit (Editare).

Acum pași foarte importanți. Veți vedea o adresă existentă sub ‘Variable Value’. Copiați-o (de preferință într-un document text). În acea adresă, ștergeți adresa care conține mingw32 între două punct și virgulă. Și acum adăugați adresa dosarului ‘bin’ al versiunii nou instalate (oriunde doriți, important, între două puncte și virgule).

Apoi lipiți din nou întreaga adresă nouă în câmpul Variable Value. Dați clic pe OK pentru tot.

Acum ar trebui să funcționeze în mare parte. Iată ce am făcut eu. Puteți verifica dacă s-a actualizat rulând „g++ –version” în CMD.