IntelliJ și Tomcat… Howto…? (Programare, Tomcat, Intellij Idea)

Mantar a intrebat.

Folosind Netbeans, dezvolt site-uri cu Tomcat ca server local pentru a le gestiona. în Netbeans a fost „Install, write hit Run and it works „Cum pot face același lucru în IntelliJ?

Nu găsesc instrucțiuni pas cu pas pentru asta.

Comentarii

 • Ce versiune de IntelliJ folosiți? –  > Por Romain Linsolas.
 • Folosesc IntelliJ 9.0.3 –  > Por Mantar.
 • În legătură cu: Plugin-ul IntelliJ Tomcat Server nu reușește să-mi completeze automat Tomcat-ul extern gol base folder –  > Por Basil Bourque.
 • Consultați IntelliJ Ultimate edition „Help” (Ajutor): Configurație Run/Debug: Tomcat Server –  > Por Basil Bourque.
 • Pentru informarea dvs., puteți rula Jetty din IntelliJ, apoi, mai târziu, să îl implementați pe Tomcat. Pentru un exemplu preconfigurat, încercați o aplicație web de pornire Vaadin, alegând varianta „Plain Java Servlet”. Ca proiect Maven, puteți pur și simplu să descompuneți fișierul descărcat, apoi IntelliJ să deschidă dosarul ca proiect. În fereastra IntelliJ Maven extindeți grupul Plugins pentru a dezvălui elementul Jetty element, în care veți găsi jetty:run item. Este posibil să puteți studia fișierul POM pentru a învăța cum să configurați un astfel de motor Jetty în cadrul propriului proiect. –  > Por Basil Bourque.
7 răspunsuri
Steven Benitez

NOTĂ: Ediția comunitară nu acceptă JEE.

În primul rând, va trebui să instalați un server Tomcat local. Se pare că este posibil să fi făcut deja acest lucru.

Apoi, pe bara de instrumente din partea de sus a IntelliJ, faceți clic pe săgeata în jos, chiar în stânga butonului Run și Debug din dreapta și stânga. Va apărea o opțiune pentru Editarea configurațiilor. În fereastra pop-up rezultată, faceți clic pe butonul Add apoi faceți clic pe Tomcat și Local.

Din această fereastră de dialog, va trebui să faceți clic pe butonul Configurare… de lângă Server de aplicații pentru a-i spune lui IntelliJ unde este instalat Tomcat.

Comentarii

 • Bună, Steven. Am urmat aceste instrucțiuni, dar nu știu cum să configurez corect fațetele și artefactele. Nu am găsit nicio modalitate de a genera un war care să nu rezulte într-o eroare 404 deoarece index.gsp nu este gestionat de grails. Ați putea să adăugați niște instrucțiuni referitoare la fațete și artefacte sau să mă sfătuiți sub stackoverflow.com/questions/20053061/… – mulțumesc. –  > Por HAL 9000.
 • nu pot vedea Serverul de aplicații în secțiunea Bulid, Execuție și implementare. –  > Por Pankaj Nimgade.
 • Ei bine, rahat. am petrecut 2,5 zile uitându-mă la tutoriale pe youtube încercând să-mi dau seama cum naiba să-l fac pe intellij să recunoască că am javaEE ca să pot face un nenorocit de servlet. ugh. bun răspuns. –  > Por Ungeheuer.
 • Când îndrept configurația către un director „de bază” Tomcat în afara folderului Tomcat, primesc o eroare care se plânge că nu există un conf folder. Creez unul, apoi primesc o eroare că nu există un server.xml fișier. Cu NetBeans, toate acele lucruri pentru base director a fost creat automat în folderul gol pe care l-am creat. –  > Por Basil Bourque.
 • Notă: În configurația de compilare, în fila Deployment, există o informație în partea de jos numită Application Context. Acesta este directorul pe care Tomcat-ul local îl folosește, deci dacă scrie asdf, servlet-ul dvs. se află la localhost:8080/asdf – acest lucru poate fi diferit de cel de producție, ceea ce m-a derutat –  > Por lucidbrot.
Aconic

Iată instrucțiunile pas cu pas pentru configurarea Tomcat în IntellijIdea:

1) Creați proiectul IntellijIdea prin șablonul WebApplication. Idea ar trebui să fie versiunea Ultimate, nu ediția Community

2) Mergeți la Run-Edit configutaion și configurați folderul de locație Tomcat, astfel încât Idea să știe despre serverul Tomcat

3) Mergeți la fila Deployment și selectați Artifact. Aplicați

4) În folderul src, puneți servlet-ul (puteți încerca exemplul meu în scop de testare)

5) Mergeți la fișierul web.xml și conectați servlet-ul dvs. în felul următor

6) În folderul web, puneți fișierele .jsp ale dvs. (de exemplu hey.jsp).

7) Acum puteți începe aplicația prin IntellijIdea. Executați (Shift+F10) și bucurați-vă de aplicația dvs. în browser:

– la fișierele jsp: http://localhost:8080/hey.jsp (sau index.jsp în mod implicit)

– la servlets prin intermediul link-ului virtual pe care l-ați setat în web.xml : http://localhost:8080/st

Comentarii

 • În pasul 3 al dvs., nu am elementul „Artifact”, ci doar elementul „External Source”. Știți ce este în neregulă? –  > Por Nicolas S.Xu.
 • Din păcate, nu –  > Por Aconic.
 • @NicolasS.Xu Am avut aceeași problemă când tocmai făcusem un proiect normal. Dacă faceți un proiect folosind șablonul WebApplication (ca la pasul 1), ar trebui să apară. –  > Por user1339253.
 • Este posibil să faci acest lucru cu Community Edition, link-uri: shortn0tes.com/2017/2017/01/tutorial-intellij-idea-community.html și benkiew.wordpress.com/2017/06/04/…, dar pentru preț, dacă vă ocupați serios de dezvoltarea de aplicații web, Ultimate vă oferă mult mai multă valoare, inclusiv pentru Jersey/ReST, JSP, JSF, etc. De ce să folosești un fierăstrău de mână pentru a rupe foaia când, pentru bani puțini, poți obține un fierăstrău de masă bun? –  > Por Russ Bateman.
Romain Linsolas

Ce versiune de IntelliJ folosiți? Rețineți că, începând de anul trecut, IntelliJ există în două versiuni:

 • Ultimate Edition, care este IDE-ul complet
 • Community Edition, care este gratuit, dar nu suportă dezvoltările JavaEE.

(a se vedea diferențele aici)

În cazul în care utilizați Community Edition, nu veți putea gestiona o instalare Tomcat.

În cazul în care utilizați ediția Ultimate Edition, puteți arunca o privire la:

Comentarii

 • M-am uitat la ea (Folosind ultimate btw) și spune să mergeți la Project Structure -> Modules -> Add new Facet. Ceea ce îmi dă unul opțiune, Flex… :/ –  > Por Mantar.
 • Asta ar putea fi legat de faptul că proiectul este un „Unknown Module”, orice ar însemna asta. Presupun că da. Dar chiar și așa, dacă fac un proiect nou, voi găsi mai multe opțiuni acolo, dar nu și TOmcat… –  > Por Mantar.
 • @Meke Ai aruncat o privire aici: jetbrains.com/idea/features/application_server.html ? –  > Por Romain Linsolas.
 • Am văzut că da, dar nu-mi spune nimic despre cum să o fac efectiv, ceea ce reprezintă confuzia aici. Va trebui să descarc eu însumi Tomcat, ceea ce nu am făcut cu Netbeans sau poate IntelliJ să se descurce singur…? –  > Por Mantar.
 • Deci, în concluzie, nu aveți nicio idee. –  > Por Mantar.
MartinM

Tu poate depanarea Tomcat folosind ediția comunitară (spre deosebire de ceea ce se spune mai sus).

Porniți tomcat în modul de depanare, de exemplu, astfel:.catalina.bat jpda run

În intellij:Run > Edit Configurations > +

Selectați „Remote „Numiți conexiunea: „somename „Setați „Port:” 8000 (implicit 5005)

Selectați Run > Debug „somename”.

Comentarii

 • Excelent. De asemenea, puteți configura un instrument extern pentru a porni Tomcat din IntelliJ IDE. În Settings::Tools::External Tools (Setări::Instrumente::Instrumente externe), setați câmpul program ca fiind calea către catalina.bat, setați câmpul parameters (Parametrii) la jpda run (Executare jpda). Salvați-l. Instrumentul va fi disponibil în meniul Tools::External Tools. Rețineți utilizarea portului 8000 al conectorului Tomcat, menționat mai sus. Dacă modificați acest port în server.xml al Tomcat, atunci modificați-l și în definiția conexiunii la distanță a intelliJ. –  > Por J Slick.
CrazyCoder

Vă rugăm să verificați dacă plugin-urile necesare sunt activate în Settings | Plugins, cel mai probabil ați dezactivat mai multe dintre ele, de aceea nu vedeți toate opțiunile de fațete.

Pentru tutorialul pas cu pas, vezi: Crearea unei aplicații Web simple și implementarea acesteia în Tomcat.

Comentarii

 • Pe site-ul confluence al IntelliJ IDEA acest tutorial a dispărut din păcate. Doar o referință la un tutorial în limba rusă este prezentă în comentarii. –  > Por Jan Croonen.
damd

Problema pe care am avut-o eu se datora faptului că editam fără să știu, în mod inconștient, fișierul implicit și nu o nouă instanță Tomcat. Faceți clic pe semnul plus din partea din stânga sus a ferestrei Run și selectați Tomcat | Local de acolo.

Ammar Bozorgvar

În Netbeans puteți face clic dreapta pe proiect și îl puteți rula, dar în IntelliJ IDEA trebuie să selectați fișierul index.jsp sau fișierul de bun venit pentru a rula proiectul.

acest lucru se datorează faptului că Netbeans generează următoarea etichetă în web.xml, iar IntelliJ nu o face.

<welcome-file-list>
  <welcome-file>index.jsp</welcome-file>
</welcome-file-list>