Javascript bookmarklet a încetat să mai funcționeze în Firefox 41 (Programare, Javascript, Firefox, Bookmarklet)

Michael Paulukonis a intrebat.

În Firefox 41, bookmarklet-urile (bookmarklet-uri cu un javascript: URL, de ex. javascript: alert("it works"), , rulate de la un clic sau un cuvânt cheie) au încetat să mai funcționeze. Există vreo soluție pentru a utiliza javascript: bookmark-uri în Firefox 41?

Anterior văzut, înțeles și rezolvat în Javascript bookmark a încetat să mai funcționeze în Firefox 13:

Dacă încărcați mai întâi aproape orice URL, inclusiv about:blank, atunci un marcaj Javascript va funcționa în acea filă.

Din moment ce comportamentul implicit al Firefox pentru filele noi este about:newtab, , care este nimic, , iar bookmarklet-urile se execută doar o singură dată ceva este încărcat, puteți face următoarele pentru a seta o pagină implicită și apoi să rulați bookmarklet-uri:

  1. deschideți about:config
  2. găsiți browser.newtab.url
  3. faceți dublu clic și schimbați din about:newtab la about:blank (sau URI-ul ales de dvs.)
  4. Ctrl-T și rulați bookmarklets în file noi!

Dar acest lucru nu mai funcționează

Nu pot decât să presupun că are legătură cu browser.newtabpage setarea activată în mod implicit. Cu toate acestea, dezactivarea newtabpage funcțiilor nu a reactivat-o.

Alte rapoarte despre această problemă și soluții online se referă doar la instalarea extensia New Tab Override. Aceasta funcționează – dar există o altă modalitate, în afară de instalarea unei extensii?

Comentarii

  • Este cam nasol că nu funcționează, pentru că eu fac îmi place NewTabPage. Dar eu folosesc keyword-bookmarklets pentru căutări personalizate, deschiderea paginilor de urmărire a numerelor după număr, etc. etc. etc. etc. Nu pot trăi fără ele. –  > Por Michael Paulukonis.
1 răspunsuri
Michael Paulukonis

În conformitate cu ghacks, , Mozilla a vrut ca funcția să fie eliminată din about:config și doar resetabilă prin intermediul unei extensii:

The browser.newtab.url preferința nu are o interfață de utilizare expusă, nu este susținută cu adevărat și este folosită în mod abuziv de către deturnatorii de căutare. Ar trebui să o eliminăm și să încurajăm persoanele care utilizează o pagină de tab nou care nu este cea implicită să instaleze un add-on în locul acesteia.

Așadar, dacă politica nu se inversează (puțin probabil, deoarece nu este prima dată când Mozilla a eliminat about:config caracteristici și a insistat ca acestea să fie înlocuite de extensii), utilizarea unei extensii precum New Tab Override este singura opțiune.


UPDATE: Dacă instalați New Tab Override, trebuie să o configurați mai întâi, și să adăugați manual about:blank la setările extensiei.