Mai folosesc oamenii Ajax pentru aplicații web? (Programare, Javascript, Jquery, Ajax)

brigitte a intrebat.

Programez o aplicație web complet ajax și am făcut câteva cercetări în cadre pentru SEO și urmărirea istoricului. L-am găsit pe acesta: http://balupton.github.io/jquery-ajaxy/demo/

Arată foarte bine, dar ultima actualizare a fost acum 4 ani. Mai folosesc oamenii așa ceva? Sau există o metodă mai ușoară?

Mulțumiri în avans!

Comentarii

  • Oh, Doamne, ei o fac. Și nu pot decât să vă încurajez să îi exploatați avantajele. –  > Por John Weisz.
  • Acest proiect special nu pare să mai fie foarte activ, dar da, oamenii încă folosesc ajax și api-ul istoric tot timpul. –  > Por Bergi.
  • Când ați adăugat etichete la întrebare, AJAX (acum sinonim cu XHR+JSON în multe contexte, deoarece XML este rar folosit în context) a fost folosit – așa au fost puse la dispoziție opțiunile de autocompletare. La fel, AJAX a fost folosit pentru adăugarea acestui comentariu fără a fi nevoie să trimiteți/încălziți întreaga pagină. –  > Por user2864740.
  • Verifică Backbone.js. –  > Por Matteo G..
  • Vă mulțumim pentru răspunsuri! Așadar, aș putea folosi Angular.js sau Backbone.js pentru a reîmprospăta secțiunile într-o aplicație web? –  > Por brigitte.
2 răspunsuri
jfriend00

Da, AJAX (XHR) este folosit tot timpul în paginile web. Este încă principalul mod prin care JavaScript dintr-o pagină web face o cerere in-page către un server.

Există acum și WebSockets, dar AJAX (XHR) și WebSockets au caracteristici diferite pentru scopuri în mare parte diferite (cu unele suprapuneri).

De asemenea, există acum o interfață suplimentară fetch() pentru efectuarea apelurilor Ajax, ceea ce face unele lucruri mult mai ușoare decât înainte, iar această interfață se bazează pe promisiuni, în loc să folosească doar callback-uri simple.

geoff

Linkul pe care îl trimiteți pare a fi pentru un plugin jQuery numit „Ajaxy”. AJAX înseamnă Asynchronous JavaScript and XML (JavaScript asincron și XML) și este o tehnologie susținută de JavaScript nativ (ECMAScript). Da, oamenii încă mai folosesc Ajax pentru aplicații web. Dacă ați trimis vreodată un formular pe un site web modern, există șanse ca acesta să folosească Ajax într-o anumită capacitate.

Comentarii

  • Trimiterea unui formular nu necesită Ajax. Se poate face pur și simplu cu etichete de formular. –  > Por jfriend00.
  • Nu se consideră că este considerat un bad design să folosești AJAX pentru formulare? Nu ați dori să aplicați o validare front-end completă pentru a vă proteja împotriva atacurilor de tip XSS sau SQL-Injection? –  > Por Callat.
  • Validarea front-end pentru SQL-injecție nu este de mare folos, oricum ar trebui să o faci în backend, așa că de ce să o faci de două ori? Oricum, puteți face validarea frontend a formularelor și cu ajax. –  > Por Petruza.