Mysql nu apare în „Alege sursa de date” pentru Visual studio 2017 (Programare, C#, Mysql, Datasource, Ado, Visual Studio 2017)

kkafkas a intrebat.
a intrebat.

După cum puteți vedea, am instalat deja pachetele mysql necesare, cum ar fi Mysql pentru Visual studio și Connector / NET, dar indiferent de ce mysql nu apare în meniul Visual studio 2017 Data source, orice sugestie ?

3 răspunsuri
Alfredo Rodriguez

Tocmai am avut aceeași situație când am încercat să configurez mediul Visual Studio Professional 2017 cu MySQL, ADO.NET (Database First) și EF6.

Notă: Vă rugăm să urmați pașii în aceeași ordine.

 1. Dezinstalați/eliminați „Connector/NET” și „MySQL pentru Visual Studio”, dacă sunt instalate.

 2. Instalați „MySQL for Visual Studio” v2.0.5 CTP (MySQL pentru Visual Studio).Notă: Instalați „MySQL for Visual Studio” înainte de „Connector/NET”.

 3. Instalați „Connector/NET” v6.9.10 (Connector/Net). https://i.stack.imgur.com/XOT1I.jpg Notă: Am încercat să folosesc mai întâi Connector/NET v6.8, v6.10 și v8, dar niciuna dintre ele nu a funcționat cu Visual Studio 2017 și ADO.Net. Aici puteți găsi toate versiunile Connector și compatibilitățile cu IDE-urile Visual Studio, , dar până acum această listă este inexactă.

Notă: Până la acest pas, ar trebui să fiți acoperit, dar apoi veți întâmpina probleme legate de Entity Framework, urmați pașii următori pentru a vă configura complet mediul și ar trebui să fiți gata de plecare.

 1. Creați un nou proiect Visual Studio Professional 2017.

 2. Descărcați și instalați „EntityFramework” v6.2.0 prin NuGet, accesând Project Tab/Manage NuGet Packages/Browse -> Entity Framework.

 3. Adăugați referințe la C:Program Files (x86)MySQLConnector.NET 6.9.10Assembliesv4.5MySql.Data.dll șiC:Program Files (x86)MySQLConnector.NET 6.9.10Assembliesv4.5MySql.Data.Entity.EF6.dll; făcând clic dreapta pe References (Referințe) în Solution Explorer (Exploratorul de soluții) și selectând butonul Add Reference/Browse ->Browse (Adăugare referințe/Încercare ->Browse).

 4. Adăugați informații despre furnizorul MySQL EF6 în App.config în cadrul furnizorilor entity framework, după cum urmează:

 1. Reconstruiți proiectul prin accesarea tab-ului Build/Rebuild ProjectName.

Și asta este tot. VS2017 este gata să pornească. Sper că acest lucru funcționează pentru toată lumea, așa cum a făcut-o pentru mine astăzi.

Referințe:

 1. Nu se poate crea modelul de date Entity Data Model – utilizând MySql și EF6

 2. Nu s-a găsit niciun furnizor Entity Framework pentru furnizorul ADO.NET ‘MySql.Data.MySqlClient’

Comentarii

 • Vă rugăm să nu postați linkuri, ci doar răspunsuri la alte întrebări Stack Exchange. În schimb, includeți aici părțile esențiale ale răspunsului și adaptați răspunsul la această întrebare specifică. –  > Por Machavity.
 • Am urmat exact aceiași pași ca mai sus, dar nu a funcționat pentru mine. –  > Por Aditya Pewekar.
 • Mi-ai salvat ziua. Am avut o durere de cap încercând să generez contect pentru baza de date MySQL. Mulțumesc. P.S. Ce este important să urmați pas cu pas. De asemenea, este necesar să adăugați referințe direct din dosarul instalat. Cu pachetele nuget nu funcționează din anumite motive. –  > Por mykhailovskyi.
 • bine făcut acest lucru funcționează pentru mine după ce m-am încurcat timp de două zile – cred că a fost că versiunea 2.0.5 cu 6.9.12. Orice altceva îmi dădea erori la recuperarea schemei atunci când foloseam sqldatasource -.  > Por AShah.
Dave B

Nativul MySQL .net connector nu acceptă încă Visual Studio 2017. A fost menționat în forumurile MySQL că se așteaptă o așteptare de aproximativ 3 luni până când se așteaptă ca un conector actualizat să fie gata între timp Devart are un conector care funcționează cu MySQL și este compatibil cu VS2017.

Editează

Este disponibil suportul nativ MySQL pentru Visual Studio 2017. Mai multe informații la: https://dev.mysql.com/doc/visual-studio/en/visual-studio-install.html

Comentarii

 • Acest lucru nu a funcționat pentru mine! Bitdefender raportează că există un virus în conectorul Devart. Nici suportul nativ nu activează furnizorul de date MySQL –  > Por Jalle.
 • Nu pot vorbi despre Devart Connector, dar dacă utilizați MySQL 6.9.8 acesta va funcționa cu Visual Studio 2017. –  > Por Dave B.
 • @DaveB acea versiune nu mai este în viață, dintre cele listate acolo știi care ar putea funcționa? Am încercat cea mai recentă și nu se afișează în fereastra mea Data Source ….. nu știu dacă îmi scapă ceva – -.  > Por ReynierPM.
 • @reynierpm versiunea 6.9.8 este încă disponibilă în secțiunea de descărcare a arhivei. O căutare pe Google vă va oferi linkul. Eu încă folosesc această versiune în soluția mea. –  > Por Dave B.
NadMy

Circumstanța mea este puțin diferită: în timpul primei instalări, opțiunea este acolo, dar a doua zi lipsește.

Am încercat să dezinstalez și apoi să instalez Mysql pentru Visual studio și Conector/NET înainte de a reporni laptopul, dar tot nu a apărut până când nu am mers la Tools > Extensions and Updates… din meniul principal. A apărut o fereastră pop-up Extensii și actualizări va apărea și sub Instalate, , găsiți MySQL pentru Visual Studio și activați acesta. După ce am închis Visual Studio, opțiunea a revenit după ce am pornit din nou Visual Studio.

(Presupun că VS a dezactivat-o pentru că făcea ca rularea să fie mai lentă. Folosesc Visual Studio 2017 btw)