Notepad++ exportă în pdf sau imagine și păstrează toată formatarea și colorarea? (Programare, Notepad++)

Dmytro Lysak a intrebat.

Am un fișier notepad++ care este formatat cu spații etc…precum și o anumită culoare de fundal/text pe care vreau să o păstrez. Cum pot exporta acel fișier fie într-o imagine, fie într-un pdf care să păstreze spațierile și culoarea de fundal/text?

Comentarii

  • de ce nu faceți o captură de ecran? –  > Por Eugene S.
  • Pentru că este prea mare, ar trebui să petrec mult timp pentru a le îmbina pe toate 🙁 –  > Por Dmytro Lysak.
  • destul de corect, atunci sugestia lui @Logman are sens. Poți să te uiți la CutePDF care va apărea ca una dintre imprimantele tale după ce îl instalezi și vei putea converti fișierul din notepad în pdf direct. –  > Por Eugene S.
4 răspunsuri
Logman

Folosește funcționalitatea de imprimare pentru a face asta. Pentru a obține culoarea de fundal mergeți la Settings -> Preferences -> Printing și bifați WYSIWYG. De asemenea, trebuie să ai imprimantă pdf sau imagine. Caută pe Google una dintre ele de ex. „pdf printer windows 10”.

Editare: Pentru a face culoarea întregii pagini ca fundal mai întâi eliminați textul din antet și subsol în Settings->Preferences->Printing va elimina antetul și subsolul de la imprimare. În al doilea rând folosiți opțiunile de imprimantă pdf/imagine pentru a scala și seta poziția pentru documentul dvs. Dacă nu există opțiuni pentru imprimantă (de ex. Win 10 pdf printer ), puteți retipări din nou pdf-ul folosind pdf reader scaling on print setting. Dar pentru pdf, dacă nu setați culoarea paginii ca și culoare de fundal, veți vedea întotdeauna mici margini albe.

Comentarii

  • Frumos, pare să funcționeze bine. Deși apare cu margini care sunt albe (antet / subsol), cum le pot elimina? Am încercat să reduc dimensiunea fontului, dar nu coboară decât până la 6. -.  > Por Dmytro Lysak.
Knighto05

Dacă vrei să o exporți pentru a o putea folosi într-un document Word sau ceva de genul acesta, îți sugerez să o copiezi și să o lipești în aplicația Carbon. https://carbon.now.sh Puteți alege din lista derulantă de teme pentru a selecta o culoare de fundal/text sau puteți crea propria temă făcând clic pe + Create în opțiunea de sus. dacă doriți să afișați numerele de linie, mergeți la Settings > Window și bifați line numbersPuteți alege apoi să o exportați făcând clic pe butonul „export” și faceți clic pe butonul PNG opțiunea din Export as secțiune.

Comentarii

  • Explicați puțin cum funcționează, de exemplu „puteți încărca un fișier și selectați tipul de formatare” etc.. Nu folosiți cel mai bun, funcționează foarte bine, în schimb explicați doar ce puteți face pentru ca cineva să înțeleagă dacă este interesant să dea click pe link sau nu. –  > Por Petter Friberg.
  • @Zoe Mi-am editat răspunsul, ești binevenit pentru orice alt feedback –  > Por Knighto05.
Bill L.

Am avut probleme cu răspunsul de mai sus, dar am găsit o modalitate de a captura culoarea în Notepad++ (foloseam Plug-in-ul Compare). Am folosit un program numit SnagIt. Nu este gratuit, dar destul de ieftin. Este un program de captură WIndows care permite o captură cu defilare verticală. Puteți salva apoi rezultatul ca PDF.

Miloud Eloumri

O altă abordare este să folosiți un browser. De exemplu, deschideți browserul Chrome, apoi apăsați împreună tasta CTRL și tasta o pentru a naviga și a deschide un fișier în Chrome. După ce fișierul este deschis în Chrome, apăsați tastele CTRL și p și salvați fișierul ca PDF sau selectați un alt format din meniul care afișează alte opțiuni în funcție de programele instalate pe PC, cum ar fi OneNote, care va salva fișierul ca o secvență de imagini editabile, câte o imagine pentru fiecare pagină.