Nu se poate conecta la repo cu TortoiseSVN (Programare, Svn, Tortoisesvn)

Jonas Rembratt a intrebat.

Am rulat un proiect timp de câteva luni folosind același depozit TortoiseSVN fără prea multe probleme, până acum.

Trebuie să adaug o altă cutie la proiect, dar se pare că este imposibil ca TSVN să se conecteze la depozit. Acestea sunt lucrurile pe care le-am descoperit sau le-am încercat:

Am două casete client: cea „veche” și cea „nouă”…

 1. Configurarea și verificarea unui al doilea folder pe caseta „veche” funcționează bine.
 2. Navigarea în repo prin Chrome/IE pe caseta „nouă” funcționează, de asemenea, fără probleme.
 3. Browserele de pe caseta „nouă” nu utilizează un proxy (același lucru este valabil și pentru caseta „veche”).
 4. Rulez TSVN 1.7.4, Build 22459 – 64 Bit pe ambele cutii.
 5. Atunci când încerc să mă conectez la repo de pe caseta „nouă” folosind repo browser sau verificând un folder nou, primesc acest mesaj de eroare:

  Unable to connect to a repository at URL’https://(ip-address omitted)/usvn/svn/(project omitted)’OPTIONS of ‘https://(ip-address omitted)/usvn/svn/(project omitted)’: couldn’t connect to server (ip-address omitted)

 6. Am comparat toate setările TSVN între cutiile „nouă” și „veche” și toate par să se potrivească

 7. Conform celor care rulează serverul, nu există certificate în uz
 8. Firewall-ul Windows de pe „noua” cutie este oprit.
 9. Atât cutia „veche”, cât și cea „nouă” funcționează în aceeași rețea. Cu toate acestea, „vechiul” este conectat prin WIFI, în timp ce „noul” este conectat prin cablu.

Nu mai știu ce să verific, așa că orice indiciu ar fi foarte apreciat.

Mulțumesc

Comentarii

 • Puteți verifica în ce zonă de rețea v-a pus Windows 7 (presupun că boxa dvs. este un Win7), poate că zona de rețea vă provoacă probleme. –  > Por boto.
 • Ce ziceți de utilizarea instrumentelor de linie de comandă svn? Asta ar determina cel puțin atunci dacă este vorba de tortoisesvn, sau de subversion în general. –  > Por Barry.
 • boto: Nu sunt foarte sigur cum să verific în ce zonă de rețea mă aflu (da, rulează Win7, btw). Cum se face acest lucru și cum pot vedea dacă zona provoacă probleme? –  > Por Jonas Rembratt.
10 răspunsuri
David W.

Trebuie să determinați dacă este o problemă cu TortoiseSVN, cu depozitul dvs. de Subversion sau cu conexiunea de rețea.

 • Mai întâi de toate, verificați URL-ul dvs. Nu am folosit niciodată User-Friendly SVN, așa că nu știu ce face la configurația Apache httpd. Cu toate acestea, configurația standard Apache pentru mai multe depozite este, de obicei, următoarea http://<server>/svn/<module> și nu http://<server>/svn/usvn/<module>. Este că /usvn/ ar trebui să fie acolo?
  • Apropo, cum a fost configurat Apache? User-Friendly SVN face și acest lucru, sau doar vă permite să configurați depozitele? Folosiți Visual-SVN sau cineva a configurat manual Apache httpd?
 • Dacă URL-ul este corect, încercați să faceți ping la serverul Subversion. Îl puteți ping-ui de pe Windows box? În caz contrar, aveți o problemă de rețea. Din anumite motive, adresa IP nu este accesibilă nici măcar de pe caseta dvs. client.
 • Încercați să deschideți un browser și să introduceți în fereastră adresa URL a depozitului Subversion. Acest lucru ar trebui să funcționeze. Dacă da, probabil că problema este legată de TortoiseSVN. Descărcați un client Subversion în linie de comandă și vedeți dacă puteți face o verificare cu acesta.
 • Încercați să folosiți aceeași adresă URL pe o altă cutie. Poți să faci checkout de acolo? Dacă da, înseamnă că există o problemă cu rețeaua.

Comentarii

 • Dacă există o problemă de rețea, aceasta nu împiedică un browser web normal să se conecteze și să navigheze în depozitul SVN. Totuși, ar putea fi vorba de un fel de problemă de comunicare, presupunând că SVN folosește un protocol mai complex decât browserele web. Dar nu am nicio idee despre ce ar putea fi. –  > Por Jonas Rembratt.
 • @JonasRembratt – Atunci când utilizați protocolul http în Subversion, este pur și simplu un protocol http. http, deci dacă o pagină web normală poate trece prin rețea, de la server la client, la fel poate face și Subversion prin Apache httpd. Este unul dintre motivele pentru care oamenii folosesc http cu Subversion. Da, Subversion folosește o formă de WebDav peste http, dar totul este http. (În teorie, ați putea configura un router care să citească pachetele și să filtreze pachetele WebDAV http, dar nu am văzut niciodată să se facă asta). –  > Por David W..
 • Ce se întâmplă dacă nu pot deschide URL-ul depozitului într-un browser, chiar dacă pot face ping la serverul găsit în acel URL, mă pot conecta la depozit din interiorul locului meu de muncă, administratorul nostru insistă că URL-ul ar trebui să fie accesibil odată ce sunt conectat la VPN-ul nostru (sunt, după cum reiese din faptul că pot accesa alte site-uri interne) și niciunul dintre colegii mei nu are probleme în a accesa depozitul SVN când se află acasă? În ciuda ghidului dvs. util pas cu pas, nu sunt sigur ce să concluzionez din aceste simptome. –  > Por O. R. Mapper.
user2753722

Încercați să ștergeți setările de la „Saved Data” (Date salvate) – consultați:

http://tortoisesvn.net/docs/release/TortoiseSVN_en/tsvn-dug-settings.html

Acest lucru a funcționat pentru mine cu Windows 7.

Eric

Comentarii

 • Aceste sfaturi m-au ajutat și pe mine în Windows 7. –  > Por Emran Hussain.
 • A funcționat pentru mine, oamenii încearcă să șteargă datele de autentificare în setările tortoisesvn –  > Por Ruslan Gerasimov.
Wes

Am descoperit că înlocuirea primei părți a URL-ului cu numere de adrese IP în loc de cuvinte a funcționat pentru mine.

De exemplu, utilizați:

http://111.11.11.111/svn/Directory

în loc de:

http://www.url.com/svn/Directory

Tomasz

M-am luptat cu exact aceeași problemă. Mi-a fost înlocuit laptopul de serviciu și brusc nu am mai putut să mă conectez la server. În mod ciudat, inițial primeam erori care mă blocau doar să fac commit, cum ar fi: Command : CommitError : Commit failed (urmează detalii):Error : MKACTIVITY of ‘/svn//!svn/act/c511b853-23b4-db4a-8991-0bc689a63353′:Error : Nu s-a putut analiza linia de stare a răspunsului (http://*.**.com)Terminat! :

Când m-am mutat să lucrez într-o altă ramură (serverul SVN a fost accesibil fără probleme pentru toată lumea din ambele ramuri, care are securitatea corespunzătoare), am început să primesc erori de genul:

Comandă : Checkout din http://.com/svn/fineos//trunk, revision HEAD, Fully recursive, Externals includedError : Unable to connect to a repository at URLError : ‘http://**.com/svn/fineos*/*/trunk’Error : OPTIONS ofError : ‘http://*.com/svn/fineos*/*/trunk’: couldError : nu se poate conecta la server (http://*.com)Terminat! :

Notă: În fiecare caz, am putut accesa depozitul prin browser și a funcționat pentru toți ceilalți, așa că, evident, nu a fost o problemă de rețea sau de depozit.

Ceea ce a funcționat pentru mine a fost să dezinstalez clientul Tortoise, apoi să elimin folderul Tortoise cache din folderele Local și Roaming din C:Users.utilizatorAppData. În plus, am redenumit nodul TortoiseSVN în registrul Windows, astfel încât vechea configurație să nu poată fi găsită. apoi, după reinstalare, clientul s-a conectat frumos la repo. Nu sunt sigur dacă sunt necesari ambii pași, poate doar schimbarea registrului va fi suficientă, vă las pe dumneavoastră să confirmați.

Îmi cer scuze pentru răspunsul lung, dar cum nu am văzut răspuns la această problemă după ce am căutat pe Google pentru mai mult timp, m-am gândit că poate fi util pentru diferite cazuri.

Comentarii

 • Acest lucru m-a ajutat, a fost suficient să șterg memoria cache prin meniul contextual => Settings => Log Caching => Cached Repositories => Delete –  > Por Philipp M.
Raghav

M-am confruntat cu o problemă similară în timp ce făceam actualizarea svn.

Abordarea care a funcționat pentru mine este de a redenumi dosarul C:UsersuserAppDataRoamingTortoiseSVN în dosarul TortoiseSVN_bkp și apoi am încercat din nou actualizarea svn. De data aceasta am reușit să mă conectez la depozit și acesta a fost actualizat.

as9876

SVN este sensibil la majuscule și minuscule. Asigură-te că îl scrii corect. Dacă a fost redenumit, puteți relocaliza dosarul de lucru la noua adresă URL. Consultațihttps://tortoisesvn.net/docs/release/TortoiseSVN_en/tsvn-dug-relocate.html

Cameron Sours

Verificați și acest lucru:

Problema: După invocarea SVN în linia de comandă pe un server cu firewall, nu se întâmplă nimic vizibil timp de 15 secunde, apoi programul se închide cu următoarea eroare:

svn: E170013: Nu se poate conecta la un depozit la URL-ul ‘SVN.REPOSITORY.REDACTED’.

svn: E730054: Eroare la rularea contextului: O conexiune existentă a fost închisă cu forța de către gazda la distanță.

Investigație: Cercetările pe internet cu privire la erorile de mai sus nu au scos la iveală nicio informație pertinentă.

Process Tracing (procmon) a arătat o încercare de conectare la un server Akamai (servicii cloud) după handshake-ul SSL/TLS către serverul SVN. Numele de gazdă al serverului nu a fost afișat în Process tracing. Căutarea DNS inversă a arătat a184-51-112-88.deploy.static.akamaitechnologies.com sau a184-51-112-80.deploy.static.akamaitechnologies.com ca nume de gazdă, iar IP-ul a fost fie 184.51.112.88, fie 184.51.112.80 (2 intrări în memoria cache DNS).

Instrumentul de capturare a pachetelor (MMA) a arătat o încercare de conectare la numele de gazdă ctldl.windowsupdate.com după SSL/TLS Handshake la serverul SVN.

Windows Crypto API a încercat să se conecteze la Windows Update pentru a prelua informații privind revocarea certificatelor (CRL – certificate revocation list). Timpul de așteptare implicit pentru recuperarea CRL este de 15 secunde. Timpul de așteptare pentru autentificare pe server este de 10 secunde; deoarece 15 este mai mare decât 10, această operațiune nu reușește.

Rezolvare: Cercetările pe internet au scos la iveală următoarele: (a se vedea, de asemenea, imaginea din partea de jos)

Soluția 1: Micșorați timeout-ul CRL Group Policy -> Computer Config ->Windows Settings -> Security Settings -> Public Key Policies -> Certificate Path Validation Settings -> Network Retrieval -> Network Retrieval – vezi imaginea de mai jos.

https://subversion.open.collab.net/ds/viewMessage.do?dsForumId=4&dsMessageId=470698

support.microsoft.com/en-us/kb/2625048

blogs.technet.com/b/exchange/archive/2010/05/14/3409948.aspx

Soluția 2: Deschideți firewall-ul pentru traficul CRL

support.microsoft.com/en-us/kb/267707070

Soluția 3: Stegulețe de linie de comandă SVN (netestat)

serverfault.com/questions/716845/tortoise-svn-initial-connect-timeout – soluție alternativă de marcare a liniei de comandă svn.

Informații suplimentare: Depanarea acestei probleme a fost deosebit de dificilă. SVN 1.8 a dezactivat suportul pentru biblioteca Neon HTTP RA (repository access) în favoarea bibliotecii Serf, care a eliminat jurnalizarea de depanare a clientului. [1] În plus, codul de eroare SVN returnat nu se potrivea cu șirul de caractere dat în svn_error_codes.h [2] De asemenea, codurile de eroare SVN nu pot fi mapate cu ușurință înapoi la eticheta lor ENUM, în acest caz, codul de eroare SVN E170013 este mapat la SVN_ERR_RA_CANNOT_CREATE_SESSION.

 1. stackoverflow.com/questions/8416989/is-it-posible-to-get-svn-client-debug-output
 2. people.apache.org/~brane/svndocs/capi/svn__error__codes_8h.html#ac8784565366c15a28d456c4997963660a044e5248bb3a652768e5eb3105d6f28f
 3. code.google.com/archive/p/serf/issues/172

Modificări SVN sugerate:

 1. Activați Verbozitatea pe comandă ca pentru toate operațiile

 2. Adăugați numele ENUM de eroare la stderr

 3. Adăugați un indicator de configurare pentru jurnalizarea de depanare a bibliotecii Serf.

Comentarii

 • Un răspuns excelent!!! –  > Por Revious.
Tom A

După cum a declarat David W. „În primul rând, verificați-vă URL-ul” – Intrarea noastră dns s-a schimbat rupând toate conexiunile svn repo. Conectarea pe ip în loc de url așa cum a declarat Wes a funcționat – (acum trebuie să ne reparăm dns-ul)

Vishal Aggarwal

Odată ce m-am confruntat cu aceeași problemă. Am încercat să fac o verificare svn folosind un URL de depozit format din DOMENIU. Am încercat să mă conectez folosind adresa IP în loc de NUMELE DOMENIULUI și am reușit să fac checkout.

Edgar

Rulați ipconfig /flushdns de la un prompt de comandă. se pare că unii oameni par să creadă că am postat acest răspuns pentru distracție pură. De aceea mi-au votat răspunsul în jos. Poate că o explicație i-ar ajuta.Când am folosit „SVN Update” mi-a spus că nu se poate conecta la depozitul SVN, deși am putut face ping la server. După ce am rulat ipconfig /flushdns problema a fost rezolvată.