Nu se poate crea o conexiune la sursa de date Eroare (rsErrorOpeningConnection) în SSRS (Programare, Servicii De Raportare, Ssrs 2008, Conexiune La Baza De Date)

Coffeinated a intrebat.

Lucrez la integrarea unui raport într-un browser și primesc această eroare:

An error has occurred during report processing. (rsProcessingAborted)
Cannot create a connection to data source 'dsFederatedSample_SurveyLevel_STG'. (rsErrorOpeningConnection)
For more information about this error navigate to the report server on the local server machine, or enable remote errors

Are legătură cu autentificarea SQL vs. Windows?

10 răspunsuri
Ian Preston

Primul lucru pe care l-aș încerca este să obțin mai multe informații despre eroare – este un mesaj destul de generic.

Ați putea activa erorile la distanță conform mesajului de eroare și să replicați eroarea pentru mai multe informații:

Activați erorile la distanță.

Sau verificați jurnalele de erori ale Serverului de rapoarte pentru a vedea ce eroare a fost înregistrată.

%programfiles%Microsoft SQL Server<SQL Server Instance>Reporting ServicesLogFiles

Următorul pas ar fi să vă conectați ca utilizator Data Source la baza de date, să rulați orice cod/proceduri stocate pe care le utilizează raportul cu aceiași parametri pe care îi utilizați atunci când rulați raportul și să vedeți dacă apare vreo eroare.

Comentarii

 • Tocmai mi s-a întâmplat acest lucru, se pare că nu mai am permisiunea de a rula o procedură stocată de care raportul meu avea nevoie. –  > Por CincinnatiProgramator.
jamal ahmad

În SQL Server 2008, în plus față de cele două opțiuni de mai sus, aveți o a treia opțiune pentru a face această setare prin SQL Server Management Studio.

1.Porniți Management Studio și conectați-vă la Report Server Instance (asigurați-vă că ați selectat tipul de server „Reporting Services”).

2.Faceți clic dreapta pe ReportServer și selectați Properties (Proprietăți)

3.Faceți clic pe Advanced (Avansat)

4.În EnableRemoteErrors (Activare erori la distanță), selectați True (Adevărat).

5.Faceți clic pe OK.

Michael Alfes

Am avut aceeași problemă „Nu se poate crea o conexiune la sursa de date…Autentificare eșuată pentru utilizator…” pe Windows 8.1, SQL Server 2014 Developer Edition și Visual Studio 2013 Pro. Toate soluțiile oferite mai sus de alți membri ai Comunității Stackoverflow nu au funcționat pentru mine.

Așadar, am făcut următorii pași (rularea tuturor aplicațiilor Windows ca Administrator):

 1. VS2013 SSRS: Mi-am convertit Sursa de date în Sursă de date partajată (.rds) cu Autentificare Windows (Securitate integrată) pe panoul din dreapta „Solution Explorer”.

 2. Sursa de date originală (nepartajată) (în panoul din stânga „Report Data”) a primit „Don’t Use Credentials” (Nu folosiți acreditările).

 3. În Proprietățile proiectului, am setat pentru „Deployment” „Overwrite DataSources” la „True” (Adevărat) și am redistribui proiectul.

După aceea, am putut rula raportul meu fără alte cerințe de introducere a acreditărilor. Toate sursele de date partajate au fost implementate într-un director separat „DataSources”.

raterus

În cazul meu, acest lucru s-a datorat utilizării Autentificarea Windows integrată în sursele mele de date în timp ce dezvoltam rapoartele la nivel local, însă odată ce acestea ajungeau în managerul de rapoarte, autentificarea era întreruptă deoarece site-ul nu transmitea în mod corespunzător acreditările mele.

 • Soluția simplă este să codificați în mod dur un nume de utilizator/parolă în sursa de date.
 • Soluția mai dificilă constă în a transmite în mod corespunzător acreditările Windows prin intermediul managerului de rapoarte către sursa de date de bază.

jeer65

Problema se datorează faptului că sursa dvs. de date nu este configurată corespunzător, pentru a face acest lucru, vă rugăm să verificați conexiunea sursei de date, pentru a face acest lucru, navigați mai întâi în Report Service Configuration Manager prin

clic pe Start -> Start All -> Microsoft SQL Server ->Configuration Tool -> „Report Service Configuration Manager”

Deschideți URL-ul Report Manager și apoi navigați la folderul Data Source, vedeți în imaginea de mai jos

Apoi Creați o Sursă de date sau configurați-o pe cea care există deja, făcând clic dreapta pe sursa bazei de date și selectând „Manage”, așa cum se arată mai jos

Acum, în fila Properties (Proprietăți), din meniul din stânga, completați sursa de date cu șirul de conexiune și numele de utilizator și parola, după care faceți clic pe Test connection (Testați conexiunea), iar dacă conexiunea a avut succes, faceți clic pe „Apply” (Aplicați)

Navigați în folderul care conține raportul dumneavoastră, în acest caz „SurveyLevelReport”

Și, în cele din urmă, setați raportul dvs. la sursa de date pe care ați configurat-o anterior și faceți clic pe Apply (Aplicație)

Genkis

dacă utilizați valori nule în procedura stocată, va trebui să setați parametrii pentru a accepta valori nule. Asta a funcționat pentru mine.

Comentarii

 • Te superi dacă îți elaborezi răspunsul cu un exemplu? –  > Por aribeiro.
Anton Arkhipkin

În cazul meu, am avut într-un singur raport mai multe seturi de date diferite la DB și Analysis Services Cube. Se pare că seturile de date s-au blocat reciproc și au generat o astfel de eroare. pentru mine a ajutat opțiunea „Use single transaction when processing the queries” în proprietățile sursei de date CUBE

anonim

Am avut o problemă similară și, fiind începător ce sunt, mi-a luat ceva timp să îmi dau seama, dar am învățat că utilizatorul trebuie să aibă un login în SSMS. Am creat login-urile cu următorii parametri:

 • La Rolul serverului – verificați sysadmin.
 • Sub User Mapping – am selectat baza de date și serverul de rapoarte. Pentru fiecare am bifat datareader și datawriter
 • Sub Securables – am bifat orice ar permite utilizatorului să se conecteze la baza de date și să vizualizeze orice
 • Am constatat, de asemenea, că una dintre autentificările existente avea bifate denydatareader și denydatawriter. După ce am eliminat aceste verificări, a funcționat.

Nu spun că acesta este cel mai bun mod de a face acest lucru, ci doar ceea ce a funcționat pentru mine. Sper să vă fie de ajutor

user2063329

Mai multe informații vor fi utile.

Când m-am confruntat cu același mesaj de eroare, tot ce a trebuit să fac a fost să configurez corect pagina de acreditări a sursei de date (folosesc Report Builder 3). dacă ați ales valoarea implicită, raportul ar funcționa bine în Report Builder, dar ar eșua pe Report Server.

Puteți revedea mai multe detalii despre această remediere aici:https://hodentekmsss.blogspot.com/2017/05/fix-for-rserroropeningconnection-in.html

afkhero

Am avut exact aceeași problemă. cauza ar putea fi diferită, dar în cazul meu, după ce am încercat mai multe lucruri diferite, cum ar fi schimbarea șirului de conexiune în configurarea sursei de date, am descoperit că aceasta era infama problemă „dublu hop” (mai multe informații aici).

Pentru a rezolva problema, sunt disponibile următoarele două opțiuni (conform unuia dintre răspunsurile din hyperlink):

 1.  Change the Report Server service to run under a domain user account, and register a SPN for the account.
  
 2.  Map Built-in accounts HTTP SPN to a Host SPN.
  

Folosind opțiunea 1, trebuie să selectați acreditările „Windows” în loc de acreditările bazei de date pentru a depăși problema dublului salt care apare în timpul autentificării.