Nu se poate porni serverul MySQL (Programare, Mysql, Windows)

The_Unobsequious a intrebat.

Rulează Windows 7 pe 64 de biți.

Nu am reușit să pornesc o instanță a serverului MySQL 5.6. Când încerc să îl pornesc din cadrul MySQL workbench, primesc următorul mesaj:

2013-11-23 14:05:07 – Verificarea stării serviciului instanței MySQL…
2013-11-23 14:05:07 – Verificarea stării serviciului ‘MySQL’ a returnat oprit

Am încercat să pornesc manual serviciul Windows. Urmând un sfat care a funcționat pentru alte persoane cu aceeași problemă, am configurat serviciul pentru a se loga ca „Local System account”. Nici un zar; aruncă acest lucru:

eroare 1053: serviciul nu a răspuns la cererea de pornire sau de control în timp util.

Am încercat, de asemenea, să dezactivez firewall-ul și să reinstalez complet serverul MySQL.

Ar trebui poate remarcat faptul că (presupun că este rezultatul a toate acestea) nu mă pot conecta nici la clientul de linie de comandă MySQL. Acesta îmi spune:

Nu se poate conecta la serverul MySQL pe ‘localhost’ (10061)

Aceasta este prima dată când încerc să configurez un server MySQL, așa că poate că este ceva ce mi-a scăpat. Dacă da, nu sunt sigur ce este.

12 răspunsuri
Besan Vadim

Am avut aceeași problemă. Încearcă asta, ar trebui să funcționeze!

 1. Faceți clic dreapta pe MySQL Notifier -> Acțiuni -> Gestionați elementele monitorizate

 2. Evidențiați elementul MySQL56 și faceți clic pe butonul delete

 3. Faceți clic pe butonul add -> serviciu windows
 4. Derulați în jos și căutați MySQL56
 5. Evidențiați și faceți clic pe ea ok

Comentarii

 • a funcționat! mă întrebam ce a mers prost, dar cred că unele instalări nu sunt făcute cum trebuie –  > Por GChamon.
Aakash Goyal

Încercați să porniți manual serviciul din serviciile Windows, Start -> cmd.exe -> services.msc. De asemenea, încercați să configurați serverul MySQL pentru a rula pe un alt port și încercați să îl porniți din nou. Modificați fișierul my.ini pentru a schimba numărul portului.

Comentarii

 • Niciuna dintre acestea nu a rezolvat problema. Trebuie remarcat faptul că fișierul my.ini include acest comentariu: # *** NU MODIFICAȚI ACEST FIȘIER. Este un șablon care va fi copiat în # *** locația implicită în timpul instalării și va fi înlocuit dacă # *** treceți la o versiune mai nouă de MySQL. Am încercat să decomentez linia portului și să desemnez un port. Ar exista o copie diferită în „locația implicită”? Dacă da, unde ar putea fi aceasta? M-aș aștepta ca aceasta să fie copiată doar dacă am reușit să configurez cu succes serverul. –  > Por The_Unobsequious.
 • Verificați acest lucru, specifică locațiile pentru fișiere…dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/option-files.html, în mod implicit, numele ar fi my-default.ini. –  > Por Aakash Goyal.
 • De asemenea, a avut my-default.ini. Am încercat să îl schimb și eu – nu s-a rezolvat. Motivul pentru care le aveam pe amândouă este pentru că clientul de linie de comandă MySQL nu se lansa nici măcar fără my.ini, așa că am copiat my-default.ini și l-am redenumit, ceea ce a permis lansarea clientului. –  > Por The_Unobsequious.
 • Încercați să faceți acest lucru folosind Expertul de configurare a instanțelor. Acesta va recrea fișierul ini cu configurația pe care o specificați. –  > Por Aakash Goyal.
 • Puteți verifica dacă portul este utilizat sau nu vedeți acest răspuns –  > Por AJ Dhaliwal.
Matt

Ar trebui să începeți prin a verifica jurnalul de erori și/sau jurnalul mesajelor de pornire atunci când gestionați instanța utilizând MySQL Workbench. Acolo ar putea exista indicii cu privire la ceea ce nu merge bine, care ar putea fi diferit de acest scenariu.

Când am avut această problemă, a fost din cauză că am folosit un spațiu în numele serviciului în timpul instalării. Deși este valabil din punct de vedere tehnicdar nu ar trebui să faceți acest lucru. Se pare că MySQL Installer (și MySQL Notifier) nu pune numele între ghilimele, ceea ce face ca mai târziu să folosească un nume de serviciu incorect. Există două modalități de a rezolva problema (toate comenzile trebuie să fie rulate de la un prompt de comandă ridicat).

Reinstalați serverul

Prima este să reinstalați pur și simplu MySQL Server 5.6 folosind numele de serviciu implicit, fără ghilimele MySQL56.

Programul de instalare utilizează aceeași valoare pentru numele serviciului și pentru numele de afișare a serviciului. Numele pe care l-am specificat inițial era pentru un nume de afișare, când ar fi trebuit să fie un simplu nume de serviciu. După instalare, dacă doriți, numele de afișare poate fi modificat în siguranță pentru a utiliza spații și alte caractere, folosind:

sc config MySQL56 DisplayName= "MySQL 5.6"

Recreate the service

Dacă totuși nu doriți să reinstalați serverul, va trebui să recreați serviciul. Începeți prin a elimina vechiul serviciu:

mysqld --remove "service_name"

Acum instalați înlocuitorul. Puteți utiliza --install pentru a crea un serviciu care să pornească automat odată cu sistemul, sau --install-manual pentru a crea un serviciu care necesită să îl porniți dumneavoastră.

mysqld --install-manual "service_name" --local-service --defaults-file="C:pathtomysqlmy.ini"

Acest lucru creează un serviciu care se execută ca LocalService care prezintă totuși acreditări anonime în rețea. În majoritatea circumstanțelor, acest lucru este în regulă, dar dacă doriți să utilizați NetworkService (care este contul cu care programul de instalare creează serviciul), puteți schimba acest cont cu ajutorul instrumentului administrativ Services.

Comentarii

 • A trebuit să combin acest răspuns cu acest răspuns. Pentru ca serviciul să funcționeze. –  > Por Nae.
Venkat

Păstrați o copie de rezervă a tuturor bazelor de date.Acest proces nu este 100% fiabil.Backup manual: Mergeți la calea datadir (vedeți în fișierul my.ini) și copiați toate fișierele databases.sql din dosarul de date.


Această eroare va fi afișată atunci când serviciul MySql este oprit sau dezactivat în mod neașteptat și nu poate fi repornit în Servicii.

În primul rând, încercați să reporniți PC-ul și serviciul MySql de câteva ori, iar dacă în continuare primiți aceeași eroare, atunci urmați pașii.

Țineți deschise următoarele asistențe și foldere:

 • C:Program Files (x86)MySQLMySQL Server 5.5bin

 • C:Program Files (x86)MySQLMySQL Server 5.5

Lista de servicii ->selectați MySql Service.

 1. Mergeți la folderul instalat MySql, faceți dublu clic pe instance configC:Program Files (x86)MySQLMySQL Server 5.5binMySqlInstanceConfig.exe

Selectați apoi Remove instance (Elimină instanță) și faceți clic pe Next (Următorul) pentru a elimina instanța de serviciu MySql care nu funcționează. vedeți în lista Service (Actualizați F5) unde nu ar trebui să fie găsit serviciul MySql.

 1. Acum mergeți la C:Program Files (x86)MySQLMySQL Server 5.5deschideți fișierul my.ini verificați mai jos

#Path to installation directory

basedir="C:/Program Files (x86)/MySQL/MySQL Server 5.5/"

#Path to data directory

datadir="C:/ProgramData/MySQL/MySQL Server 5.5/Data/"

 1. Alegeți data dir Mergeți la „C:/ProgramData/MySQL/MySQL Server 5.5/Data/”Acesta conține toate datele tabelelor și informații de jurnal, ib data, user.err,user.pid .Delete

  • fișierele jurnal,
  • ib data,
  • user.err,
  • fișierele user.pid.

(de ce, deoarece la crearea unei noi instanțe MySql sau la reconfigurarea serviciului MySql făcând clic pe MySqlInstanceConfig.exe și selectând configurarea implicită, după ce introduceți parola și faceți clic pe executați, expertul va încerca să creeze aceste fișiere jurnal sau va încerca să adauge din nou textul la aceste fișiere jurnal și la alte fișiere, ceea ce va face ca expertul de configurare să nu răspundă și, în final, să se încheie cu configurarea neefectuată).

 1. După ce ați șters fișierele selectate din C:/ProgramData/MySQL/MySQL Server 5.5/Data/ mergeți la C:Program Files (x86)MySQLMySQL Server 5.5

Ștergeți fișierele selectate my.ini și și alte fișiere în format .bak care cauzează pentru instanța config.exe lipsa de răspuns.

 1. C:Program Files (x86)MySQLMySQL Server 5.5binMySqlInstanceConfig.exeSelectați MySqlInstanceConfig.exe și faceți dublu clic pe el și selectați configurația implicită sau faceți configurația obișnuită pe care o facem atunci când instalăm serverul MySql pentru prima dată.

Comentarii

 • Răspuns perfect . Mulțumesc că m-ați salvat @user2551594 –  > Por Jay Prakash.
sgirardin

Dacă la fel ca mine ați instalat un MySQL pe serverul dvs. (Windows 2012), iar la reinstalare instalatorul nu poate porni serviciul MySQL. Atunci trebuie să ștergeți complet MySQL! A trebuit să fac următorii pași pentru a fi sigur :

 1. Dezinstalați MySQL ca pe orice alt software prin Panoul de Control -> Uninstall a Program
 2. Asigurați-vă că ștergeți folderul MySQL în care l-ați instalat.
 3. Iată care este trucul (cel puțin pentru mine), trebuie să ștergeți directorul C:ProgramDataMySQL. Chiar dacă nu este vizibil prin interfața cu utilizatorul, introduceți adresa în Windows Explorer și îl veți găsi! Veți pierde toate bazele de date și utilizatorii anteriori.
 4. Reporniți sistemul de operare
 5. La repornire, verificați dacă serviciul MySQL nu mai este prezent în Serviciile Windows (căutați servicii în Windows).
 6. Asigurați-vă că nu sunt active servicii care utilizează MySQL (aplicații care au nevoie de acces la MySQL)
 7. Reinstalați MySQL și serviciul se va putea instala din nou.

Mi-am luat informațiile de pe următorul blog :http://blogs.iis.net/rickbarber/completely-uninstall-mysql-from-windows

Wandile Nxumalo

Al meu nu a pornit pentru că serverul nu a acceptat setarea „Dedicated MySQL Server” din Configurație.

Comentarii

 • Acesta ar trebui să fie un comentariu –  > Por ρяσѕρєя K.
 • În mod specific, așa cum se menționează în răspunsul lui @Matt, numele serviciului nu poate conține un spațiu. Această problemă există și astăzi și se pare că a fost o problemă nerezolvată timp de șase ani. –  > Por bindsniper001.
Fridtjof Koene

Consultați această postare https://bugs.mysql.com/bug.php?id=67917Uneori lipsește un director temporar. Am avut aceeași eroare de genul „InnoDB: Error: unable to create temporary file; errno: 2”

Comentarii

 • Vă rugăm să adăugați informații contextuale în loc să furnizați doar un link. Linkurile pot dispărea, ceea ce face ca răspunsul dvs. să fie mai puțin util. –  > Por user3486184.
Poorna

Am rezolvat-o deschizând un prompt de comandă ca administrator și punctând la folderul mysql -> bin -> mysql.exe. funcționează

MemeyMcMemeFace

Mergeți la programul de instalare MySQL și faceți clic pe Reconfigurare (nu modificați setările existente). Acest lucru ar trebui să pornească serverul și veți fi oprit.

dhaivat joshi

M-am confruntat cu aceeași problemă acum câteva zile.

Am găsit soluția.

 1. panoul de control
 2. deschideți instrumentul administrativ
 3. servicii
 4. găsiți mysql80
 5. porniți serviciul

de asemenea, verificați numele de utilizator și parola.

Fawaz Aljohani

În cazul meu a trebuit să accesez programul de instalare MySQL, apoi butonul de configurare pentru serverul MySQL, apoi next până la opțiunea „create the server as a windows service” bifată, i-am dat un nume de serviciu ca MySQL8.0, next și apoi finish, asta a rezolvat problema și a pornit un nou serviciu.

thiagosteps227

În cazul meu, am optat pentru

MySQL installUninstall only the MySQL ServerInstall again

Asigurați-vă că calea de acces este aceeași, de exemplu (dacă programul de instalare vă avertizează de un conflict):C:Program Files…etc…C:Program Files…etc…

Dacă sunt identice, ar trebui să funcționeze bine.