Problema funcției Javascript nu returnează valoarea dorită (Programare, Javascript)

heywhydot16 a intrebat.

Știu că poate sună cumva stupid, dar am avut o problemă cu această parte pe Site-ul tutorialului online comun, , Vă rog să mă ajutați cu declarația funcției și returnarea unei anumite valori. întrebarea este următoarea.

Sunteți o creatură a obișnuinței. În fiecare săptămână cumpărați 5 portocale. Dar prețurile portocalelor se schimbă mereu!

Doriți să declarați o funcție care să calculeze costul de cumpărare a 5 portocale. Apoi doriți să calculați costul celor 5 împreună. Scrieți o funcție care să facă acest lucru, numită orangeCost(). Funcția trebuie să ia un parametru care este costul unei portocale și să îl înmulțească cu 5. Trebuie să înregistreze rezultatul înmulțirii pe consolă. Apelați funcția în cazul în care fiecare portocală costă 5 dolari.

Iată soluția mea, dar nu funcționează.

var calOrange = function orangeCost(price, amount) {
    console.log("The price for your five oranges is" + " " + calOrange);
}
calOrange(25 * 5);

1 răspunsuri
slomek

În primul rând, funcția ta nu calculează rezultatul. Pentru a face acest lucru, ar trebui să treceți doar parametrii ((5,5)) către ea și să faci înmulțirea în interior.

În al doilea rând, nu sunt sigur de ce încerci să folosești calOrange în interiorul funcției pe care o atribuiți tocmai acestei variabile?

În cele din urmă, trebuie să calculați costul total a cinci portocale care costă 5 $ fiecare. Atunci ar trebui să folosiți două cinci ca argumente:

function orangeCost(price, amount) {
    console.log("The price for your five oranges is " + price * amount);
}

calOrange(5, 5); // "The price for your five oranges is 25"

Comentarii

  • Vă rugăm să explicați codul în răspunsul dumneavoastră. Răspunsurile numai cu cod sunt de obicei dezaprobate la SO –  > Por Vasseurth.