Relația dintre GIT, GitHub și Source Tree (Programare, Git, Github, Atlassian Sourcetree)

Shetty’s a intrebat.
a intrebat.

Sunt începător la GIT, în prezent, în proiectul meu se folosește SourceTree. Când am studiat GIT, GitHub a apărut în imagine…

Confuzia mea este:1) Cum este GIT legat de SurceTree…?2) Cum este GIT legat de Github…?3) Are SourceTree și Github același scop…?

Vă rog să mă ajutați în acest sens.

Mulțumesc

Mahesh

Comentarii

  • Git este un program linux, Sourcetree este o interfață grafică Git, Github este o gazdă pentru depozitele de software care pot fi gestionate/descărcate prin Git. Iată un început destul de bun: github.com/GSoft-SharePoint/Dynamite/wiki/… –  > Por Devon.
  • @Davon: Mulțumesc… 🙂 Pot să presupun că GitHub și SourceTree două softuri diferite care sunt folosite pentru a gestiona versiunea de control GUI din GIT…? –  > Por Shetty’s.
  • Github nu este un „software” propriu-zis. Este o interfață web și o gazdă pentru depozite. Sourcetree nu este o gazdă, nu există prea multe similarități între cele două. Sourcetree poate fi utilizat pentru a accesa un depozit găzduit pe Github. –  > Por Devon.
  • Sper că va clarifica mai multe despre diferența dintre Git și GitHub: stackoverflow.com/a/65527165/7173176 –  > Por Sachin Karche.
1 răspunsuri
Thilo

Git este un sistem de control al versiunilor. Practic, un set de standarde de fișiere de date, protocoale de rețea și instrumente de linie de comandă. O alternativă ar fi Mercurial, de exemplu. Ambele sunt software open-source, dezvoltate de o comunitate mondială și nu sunt deținute de o anumită companie.

Github este un site web/companie/serviciu care vă permite să vă găzduiți depozitele git, astfel încât să nu trebuiască să vă configurați propriul server. Un concurent ar fi Bitbucket, de exemplu, administrat de Atlassian.

SourceTree este o aplicație GUI pe care o puteți utiliza pentru a lucra cu git dacă nu vă plac instrumentele de linie de comandă. Este o bucată de software pe care o instalați pe computerul dumneavoastră și este realizată de Atlassian. De asemenea, poate gestiona depozite Mercurial.

Comentarii

  • Oferă sourcetree și servicii de găzduire pentru depozitele dumneavoastră? –  > Por Rafael.
  • Nu. SourceTree este o aplicație GUI. Dar producătorul său, Atlassian, o face. Ei o numesc Bitbucket. –  > Por Thilo.