Rularea Java în Chrome (Programare, Java, Leagăn, Google Chrome)

Râul a intrebat.

Am un site personal în care am o listă de proiecte. Unul dintre aceste proiecte este o aplicație Java Swing.

M-am gândit că ar fi mișto să încorporez proiectul pe site, astfel încât vizitatorii să îl poată vedea funcționând live. Cu toate acestea, Chrome a eliminat acum complet suportul pentru modul tradițional de rulare a Java.

Ceva de genul Live Connect ar fi acceptabil, dar se pare că este depășit.

Practic, aș vrea să știu dacă există vreo modalitate (actuală sau planificată) de a rula Java în Chrome sau dacă cea mai bună soluție este să ofer un link către fișierul jar pentru descărcare. Sau ar trebui să merg mai departe cu încorporarea fișierului modul tradițional și să-i las pe utilizatorii Chrome pe drumuri?

1 răspunsuri
eis

Cred că faci confuzie între java applet și java web start. Chrome a eliminat suportul pentru applet-urile java. Pentru o aplicație swing, ați legat ca „mod tradițional” de a folosi Java Web Start, care rulează aplicații java în afara browserelor. Acest lucru ar trebui să continue să funcționeze în Chrome foarte bine:

Chrome nu mai suportă NPAPI (tehnologia necesară pentru applet-urile Java)

Plug-in-ul Java pentru browsere web se bazează pe arhitectura de pluginuri pentru platforme încrucișate NPAPI, care a fost susținută de toate browserele web importante timp de peste un deceniu. Versiunea 45 a Google Chrome (programată pentru lansare în septembrie 2015) renunță la suportul pentru NPAPI, având impact asupra pluginurilor pentru Silverlight, Java, Facebook Video și alte pluginuri similare bazate pe NPAPI.

Aplicațiile Java sunt oferite prin intermediul browserelor web fie ca o aplicație de pornire web (care nu interacționează cu browserul odată ce sunt lansate), fie ca un applet Java (care ar putea interacționa cu browserul). Această modificare nu afectează aplicațiile Web Start, ci doar applet-urile.

(sursa)

Comentarii

  • Ah, am fost puțin confuz. Cu toate acestea, din cauza dificultății de a obține un jar autofirmat pentru a rula folosind Java Web Start, cred că cea mai bună opțiune este încă găzduirea fișierului jar în sine pentru descărcare… –  > Por River.
  • semnarea este necesară doar dacă jar-ul dvs. are nevoie de drepturi dincolo de sandbox. Cu toate acestea, dacă are nevoie, sunt de acord că ar putea fi mai mult de lucru decât găzduirea fișierului pentru descărcare. –  > Por eis.
  • Aceasta nu a fost experiența mea, specificarea permisiunilor sandboxed duce în continuare la respingerea de către Java atunci când este semnat de un editor neverificat. –  > Por River.
  • Ah, într-adevăr Am înțeles greșit, veți avea nevoie de semnare chiar și cu cele sandboxed, și trebuie să existe o sursă de încredere. –  > Por eis.
  • Iar pentru a obține un certificat de la o sursă de încredere este nevoie de plată, deși uneori pentru open source poți obține unul gratuit, dar de obicei asta presupune să le trimiți un act de identitate. Niciuna dintre aceste opțiuni nu este convenabilă pentru simpla încercare de a prezenta un proiect personal pe internet. –  > Por River.