Rularea unui executabil în Mac Terminal (Programare, Macos, Terminal)

Edgar Aroutiounian a intrebat.

Tocmai am făcut un fișier .c și l-am compilat cu gcc în terminal pe OS X 10.8.2.

Sintaxa mea a fost gcc -o <filename> <sourcefile> și asta a fost bine. Acum văd că am un executabil și un fișier <filename> îmi spune ca atare, dar nu sunt sigur cum să îl execut efectiv în afară de a da dublu click pe icoană, /lame. Când încerc să rulez executabilul doar tastând primesc comanda not found, dar am crezut că este executabil…?

Vă mulțumesc.

EDIT: Sunt atât de prost, a fost doar deschis. <filename>

2 răspunsuri
Perception

Unix va rula comenzile doar dacă acestea sunt disponibile în calea sistemului, așa cum puteți vedea prin variabila $PATH

echo $PATH

Executabilele aflate în directoare care nu se află în calea de acces nu pot fi rulate decât dacă specificați locația lor completă. Deci, în cazul dumneavoastră, presupunând că executabilul se află în directorul curent cu care lucrați, atunci îl puteți executa astfel

./my-exec

Unde my-exec este numele programului dumneavoastră.

Comentarii

  • Mulțumesc, dar am crezut că „.” înseamnă că fișierul va fi ascuns? Executabilul meu nu este ascuns. –  > Por Edgar Aroutiounian.
  • Nu sunt sigur de unde ați luat această idee. . se referă la directorul dvs. curent. –  > Por Perception.
  • Aici, ro.wikipedia.org/wiki/Hidden_file_and_hidden_directory „În sistemele de operare de tip Unix, un fișier sau un director care începe cu un caracter de punct/stop complet (de exemplu: /home/user/.config) trebuie tratat ca fiind ascuns,” –  > Por Edgar Aroutiounian.
  • @algebr – Wiki-ul pe care l-ai legat se referă la fișiere sau directoare care au un „.” ca prim caracter în numele lor. Ceea ce ilustrez este al doilea punct de pe această pagină. –  > Por Percepție.
Anubhav

Pentru a rula un executabil în mac

1). Treceți la calea de acces a fișierului:

cd/PATH_OF_THE_FILE

2). Rulați următoarea comandă pentru a seta bitul executabil al fișierului folosind comanda chmod:

chmod +x ./NAME_OF_THE_FILE

3). Executați următoarea comandă pentru a executa fișierul:

./NAME_OF_THE_FILE

După ce ați executat aceste comenzi, mergând mai departe trebuie doar să executați comanda 3, în timp ce vă aflați în calea fișierelor.