Soluții NoSQL prietenoase cu PHP [închis] (Programare, Php, Nosql, Pecl)

mattbasta a intrebat.

Caut să folosesc o soluție NoSQL pentru următorul meu proiect, care va fi scris în PHP. Ce opțiuni am în ceea ce privește soluțiile NoSQL care pot fi ușor interfațate prin PHP? Încă nu m-am gândit prea mult la arhitectură, așa că nu sunt sigur care vor fi nevoile mele; aș vrea pur și simplu să știu care sunt opțiunile mele pentru a nu construi ceva ce nu pot implementa în mod rezonabil.

De exemplu, știu că Cassandra are Pandra, dar aceasta este doar o bibliotecă PHP. MongoDB are o extensie PECL nativă.

Comentarii

  • Ce este greșit în a folosi biblioteca PHP? –  > Por Mitch Dempsey.
  • Este posibil ca această întrebare să nu se potrivească bine pentru Stackoverflow, conform lui Gordon, însă am găsit informații valoroase în răspunsuri. –  > Por Jon.
  • Există mai multe opțiuni, Aerospike este open source – (github.com/aerospike/aerospike-server) este cea cu care m-am jucat în ultima vreme și îmi place pentru php. Au câteva exemple de scripturi utile în clientul lor php. –  > Por Ezos.
4 răspunsuri
Gordon

CouchDB are PHPillow:

PHPillow este un înveliș orientat pe obiecte pentru CouchDB. Versiunile pot fi găsite pe pagina de descărcări. Apache CouchDB este o bază de date distribuită, tolerantă la erori și fără scheme, orientată pe documente, accesibilă prin intermediul unei API RESTful HTTP/JSON. Printre alte caracteristici, oferă o replicare robustă, incrementală, cu detectare și rezolvare bidirecțională a conflictelor și poate fi interogată și indexată cu ajutorul unui motor de vizualizare orientat pe tabele, JavaScript acționând ca limbaj implicit de definire a vizualizărilor.

A se vedea și http://nosql-database.org pentru o bună prezentare generală.

kristina

Am scris driverul PHP pentru MongoDB și cred că este o interfață excelentă 🙂

Pachetul PECL Mongo nu numai că este destul de matur (comparativ… are aproape un an și jumătate acum!) și destul de amănunțit documentat, , ci este într-adevăr utilizat pe scară largă. Dacă verificați pagina de internet a MongoDB pagina PHP, , puteți vedea că există modalități de a-l integra cu Cake, Doctrine, Drupal, Kohana, Symfony și Zend, precum și câteva interfețe grafice de administrare (cum ar fi PHPMoAdmin) și mai multe ODM-uri (object document mappers) proprii.

P.S. salathe are un punct de vedere bun, totuși, cea mai bună soluție va depinde cu adevărat de ceea ce faci.

Comentarii

  • tipule, tocmai am văzut documentele pentru driver și am vomitat curcubee. Mult mai curat decât să lucrezi cu PDO! Serios, sunt pe punctul de a trece la MongoDB din cauza acestei interfețe! –  > Por felixfbecker.
salathe

o soluție NoSQL

Întrebarea dvs. este foarte vagă, fie că ați intenționat sau nu. Fără să știm că doriți să ieșiți din soluție NoSQL atunci orice recomandare ar fi doar o denumire de nume (nu neapărat un lucru rău, dar nimic care să nu poată fi căutat singur pe Google în câteva minute). De exemplu, cele două pe care le numiți mai sus (Cassandra și MongoDB) sunt animale diferite: pentru a baza alegerea pe prietenie pare puțin mioapă.

Așadar, ați putea să vă gândiți la asta, apoi să veniți și să detaliați proiectul (nu este nevoie să divulgați detalii; abordări generale, dorințe și dorințe, chestii de genul acesta) pentru a ne ajuta să vă ajutăm să vă îndreptați spre o alegere?

P.S. Acesta este doar un „răspuns” pentru că este prea lung pentru un comentariu. Degetele de la Waffley!

P.P.S. Nu că ar însemna ceva, dar sunt un mare fan al MongoDB… cu PHP sau altfel.

koen

Nu l-am încercat încă eu însumi, dar este pe lista mea de făcut: să încerc mongo cu php.

Tags:, ,