SSRS, definiția raportului nu este validă (Programare, Server Sql, Visual Studio 2008, Servicii De Raportare, Ssrs 2008)

jhowe a intrebat.

Cum pot să rezolv mesajul de eroare de mai jos pe care îl primesc atunci când încerc să implementez raportul meu în sistemul nostru de raportare? Reporting Server utilizând BIDS?

Mesaj:

Eroare : Definiția raportului „/OrderAnalysis” nu este validă.

Element de raport:

 <Report xmlns_rd="http://schemas.microsoft.com/SQLServer/reporting/reportdesigner" xmlns_cl="http://schemas.microsoft.com/sqlserver/reporting/2010/01/componentdefinition" >

Comentarii

 • Există diferențe de versiune de care aveți cunoștință? De exemplu, este vorba de un RDL 2005 care este implementat pe un server 2008? –  > Por Brian Gideon.
 • Funcționează raportul pe mașina dvs. de dezvoltare? Ați făcut vreo modificare recentă a raportului? –  > Por NakedBrunch.
 • Cred că vis studio face referire la componente pentru construirea raportului care sunt incorecte… Nu sunt sigur dacă face referire la componente 2008 când ar trebui să fie 2010, sau 2010 când ar trebui să fie 2008… Am lipit informațiile de schemă din raportul meu… –  > Por jhowe.
 • Folosesc o combinație de BIDS și Vis Studio 2010… Aveam nevoie de 2010 instalat pentru că avem TFS 2010 și nu este compatibil cu BIDS sau ceva de genul ăsta… poveste lungă… –  > Por jhowe.
 • ai obținut mai multe detalii folosind Fereastra de previzualizare ? –  > Por Kiquenet.
10 răspunsuri
Ross

Tocmai am primit acest mesaj obscur atunci când am încercat să implementez un raport din BIDS.

După o mică vânătoare am găsit o eroare mai descriptivă intrând în fereastra de previzualizare.

Comentarii

 • Privind eroarea Preview m-a ajutat să rezolv și eroarea mea. +1 pentru tine pentru că mi-ai semnalat acest lucru. –  > Por Jerry.
 • Mi-am găsit și eu problema în acest fel, imediat ce am citit soluția ta mi-am amintit că am mai făcut-o înainte! Atât de multe particularități cu SSRS designer! –  > Por XN16.
 • Mulțumesc! Mi-a rezolvat o problemă de care mă tot dădeam cu capul de câteva săptămâni! –  > Por cutmancometh.
 • Acesta ar trebui să fie răspunsul acceptat. Șocant că „Preview” oferă exact eroarea, în timp ce SSDT spune doar „Ceva este greșit m8!”…@jhowe –  > Por Arklur.
jhowe

Am găsit problema la acest lucru… din cauza unei referințe incorecte / eșuate în .rdl la data conns etc. De asemenea, am constatat că BIDS nu era mulțumit de faptul că avea spații în unele dintre numele de fișiere de proiect/raport… așa că oricine se confruntă cu această problemă să se asigure că nu are spații în denumire și să verifice fișierele rdl, conexiunile, totul pentru referințe eșuate/neactualizate! Visual Studio pare a fi un rahat în ceea ce privește actualizarea tuturor referințelor… Doamne ferește să trebuiască să redenumiți ceva!

Comentarii

 • Tocmai încercam să găsesc și eu cauza unei probleme similare. M-aș feri să modific codul sursă, deoarece, indiferent de impresia pe care o aveți, IDE/Reportul se așteaptă la anumite lucruri de la codul autogenerat. Am descoperit că problema mea era o utilizare „ascunsă” a unui parametru într-un câmp de culoare de fundal pentru o casetă de text. –  > Por Volvox.
 • Am avut exact aceeași problemă: numele raportului avea „,” în el și dădea eroarea. –  > Por dance2die.
PTansey

Pur și simplu schimbasem majusculele UNUI caracter într-unul dintre parametrii raportului și nu mai puteam să îl implementez. Schimbarea singurului caracter înapoi la majusculă mi-a permis să redeplasez. remarcabil.

Hermilo Meyer

Tocmai am avut aceeași problemă în timpul unei dezvoltări SSRS a unui Raport personalizat pentru MS CRM Dynamics 2011.

Motivul pentru care a apărut este pentru că folosesc niște Parametrii ascunși și pentru unii dintre ei am uitat să dau o valoare implicită.

Astfel, deoarece am avut puțin timp la dispoziție pentru a termina raportul, am uitat să introduc valoarea implicită pentru unii parametri și am riscat să pierd mai mult timp pentru a remedia problema.

Din fericire, am găsit-o foarte repede, deoarece eroarea arată caseta de text și paragraful cu primul parametru greșit, dar nu arată și numele parametrului:

„Nu pot posta imaginea erorii pentru că acest site nu îmi permite”

În general, în timpul dezvoltărilor SSRS este foarte important să nu uitați:- Să plasați parametrii raportului în ordinea corectă (cei referiți pentru prima dată, de exemplu, parametrii moșteniți de la raportul principal sau parametrii esențiali pentru subdatele) – Să atribuiți o valoare implicită parametrilor ascundeți și interni.

Rashiki

Un mesaj foarte criptic pentru ceea ce a fost problema mea.

Schimbasem numele parametrilor, dar nu actualizasem aceste nume în setul de date.

Steven Jirjis

Acest lucru s-a întâmplat în cazul meu din cauza schimbării numelor anumitor câmpuri ale setului de date din BIDS care erau menționate de parametri. Am uitat să intru în parametri și să realocez o valoare implicită (valoarea implicită a parametrului nu s-a schimbat automat în câmpul nou redenumit al setului de date. În schimb .

TheDarkTrumpet

Tocmai am dat și eu peste această problemă. Există o opțiune de „refresh fields”, pe care am găsit-o utilă. Ceea ce nu mi s-a părut intuitiv la început a fost faptul că trebuie introduse valorile folosite pentru a executa interogarea în așa fel încât să reîmprospătăm câmpurile. După ce am înțeles acest lucru și am reîmprospătat câmpurile – lucrurile au funcționat. Seturile de date și setul de date partajat care este apelat trebuie să fie corelate.

kimbaudi

Definiția raportului nu este valabilă sau nu este acceptată de această versiune a serviciilor de raportare. Acest lucru ar putea fi rezultatul publicării unei definiții de raport dintr-o versiune ulterioară a Reporting Services sau faptul că definiția raportului conține XML care nu este bine format sau XML nu este valid pe baza schemei Report Definition.

Am primit această eroare atunci când am utilizat ReportSync pentru a încărca niște fișiere .rdl în SQL Server Report Services. În cazul meu, problema era că aceste fișiere .rdl conțineau unele casete de text care conțineau caractere precum ©, (liniuță Em), (En dash) caractere, etc. La încărcarea fișierelor .rdl utilizând ReportSync, a trebuit să codific aceste caractere (&copy;, &mdash;, &ndash;, etc.) și să folosesc Placeholder Properties pentru a seta tipul de marcare la HTML pentru a scăpa de această eroare.

Nu aș fi primit această eroare dacă aș fi încărcat manual fiecare dintre fișierele .rdl, unul câte unul, utilizând SQL Server Reporting Services. Dar am o mulțime de fișiere .rdl și încărcarea fiecăruia în parte ar consuma mult timp, motiv pentru care folosesc ReportSync pentru a încărca în masă toate fișierele .rdl.

Îmi pare rău, dacă răspunsul meu nu pare relevant, dar sper ca acest lucru să ajute pe oricine altcineva care primește acest mesaj de eroare atunci când are de-a face cu fișiere .rdl SSRS.

Justin Ipson

Am primit această eroare și am încercat majoritatea sugestiilor de aici. În cele din urmă am făcut un „Clean” pe proiectul de raport și am încercat din nou. În cele din urmă a funcționat!!!

Kelly

Am primit această eroare la un raport pe care l-am copiat dintr-un alt proiect și am schimbat sursa de date. Am rezolvat-o deschizând proprietățile setului meu de date, mergând la secțiunea Parametri și literalmente doar reselectând toți parametrii din coloana din dreapta, ca și cum aș fi făcut clic pe lista derulantă și aș fi selectat aceeași coloană. Apoi am apăsat pe previzualizare și a funcționat!