Unity aplică animația de inactivitate la model (Programare, Animație, Unity3D)

David a intrebat.

Am creat un model în Blender și l-am pozat așa cum vreau să arate. Personajul nu se va mișca niciodată și nu se va schimba nicio animație.

Am exportat personajul cu animații într-un FBX și l-am importat în Unity 3D. După ce am aruncat personajul în scenă, poza personajului a revenit la preluarea implicită.

Cum pot forța personajul să folosească postura pe care o doresc? Trebuie să o fac în script sau există o setare pe care o pot schimba pentru a-l face să joace tot timpul animația idle?

1 răspunsuri
noob

Punând modelul în scenă nu vei invoca animația idle, animația și randarea sunt două lucruri separate. Pentru a reda întotdeauna o anumită animație pe un model ai trei opțiuni –

1. Prin animație moștenită –
Selectați modelul dvs. în scenă, eliminați animația implicită Animator și adăugați o nouă componentă Animation componentă. (Animator și Animation sunt două tipuri de componente diferite.) Are opțiunea de a selecta un clip de animație. Aruncați acolo clipul de animație și alegeți „Play Automatically” (Redare automată).

2. Prin Script –
Puteți adăuga componenta Animation (Animație), atașa mai multe animații și selecta pe care să o redați și prin intermediul scriptului. puteți face acest lucru și pentru modul meca-anim, care este explicat în punctul următor.

3. Via Meca-Anime
Fiecare model are un model implicit Animator componentă implicită. Aceasta are nevoie de un obiect controler de animație pentru a fi rulată. Creați un controler de animație (faceți clic pe butonul de creare în vizualizarea proiectului). Atașați controlerul la obiectul Animator componentă. Faceți dublu clic pe controler pentru a deschide vizualizarea Animator. Aruncați clipul dvs. acolo și faceți-l ca fiind implicit. Animația implicită se redă acum automat. Utilizarea Meca-anime are multe avantaje față de modul tradițional, care depășește scopul acestui răspuns. Verificați în schimb următorul link –

Mecanim vs Legacy Animation