WinSCP: Serverul a respins conexiunea SFTP, dar ascultă pentru FTP [închis] (Programare, Ftp, Sftp, Winscp)

user3548593 a intrebat.

Folosesc WinSCP pentru a descărca fișiere folosind protocolul FTP.

Am primit această eroare în jurnalul XML. Aveți vreo idee?

Eroare de rețea: Conexiunea la „example.com” a fost refuzată. Serverul a respins conexiunea SFTP, dar ascultă conexiunile FTP.

Ați dorit să utilizați protocolul FTP în loc de SFTP? Preferați să folosiți criptarea.

2 răspunsuri
Martin Prikryl

WinSCP utilizează protocolul SFTP în mod implicit, spre deosebire de majoritatea celorlalți clienți de transfer de fișiere, care utilizează protocolul FTP.

Din acest motiv, atunci când încercați să vă conectați folosind protocolul implicit SFTP la un server care nu are un serviciu SSH/SFTP (nu are un port 22 deschis), dar are un serviciu FTP (un port 21 deschis), vă sugerează că ați fi vrut de fapt să folosiți FTP-ul.

Trebuie să selectați protocolul FTP în mod explicit în dialogul de conectare:
https://winscp.net/eng/docs/ui_login

Pentru mai multe detalii:
https://winscp.net/eng/docs/message_server_rejected_sftp_listens_for_ftp

Comentarii

  • L-am schimbat în FTP, apoi am primit o eroare: Nu s-a putut realiza nicio conexiune deoarece mașina țintă a refuzat-o în mod activ. Conexiunea a eșuat. –  > Por Dr.jacky.
  • Acesta este un site de Q&A, nu un forum de discuții. Dacă aveți o întrebare, postați-o. Deși Super Utilizator ar fi un loc mai bun. –  > Por Martin Prikryl.
  • am aceeași situație pe mașina Linux vm player – sshd rulează, portul 22 este deschis (systemctl status sshd), a luat ip de la ifconfig…. DAR tot văd „Serverul a respins conexiunea SFTP, dar ascultă conexiunile FTP”. –  > Por Sasha Bond.
  • @SashaBond Deci mi-ai votat în jos răspunsul și totuși ceri ajutor? –  > Por Martin Prikryl.
Steffen Ullrich

Chiar dacă toate aceste protocoale au nume similare, ele sunt diferite:

  • FTP – protocol de transfer de fișiere RFC959
  • SFTP – „secure file transfer”, care reprezintă transferul de fișiere printr-o conexiune SSH
  • SCP – „secure copy” (copie securizată), de asemenea transfer de fișiere prin SSH.
  • FTPS – „FTP secure”, o extensie a protocolului FTP original care utilizează conexiuni SSL (nu SSH).

Așadar, SFTP și SCP au nevoie de un server SSH la omolog, în timp ce FTP/FTPS au nevoie de un server FTP(s).

WinSCP poate, probabil, toate acestea, dar poate face FTPS numai dacă serverul FTP are extensia SSL activată. Prin urmare, dacă doriți să utilizați FTPS (și nu SFTP), vă rugăm să verificați configurația serverelor dumneavoastră.

Comentarii

  • Un răspuns excelent. De asemenea, rețineți că, așa cum am menționat mai sus, FTP rulează de obicei pe portul 21 (și uneori pe portul 20 pentru conexiunile de date), SFTP & SCP de obicei pe 22, iar FTP/S de obicei pe portul 990 pentru SSL implicit și pe portul 21 pentru SSL AUTH/Explicit. diferența Implicit/Explicit fiind că pe portul 990 este implicit că conexiunea este sigură și că handshake-ul are loc imediat. În cazul SSL explicit, conexiunile se realizează pe portul FTP standard, iar handshake-ul are loc ca urmare a unei declarații AUTH SSL sau AUTH TLS din partea clientului. –  > Por WebDrive.

Tags:, ,