Are Raspberry Pi nevoie de un sistem de răcire? (Raspberry Pi, Hardware)

IQAndreas a intrebat.

Căutând pe Newegg pentru „raspberry pi”, rezultatele au fost următoarele multe heatsink-uri și precum și alte câteva tipuri de sisteme de răcire, însă aceste articole nu par să apară atunci când se caută prin magazinele distribuitorilor oficiali.

Are Raspberry Pi nevoie de un sistem de răcire pentru procesorul său, cum ar fi un radiator? În cazul în care nu este întotdeauna necesar, există situații speciale în care un sistem de răcire ar fi necesar (funcționarea într-un mediu exterior unde temperaturile pot atinge 35°C în timpul zilei)? Sau temperatura este mai degrabă legată de cât de mult lucrează procesorul?

Carcasele artizanale pentru Raspberry Pi trebuie să includă un fel de ventilație sau un ventilator pentru a evita acumulările de temperatură?

Comentarii

 • Puteți pune un ventilator pe dispozitiv, nu va face rău. Nici un radiator nu va face rău. Dacă supraîncărcați pi, atunci răcirea devine mai necesară. –  > Por j0h.
5 răspunsuri
user2813274

Aș dori să adaug această imagine:

rețineți că, din imagine, principala componentă care se încălzește este hub-ul USB/ethernet – de departe, acest lucru POATE justifica un radiator dacă utilizați aceste componente în mod intensiv, are un flux de aer restricționat din cauza unei carcase / etc. și se află într-un mediu mai cald sau o combinație a acestora.

A doua componentă care se încălzește în imagine este regulatorul de 3,3v – acest lucru este de așteptat de la un regulator liniar și, practic, este o non-problemă în noile ediții + ale pi. Aceste piese sunt proiectate să se încălzească (așa funcționează), așa că nu aș fi îngrijorat de faptul că această piesă are nevoie de un radiator.

În cele din urmă, procesorul (și memoria care se află deasupra procesorului) – este puțin probabil ca aceasta să aibă nevoie de un radiator, deoarece se va accelera singură dacă se încălzește prea tare – dacă observați o accelerare, atunci este posibil să doriți un radiator (și ați putea întâmpina acest lucru dacă faceți overclock… dar dacă sunteți într-adevăr atât de disperat pentru mai multă putere a procesorului, poate că Pi nu este pentru dvs…).

editare pentru a adăuga un nou model:

Giles Read a adăugat o imagine cu harta termică a modelului Pi 2:

Se pare că procesorul quad core este mai mare consumator de energie, dar dacă ne uităm la scara din dreapta ne ajută să punem lucrurile în perspectivă: sub 40 de grade Celsius este bine pentru un pachet CPU, nu este nevoie de radiator

și pentru citez din fundația RPi

Nu. Cipul utilizat în Raspberry Pi este echivalent cu un cip utilizat într-un telefon mobil și nu se încălzește suficient de tare pentru a avea nevoie de o răcire specială.

Comentarii

 • Frumos! Aveți o sursă pentru această imagine? –  > Por IQAndreas.
 • @IQAndreas – a apărut atunci când am făcut o căutare de imagini pentru „pi heatmap image” cu multe surse – nu sunt sigur care este originalul din păcate –  > Por user2813274.
 • Este posibil ca această imagine să fie a unui Pi B timpuriu, care avea un eroare de circuit, care conecta două magistrale de 3,3 V (sau 1,8?).. Acest lucru a făcut ca cipul de rețea să furnizeze 3,3V la întreaga placă, ceea ce a făcut-o foarte fierbinte și nesigură. –  > Por tomnexus.
 • De ce nivel de răcire ai nevoie dacă vrei să faci overclock folosind setările de sistem? Am nevoie de un ventilator sau doar de un radiator, dacă vreau să fac cel mai înalt nivel? –  > Por JFA.
 • @JFA depinde foarte mult de temperatura și umiditatea mediului ambiant și pentru cât timp ai nevoie de performanța maximă, dar rămân la ceea ce am spus mai devreme – probabil că ar trebui să te uiți la un alt sistem cu mai multă putere a procesorului decât să încerci să faci overclock la Pi la un nivel de performanță mai mare (intel Edison îmi vine în minte, există mai multe plăci snapdragon dev boards, etc. ) – -.  > Por utilizator2813274.
joan

Nu, nu are nevoie de un sistem de răcire. Dacă procesorul se încălzește prea tare (>85C), acesta va reduce viteza.

http://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?p=536478#p536478

Poate că vânzătorii vând heat-sink-uri oamenilor creduli din același motiv pentru care vând cabluri audio digitale placate cu aur, fac profit.

Există videoclipuri de testare pe YouTube. Iată unul cu radiator și unul cu un ventilator suplimentar. Este clar că doar radiatorul face doar o diferență marginală, ceea ce probabil nu justifică banii pe care îi plătiți pentru un radiator.

Comentarii

 • Nu cumva punerea unui radiator va ajuta la evitarea strangulării pi și poate ajuta la menținerea performanței? –  > Por PhillyNJ.
 • Cu siguranță (nu este același lucru cu nevoia despre care OP a întrebat totuși). –  > Por joan.
 • Cât de probabil este să atingi acea temperatură de 85C și să accelerezi? Puțin probabil. Iată experiența unei persoane într-o cameră la o temperatură rezonabilă (25C / 77F) : raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=29&t=11579#p169872 –  > Por dannysauer.
Havnar

Cel mai bun lucru pe care ți-l pot sugera este doar să monitorizezi temperaturile pentru o vreme și să vezi singur dacă este necesar în cazul tău. (temperaturile din mediul ambiant, overclocking-ul și încărcarea continuă fiind factori majori). cu cât este mai mare încărcarea componentelor, cu atât mai multă căldură produc acestea.

Ca și în majoritatea cazurilor de hardware, nu strică să vă păstrați echipamentul rece.Doar adăugarea unui ventilator undeva în configurație poate face deja minuni, nu ar trebui să fie nevoie să căutați răcitoare specializate pe piață.La urma urmei, un Pi este încă un pic de un lucru DIY, nu-i așa? 🙂 🙂

Acest fir de discuție vă arată cum să monitorizați temperaturile:

http://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=28&t=55940

editați:

acest lucru returnează temperatura nucleului în °C

/opt/vc/bin/vcgencmd measure_temp

Comentarii

 • Există un monitor de temperatură a miezului deja pe placă sau trebuie să cumpăr unul din acei senzori de temperatură portabili? –  > Por IQAndreas.
 • ‘/opt/vc/bin/vcgencmd measure_temp’ îți oferă temperatura de bază –  > Por Havnar.
Wendell247

Sigur că nu ajută prea mult, dar sunt de obicei doar câțiva dolari și arată frumos, așa că de ce nu? http://www.rootusers.com/raspberry-pi-heat-sinks-temperature-before-and-after/ temperaturile scad un pic, da, este un dispozitiv ieftin, deci acest lucru nu este chiar critic.

Comentarii

 • Dacă ar fi fost toate atât de cool (joc de cuvinte!) totuși. –  > Por goldilocks.
Kwekuq

Dacă faci overclocking, atunci da, s-ar putea să fie nevoie de o răcire suplimentară. Cu toate acestea, dacă vă decideți să o forțați puțin, este recomandabil să asigurați o răcire suplimentară.