Cum să fii sigur că pi-hole funcționează și cum să faci să blocheze reclamele de pe youtube? (Raspberry Pi, Dns, Gaură Pi)

Francesco Boi a intrebat.

Am instalat pi-hole pe zmeura mea pentru a opri reclamele. Deocamdată, am adăugat IP-ul raspaberry-ului la lista DNS din Mac-ul meu. Lista de DNS-uri din Mac-ul meu este următoarea:

  • 8.8.8.8
  • 8.8.8.4
  • IP-ul local al zmeurei.

Problema este că văd în continuare reclame, nu numai în youtube pentru care nu ar trebui să funcționeze direct, ci și pe alte site-uri. De exemplu, nu blochează reclamele nici măcar la redarea videoclipurilor de pe site-urile ziarelor.

Așadar, întrebările mele sunt:

  1. Cum să știu că pi-hole funcționează cu adevărat?
  2. Pot să îi extind funcționalitatea pentru a bloca și reclamele de pe youtube?

Comentarii

  • Trebuie să configurați pi-hole ca server dns implicit (primar). –  > Por Matej.
  • Cum?chiar dacă este singurul server DNS din setările mele, nu blochează reclamele –  > Por Francesco Boi.
  • Da, este posibil să blocați reclamele YouTube, însă este posibil ca YouTube să nu funcționeze cu reclamele blocate. –  > Por user96931.
  • Am făcut o încercare. Reclamele sunt blocate, dar începerea unui videoclip a durat 1 minut sau mai mult. Dacă vrei să încerci poți să te uiți aici: https://github.com/kboghdady/youTube_ads_4_pi-hole –  > Por digitaldot.
1 răspunsuri
Jay Money

Motivul pentru care încă mai vedeți anunțuri este 8.8.8.8.8.8 este Google și dacă rețeaua dvs. utilizează acest DNS nu se va rula la altele. Adresa pi locală ar trebui să fie singurul DNS din listă care forțează tot traficul să treacă prin gaura Pi înainte de a ateriza pe mac-ul dvs.

Acestea fiind spuse, anunțurile YouTube sunt mai puțin bune sau mai bune cu un Pi Hole. Cu ratarea fiind majoritatea timpului. Deoarece reclamele pentru YouTube provin din același loc ca și videoclipul pe care încercați să îl transmiteți, Pi Hole le vede ca parte a videoclipului și nu ca o reclamă separată de la unul dintre domeniile de pe lista neagră.

Există și alte blocante pe care le puteți găsi și instala pentru aceste tipuri de reclame, dar, în prezent, Pi Hole nu este o ghișeu unic pe care mulți oameni și-l doresc.