Cum se instalează LXDE pe raspbmc? (Raspberry Pi, Raspbmc, Lxde, Xbian)

Dheeraj Bhaskar a intrebat.

Context:

Vreau să îmi folosesc Raspberry Pi ca un HTPC în principal, prin urmare, vreau să fie optimizat pentru un HTPC. Cu toate acestea, vreau, de asemenea, să pot adăuga și alte utilizări, de exemplu: ca NAS, client torrent, server de backup etc.

Pentru aceasta am OpenElec, XBian și RaspBMC ca opțiuni.

OpenElec este exclus, deoarece este optimizat extrem de mult pentru HTPC și teribil de dificil de adăugat un desktop (LXDE). Între XBian și RaspBMC, le-am încercat pe amândouă și mi-a plăcut mult RaspBMC.

Întrebare:

Cum instalez LXDE (doar utilizabil este bun, nimic sofisticat) pe RasBMC?

PS: Ar fi frumos dacă soluția ar funcționa și pe XBian, deoarece sunt spinoff-uri Debian și sunt foarte asemănătoare.

Comentarii

 • OpenElec este atât de bun ca HTPC pentru că este puternic optimizat. Dacă se merge cu soluții mai puțin optimizate (XBian, RaspBMC) și, mai ales, dacă se adaugă niște chestii grele folosind apt-get (lucru nerecomandat de autorul RaspBMC, BTW), se ajunge la un sistem cu performanțe foarte slabe în toate domeniile, care este foarte fragil și care, cu siguranță, se va strica la următoarea actualizare a RaspBMC. Soluția ideală ar fi obținerea a două Raspberries, una mai puțin costisitoare este obținerea a 2 carduri SD. Totuși, ești liber să faci ce vrei =) –  > Por lenik.
 • @lenik după cum ai spus fiecare cu ce are de făcut :). Am de gând să pun desktop-ul într-un alt nivel de execuție ca să fie izolat. tot ce este bazat pe linux (poate fi)este menit să fie modificat. Cine spune altceva spune că e BSing. Breaking pe upgrade, trebuie să testez totuși. –  > Por Dheeraj Bhaskar.
2 răspunsuri
Dheeraj Bhaskar

Cercetare. Cercetare. Cercetare.

După ce am cercetat extensiv acest lucru pe web. Încercând multe soluții. Iată care este cea care a funcționat pentru mine.

Pași:

1. Instalați lxde-core

sudo apt-get install lxde-core xserver-xorg xinit

2. 3. Remediați problema Putty X11 proxy: protocol de autorizare greșit

Consultați propriul meu răspuns aici pe superuser

Sfat bonus:

Deoarece trebuiau instalate o mulțime de pachete, am accelerat instalarea descărcând pachetele necesare în memoria cache pentru apt-get folosind acest lucru:

sudo -i
cd /var/cache/apt/archives/
apt-get -y --print-uris install lxde-core xserver-xorg xinit > debs.list
egrep -o -e "http://[^']+" debs.list | xargs -l3 -P5 wget -nv
apt-get install lxde-core xserver-xorg xinit
exit

din moment ce obțineți un editor de text și o temă de pictograme îngrijită (în rest, pictogramele sunt transparente), printre câteva lucruri de bază.

Comentarii

 • Acum puteți trece la desktop-ul lxde ieșind din OSMC și apăsând ESC înainte ca acesta să se repornească automat, apoi conectați-vă ca utilizator osmc parola osmc și introduceți startx –  > Por rubo77.
 • Nu este cu adevărat util să nu instalați recomandări aici. Recomandările sunt xscreensaver obconf xserver-xorg xinit unde xserver-xorg și xinit sunt esențiale pentru a începe o sesiune X! ați economisi doar aproximativ 10 MB dacă nu ați instala recomandările aici, așa că apt-get -o apt::install-recommends=true lxde ar fi util aici –  > Por rubo77.
 • install-recommends ar trebui să fie păstrate ca fiind adevărate decât în cazul unor instalații cu adevărat neobișnuite. Aveți nevoie cel puțin de pachetele xserver-xorg și xinit pentru a putea utiliza startx –  > Por rubo77.
 • Nu s-ar putea ca Sfatul tău să se descarce în apt-archive, cum ar fi apt-get -d install ? De ce ai făcut-o? –  > Por rubo77.
 • @rubo77 Nu înțeleg apt-get îndeajuns pentru a răspunde la întrebarea ta, îmi pare rău. Mulțumesc pentru actualizarea răspunsului. –  > Por Dheeraj Bhaskar.
rubo77
 • Pe OSMC, trebuie să intrați în terminal făcând clic pe Shutdown opțiune și apoi pe Exit. Așteptați până când apare din nou ecranul de încărcare, apoi apăsați Esc.

 • conectați-vă folosind numele de utilizator oscm, parola implicită oscm (trebuie schimbată ulterior cu passswd)

 • Instalați LXDE cu

  sudo apt-get install lxde-core xserver-xorg xinit
  

  sau pentru a obține câteva programe mai utile pentru început (aproximativ 300MB) folosiți

  sudo apt-get install lxde-core xserver-xorg xinit --install-suggests
  sudo apt-get install pidgin-otr haveged icedove
  
 • use startx pentru a porni LXDE sesiune

Notă: am întâlnit o blocare, atunci când pornesc OSMC din cadrul meniului de start lxde, așa că pentru a utiliza OSMC, trebuie să repornesc apoi


În total, instalația mea cu OSMC și LXDE folosește doar 1,9 GB, astfel încât aceasta reprezintă doar o mică parte din cardul meu SD.


TODO:

adăugați o opțiune de selectare în momentul pornirii pentru a alege ce suprafață să pornească