De ce nu sunt disponibili unii pini GPIO? (Raspberry Pi, Gpio)

Neil Trodden a intrebat.

În conformitate cu acest ghid, numai următorii pini sunt disponibili pentru utilizarea mea:

2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 17, 18, 22, 23, 24, 25, 27, cu 28, 29, 30, 31.

Așadar, sunt 17 pini și apoi 4 pe header.

Acum, când mă uit la pin-out-ul pentru placa modelului B+:

Văd că sunt indicați pinii GPIO GPIO05, GPIO06, GPIO12, GPIO13, GPIO16, GPIO19, GPIO20, GPIO21 și GPIO26. De ce nu le pot utiliza?

Acestea sunt, de asemenea, enumerate aici.

Folosesc un RPi versiunea 2 care, din câte am înțeles, folosește același factor de formă ca și B+ și trebuie să știu ce pini pot folosi și care nu pot. Pur și simplu nu înțeleg ce pini pot și nu pot folosi și dacă cele de mai sus sunt corecte, de ce nu pot să le folosesc.

Comentarii

  • Primul link pare a fi apple la modelele A și B, imaginea de mai sus și al doilea link sunt modelul B+ și are mai mulți pini GPIO. Utilizați-le! –  > Por Tyson.
  • Poți să le folosești dacă vrei. Cu toate acestea, GPIO-urile nu sunt conectate la lumea exterioară prin intermediul pinilor de pe Pi B Rev. 2, așa că vor avea o utilizare limitată. –  > Por joan.
  • Deci, pe scurt, acei pini sunt în regulă pentru mine să îi folosesc pe placa B+ cu header-ul de 40 de pini? –  > Por Neil Trodden.
  • Toate gpiurile scoase pe antetul de expansiune sunt bune de utilizat. –  > Por joan.
  • Cum încercați să le folosiți? Încerci să le folosești din Python folosind biblioteca RPi.GPIO? Dacă da, există în prezent o eroare care împiedică utilizarea acelor pini. O remediere este în curs de realizare și ar trebui să fie disponibilă în următoarea săptămână folosind apt-get update/upgrade –  > Por recantha.
1 răspunsuri
Cameron Tacklind

Și eu am fost confuz când am văzut că în documentația Raspberry Pi se spune că nu pot folosi GPIO05, GPIO06, GPIO12, GPIO13, GPIO16, GPIO19, GPIO20, GPIO21, și GPIO26. Cred că aceasta este pur și simplu o rămășiță din zilele în care antetul Raspberry Pi nu avea încă cele 6 rânduri suplimentare.

Am un Raspberry Pi 3 Model B V1.2 și pot utiliza GPIO20 așa cum era de așteptat.

Un exemplu simplu de sysfs gpio:

sudo -i # Usually, sysfs gpio access is restricted to root. Raspbian seems to have an extra gpio group that can be used.
cd /sys/class/gpio
echo 20 > export
cd gpio20
echo out > direction
echo 1 > value

Tags: