Detector de viteză pentru sporturi de amatori, cum ar fi atletismul sau tenisul (Raspberry Pi, Senzor)

Maria Zverina a intrebat.
a intrebat.

Aș dori să construiesc un detector de viteză care poate măsura viteza unui atlet care aleargă sau viteza de servire în tenis sau orice alt sport amator similar. Dispozitive de acest gen sunt folosite în timpul Jocurilor Olimpice, Wimbledon, etc. Da – totul este în spiritul de a inspira o generație! 🙂

Am văzut o soluție bazată pe Arduino care se bazează pe declanșarea secvenței de declanșare a fasciculelor de lumină pentru a calcula viteza medie – totuși, este prea restrictivă și va funcționa doar pentru evenimente precum alergarea, dar nu și pentru tenis. Prin urmare, presupun că am nevoie de ceva de genul unui senzor radar. Există acestea în pachete rezonabile pentru amatori? Cum pot obține unul? Care sunt cele mai bune modalități de a-l conecta la RPi?

În plus, există alternative? Ar avea ultrasunetele o rază de acțiune suficientă? Efectul Doppler cu reflexie ultrasonică va fi suficient de ușor de măsurat? Există și alte opțiuni?

N.B. Îmi pare rău, dar răspunsurile cu declanșarea fasciculului de lumină nu vor fi acceptate. 🙂

Comentarii

  • De ce nu cumpărați pur și simplu un radar de viteză sau ca acesta. În orice caz, pentru a face un radar care să nu se declanșeze la lumină, va costa puțin. –  > Por Piotr Kula.
  • Caut ceva în gama de preț mai amator – ceva suficient de ieftin pentru a fi folosit la carnavaluri sportive. Am găsit acum niște senzori de viteză Radar la conrad-uk.com/ce/en/overview/0231510/Radar-sensors. Cu toate acestea, încă nu sunt sigur de raza lor de acțiune. Are cineva experiență cu aceștia sau cu alții? –  > Por Maria Zverina.
  • Frumos – un pic cam scump, dar ok… Se spune că raza de acțiune este de până la 15 metri, dar fișa tehnicăspune să nu se folosească acolo unde se folosesc lumini fluorescente. așa că poate un senzor laser / infraroșu este mai bun –  > Por Piotr Kula.
  • Cred că acest lucru este un pic în afara subiectului. Ați menționat cel puțin RPi, dar dacă razele de lumină sunt prea incomode, nu văd de ce ați folosi RPi în locul unui notebook sau al unei tablete. Vei găsi mult mai multă expertiză despre radare etc. pe electronics.stackexchange.com –  > Por John La Rooy.
  • @gnibbler Încerc să văd dacă acest lucru este ceva care poate fi construit împreună ieftin și fără prea multă electronică personalizată. Prin urmare, bazându-l în jurul RPi. De îndată ce începeți să mergeți în jos cerința de laptop / tabletă, ați putea la fel de bine să utilizați un produs personalizat, așa cum sugerează ppumpkin –  > Por Maria Zverina.
4 răspunsuri
Alex Chamberlain

Hot Wheels Radar Gun

Unii oameni au avut succes în hacking-ul pistolului Hot Wheels Radar Gun. Hack-ul pare destul de profund și o cantitate rezonabilă de electronică analogică.

Ghidul îți spune cum să amplifici semnalul, dar trebuie să dezvolți tu însuți o soluție mai completă. De exemplu, frecvența trebuie să fie numărată. Acest lucru ar putea fi realizat în software pe Raspberry Pi sau ca hardware suplimentar. Deoarece Raspberry Pi rulează Linux, ar fi recomandabil să faceți acest lucru în hardware și să vorbiți cu Raspberry Pi printr-o interfață alternativă, cum ar fi I2C/SPI. O astfel de ieșire digitală ar putea fi utilizată de Raspberry Pi sau de un MCU alternativ.

Ieșirea din hack folosește un semnal de 10Ghz folosind tehnica „Doppler Radar”; întâmplător, același lucru pe care trebuie să îl faceți cu cu piesa hardware pe care ați pus-o în comentariile dvs.[PDF], dar acela folosește 24Ghz. Din PDF

[La 24Ghz,] prin urmare, frecvența semnalului care provine de la ieșirea mixerului este proporțională cu viteza: 44 Hz corespunde unei viteze de deplasare de aproximativ 1 km/h.

Piotr Kula

Utilizând fie hardware-ul sugerat în comentariile dumneavoastră (CON-RAD-MOD) sau hack-ul radar de jucărie ar trebui să vă întrebați de ce doriți să utilizați Raspberry Pi?

Un Arduino este perfect capabil, la fel ca și Pi, să decodifice semnalele. Deoarece întrebarea dvs. nu are o întrebare definitivă, vă voi da un răspuns cum să conectați dispozitivele la GPIO-ul Raspberry PI.

CONRADMOD output utilizează un colector deschis așa că, practic, trebuie să măsurați frecvența. Deoarece fișa de specificații spune deja că are un rezistor de tragere în sus, puteți conecta ieșirea de la conradmod la un pin de intrare digitală de pe Pi. Ar trebui să citiți ghidul de hacking al jucăriilor pentru a afla mai multe detalii despre cum să o conectați la un pin digital într-un mod sigur.

Astfel, veți selecta un pin GPIO liber, îl veți seta ca intrare și veți citi într-o buclă – calculând frecvența. CONRADMOD emite 44hz pentru fiecare ~1km/h

Dar s-ar putea să vă dați seama că aveți nevoie de un circuit extern pentru conversiile de sincronizare așa cum se discută în această postare.

Robert Graf

Pentru serviciul de tenis, ce zici de un microfon amplasat la fileu care aude mingea lovind racheta, apoi terenul. Distanța serviciilor bune este destul de fixă în ceea ce privește distanța, așa că ai acel număr. Două puncte în timp și o distanță pot da viteze de ceas pentru serviciul de tenis, nu? Încă nu știu să programez Pi-ul, dar am vrut totuși să împărtășesc această idee.

Hellonearthis

Doamna Kinetic ar putea să o facă. Dar asta e ca și cum ar fi un trip de raze luminoase.

Comentarii

  • Cum aș putea folosi asta cu Pi-ul meu? Ați putea să vă extindeți răspunsul vă rog. –  > Por Piotr Kula.
  • Ei bine, cred că ar avea nevoie de o cutie de Windows pentru a se ocupa de datele de conectare, dar acestea pot fi trimise la RPi, așa cum fac hack-urile Arduino. vimeo.com/31698679 instructables.com/id/… –  > Por Hellonearthis.

Tags: