KODI și audio analogic (Raspberry Pi, Audio, Kodi)

megalodon a intrebat.

A reușit cineva să facă să funcționeze audio analogic în KODI pe Pi2? Funcționează foarte bine prin HDMI, dar vreau să instalez asta în minivan-ul soției mele și are doar intrări componente, nu HDMI. Folosesc cablul configurat corect (și testat) în mufa de 3,5. Primesc un video excelent, dar nu și audio. Am încercat toate combinațiile de setări din meniul System/Settings/Audio, inclusiv schimbarea ieșirii la „analog” și „HDMI and Analog”, dar tot nimic. Cu toate acestea, primesc un bâzâit neplăcut atunci când selectez Pass-through, astfel încât sistemul audio răspunde, dar nu redă nimic, nici filme, nici muzică, nici sunete de sistem. Aveți vreo idee?

Comentarii

  • Mă bucur să văd că ai primit deja cel puțin un răspuns. După ce m-am jucat puțin cu ieșirea audio analogică de pe Pi, nu este chiar cel mai glorios semnal curat cu care mi-am răsfățat urechile vreodată. Puteți evita problema dvs. folosind ceva de genul acest autobuz alimentat Tendak HDMI -> convertor VGA cu ieșire audio analogică de 3,5 mm. Am găsit ieșirea audio HDMI a lui Pi un pic mai plăcută decât ieșirea audio de 3,5 mm. Totuși, convertorul încarcă puțin Pi. –  > Por goobering.
  • Mulțumesc pentru pont. De fapt, am comandat ceva asemănător în cazul în care nu găsesc o soluție. O să văd cum merge și o să vă răspund. –  > Por megalodon.
  • @goobering probabil că face o sugestie bună aici, pentru că calitatea audio chiar nu este foarte bună de la mufa de 3,5 mm pentru căști. Există mai multe informații utile despre ce trebuie făcut pentru a obține o ieșire audio aici: raspberrypi.stackexchange.com/questions/44/… –  > Por Chris.
4 răspunsuri
Huczu

Trebuie să editați config.txt în boot partition.Set:

hdmi_ignore_edid_audio=1
hdmi_force_edid_audio=0

Acest lucru va forța ieșirea analogică datorată audio. După modificări reporniți dispozitivul.

Puteți citi mai multe despre aceasta în documentația de la: https://www.raspberrypi.org/documentation/configuration/config-txt.md

Comentarii

  • Din păcate, acest lucru nu a funcționat. Încă tăcere. Probabil că voi merge cu soluția de mai sus. –  > Por megalodon.
x29a

De fapt, într-o versiune recentă de kodi (folosind openelec build 8.0.0 pentru raspberry 3, care este kodi 17) există o opțiune pentru a selecta ieșirea audio sub

settings -> system settings -> audio

și se poate selecta fie hdmi, fie analogic (jack de 3,5 mm), fie ambele sau pulseaudio (care poate fi utilizat, de exemplu, pentru bluetooth)

Comentarii

  • Notă: ar putea fi necesar să setați și „Output configuration: fixed” (Configurație ieșire: fixă) în același ecran –  > Por Piskvor a părăsit clădirea.
megalodon

Soluția (pentru mine) a fost să-mi calibrez ecranul. Pentru că eram prea concentrat să fac să funcționeze sunetul, nu mi-am calibrat ecranul. partea de sus și cea de jos erau tăiate și nu am văzut pictograma „Mute” în colțul din dreapta sus. În timpul etapei de configurare, trebuie să fi apăsat tasta F-ceva care pune Kodi în surdină. După configurare, am folosit doar aplicația de la distanță pentru iOS, care nu are o funcție de mute, ci doar control vol. De asemenea, Mute nu are niciun efect asupra trecerii HDMI, astfel încât toate testele mele HDMI au trecut. Am conectat din nou tastatura, am dezactivat Kodi și totul este în regulă.

Acum știu, calibrați ecranul.

blablatar

Nu trebuie să dezactivați HDMI-out pentru a utiliza ieșirea audio analogică. De fapt, le poți folosi pe amândouă fără să te încurci cu fișierele de configurare.

Eu folosesc pluginul „Audio Profiles” din KODI pentru a comuta între ieșirea audio HDMI pentru redare video și ieșirea audio analogică pentru redare muzicală. funcționează foarte bine pentru mine și a fost ușor de configurat.

Tags:,