Nu se poate intra prin ssh în Pi3 (Raspberry Pi, Ssh, Kodi)

Jason Vaughan a intrebat.

Ok, am citit celelalte întrebări legate de ssh, dar nu găsesc una care să se potrivească exact cu problema mea.

După ce tocmai am construit un Pi3 cu XBMC și Kodi17.1 (instalare NOOBS de XBMC), am încercat să intru prin ssh în cutie pentru a crea câteva scripturi personalizate.

Am activat ssh atunci când a fost construită cutia, dar nu pot, din niciun motiv, să mă conectez la Pi de la distanță. pi este atribuit un IP static în rețeaua mea de acasă și este conectat prin cablu LAN la un comutator local.

Am încercat de pe desktop-ul meu Linux și, de asemenea, de pe laptopul meu Windows (folosind Putty).

Pe ambele sisteme pot ping caseta Pi, iar atunci când folosesc SSH, mi se prezintă promptul de conectare (deci pot presupune că daimonul ssh rulează), dar nu-i place numele de utilizator / parola.

Am încercat să folosesc UID – pi și PASS – raspberry, dar acest lucru nu a dus la o conexiune de succes.

A încercat cineva / a reușit să facă acest lucru ?

Ar trebui să abandonez instalarea XBMC și să merg pentru o instalare completă Raspbian și să ruleze Kodi din cron ?

Ajutor !!!….

Comentarii

  • Am observat că ai îngropat oarecum soluția ta la această problemă. Dacă tu (sau altcineva) ar trebui să o scrieți ca răspuns, există o șansă bună de a prelua câteva puncte din ea. –  > Por goobering.
  • Se va face. Nu am vrut să răspund la propria mea întrebare, după ce am pus-o doar cu câteva ore în urmă, dar, deoarece am soluția, voi face o scriere rapidă Mulțumesc –  > Por Jason Vaughan.
3 răspunsuri
Jason Vaughan

Când încercați să vă conectați la OSMC Media center (instalat din programul de instalare NOOBS), amintiți-vă că este vorba de OSMC și nu de XBMC. pentru a vă conecta de la distanță prin ssh trebuie să utilizați acreditările osmc/osmc și NU autentificarea implicită pi/raspberry, așa cum este atât de larg documentat

goobering

Cred că pare plauzibil că ați instalat OpenELEC, , spre deosebire de Kodi vanilie. OpenELEC utilizează un nume de utilizator și o parolă diferite. Din pagina OpenELEC FAQ:

Ce este autentificarea SSH?

Currently the login into OpenELEC has fixed settings.

 Login: root
 Password: openelec

Note that these values are case-sensitive.

Comentarii

  • Vă mulțumim pentru sugestie. Am încercat acreditările openelec, dar nici asta nu funcționează 🙁 –  > Por Jason Vaughan.
otorrillas

Asigurați-vă că aveți ssh daemon activat în setări.

De exemplu, pentru OpenELEC, veți găsi configurația demonului la rubrica Settings/Services:

Pentru Raspbmc, o veți găsi sub Programs/Raspbmc Settings/System Configuration:

Comentarii

  • Aș fi de acord cu acest răspuns dacă nu ar fi vorba de login-ul SSH care este prezentat: „…când folosesc SSH, mi se prezintă promptul de login…”. Daemonul rulează cu siguranță, dar login-ul pare să fie greșit. –  > Por goobering.
  • Tocmai am verificat de două ori, OSMC, instalat în februarie 2017, serverul ssh rulează cu siguranță. A fost capabil să se conecteze la server folosind și web .. <IP Address>:8080 –  > Por Jason Vaughan.
  • Actualizat pentru a adăuga, Ive tocmai a încercat osmc / osmc și funcționează !!!! … Îmi pare rău băieți, sunt nou la Pi –  > Por Jason Vaughan.

Tags:,