pornește un lxterminal la pornire (Raspberry Pi, Boot, Lxterminal)

DarylF a intrebat.

Rulez raspabian pe pi-ul meu și aș dori ca o fereastră lxterminal să se deschidă de fiecare dată când pornesc. Nu mă interesează să execut un script de la boot, am nevoie doar ca terminalul să se deschidă.

Orice ajutor ar fi apreciat.

Comentarii

  • Posibil duplicat al funcției Executarea scriptului la pornire –  > Por Dmitri Grigoriev.
  • Am un răspuns la o întrebare similară în stackoverflow: Executarea unui script după ce utilizatorul s-a logat, pe Raspberry Pi. Răspunsul meu este orientat spre utilizarea lxterminal pentru a îndeplini această sarcină. –  > Por HoldOffHunger.
2 răspunsuri
Dcdanny

Pentru a deschide terminalul la boot deschideți managerul de fișiere, navigați în /home/pi/Desktop și găsiți scurtătura lxterminal. Faceți clic dreapta și copiați-o.

Apoi du-te la /home/pi/.config/autostart (creează aceste foldere dacă nu există) și lipește fișierul acolo.

Reporniți și lxterminal ar trebui să se deschidă.

Deși, dacă nu doriți deloc interfața xwindows, puteți folosi consola modificând desktop-ul de pornire la pornire în raspi-config.

Comentarii

  • Deocamdată acest lucru nu mai funcționează cu cea mai recentă versiune de Raspbian. Orice lucru din autostart este ignorat. –  > Por Justin Emlay.
  • Și acum ce se întâmplă…. –  > Por Marcel.
Lokesh sp

Navigați în home/pi/.config/lxsession/LXDE-pi/

Folosind acest lucru

cd home/pi/.config/lxsession/LXDE-pi/

Deschideți autostart

nano autostart

Adăugați un @lxterminal în ultima linie. Apăsați CTRL+X apoi Y și apăsați ENTER.

Reporniți zmeura piOR Tastați reboot și apăsați ENTER

După pornire apare terminalul.

Puteți utiliza acest lucru pentru a face ca raspberry pi să execute programe la pornire. pentru a executa un program, cum ar fi un program python care solicită un API pentru informații prin citirea unei intrări.

Adăugați programul respectiv în .bashrc fișierul

Comentarii

  • Deocamdată acest lucru nu mai funcționează cu cea mai recentă versiune de Raspbian. Nu există niciun dosar lxsession. Presupun că dacă ați făcut o actualizare și era acolo, ați putea apoi să-l mutați înapoi din dosarul de backup, dar dacă sunteți pe o instalare nouă nu veți avea cu ce lucra. –  > Por Justin Emlay.