Pot alimenta un Pi printr-un pin de 5V? (Raspberry Pi, Pi 2, Sursă De Alimentare)

Thomas Weller a intrebat.

Cartografierea PIN a Raspberry 2B spune:

Cei roșii sunt pinii de 5V. Sunt acestea folosite doar ca pini de ieșire de 5V atunci când alimentarea este conectată prin Micro USB? Sau este posibilă și alimentarea Raspberry Pi prin acești pini, astfel încât să pot scăpa de cablul Micro USB?

Vă rugăm să rețineți: nu vreau să alimentez perifericele de la acești pini, vreau să alimentez zmeura însăși, adică vreau să scap de sursa de alimentare micro USB.

Comentarii

  • dacă ați face acest lucru, ați ocoli siguranțele polifuze, ceea ce ar fi riscant. Cu ce intenționezi să-l alimentezi? pentru că dacă nu-ți place conectorul USB, de-soldă-l și fie pui o altă mufă, fie sudezi 5v direct pe placă, acolo unde sunt plăcuțele USB…  > Por Dr.Rabbit.
3 răspunsuri
crasic

Acest pin este conectat direct la 5V net, , ceea ce înseamnă că într-adevăr este posibilă alimentarea prin acel pin.

Atunci când este sub alimentare USB, această rețea este alimentată de către alimentarea USB, dar nu există nici un motiv pentru care nu ai putea să o alimentezi singur, totuși, replicarea unei părți din schema de protecție merită pentru a proteja sursele de alimentare și a preveni incendiile.

În opinia mea, modificarea plăcii (înlocuirea header-ului USB) este mai riscantă și mai predispusă la erori decât utilizarea unei surse externe cu protecție adecvată.

Cu toate acestea, cea mai simplă soluție este de a face un cablu de la sursa de alimentare sau de la conectorul ales la micro-usb, pentru că poți la fel de bine să reutilizezi circuitul pe care îl au acolo.


Aruncând o privire la schemele putem vedea că pinii GPIO sunt atașați direct la 5V net

Ceea ce se referă @Dr.Rabbit este o siguranță resetabilă care este folosită pentru a proteja de scurtcircuit. Aceasta poate fi văzută aici ca și componentă F1. 5V net apare în partea dreaptă a schemei.

Rețineți că intrarea USB este în plus protejată împotriva energiei inverse, este o idee bună să reproduceți ambele scheme de protecție în configurația dvs.

Rețineți că acestea protejează în mare măsură operatorul și sursa de alimentare. Dacă siguranțele polifuze se declanșează din cauza unui scurtcircuit accidental, placa este probabil moartă oricum, însă dacă pur și simplu aveți prea multe sarcini, atunci siguranțele polifuze vor proteja sursa de alimentare de la bord și alimentatorul de perete de supracurent continuu.

Este legitim să se utilizeze diode pentru a OR alimentarea surselor de alimentare și pentru a preveni curentul invers. Trebuie doar să vă asigurați că țineți cont de căderea de tensiune a diodelor sau să o compensați în schema dvs., așa cum se face la raspberry pi.

Comentarii

  • Pe scurt, Q3 protejează împotriva tensiunii inverse, D5 împotriva supratensiunii și F1 împotriva curentului ridicat. Raspberry Pi este bine protejat 🙂 –  > Por MatsK.
  • @MatsK Cam atât de bine cât se poate în produsele comerciale pentru protecție. În lumea industrială, proiectăm pentru o gamă de tensiuni de intrare de la 10-60V și o cerință ca orice pin de intrare să poată fi inversat accidental cu oricare altul și să nu fie deteriorat… –  > Por crasic.
  • Știu, și eu sunt parțial acolo 😉 –  > Por MatsK.
  • Aceeași protecție poate fi obținută ieftin cu un MOSFET IRLZ44N care protejează polaritatea. Împingeți 5V la drenă și la poartă și trageți 5V la Pi de la sursă. Polifișurile sunt și ele ieftine. E mai puțin de 3USD în piese. maximintegrated.com/en/app-notes/index.mvp/id/636 este o lectură bună. –  > Por user2497.
88weighed

Da, puteți utiliza pinii de 5v. Acești pini sunt pe o șină de 5v. Acest lucru va ocoli însă orice circuit de protecție de pe Pi. Dacă nu vrei să folosești micro usb, cel mai bine ar fi să sudezi sursa de alimentare la portul PP1 din partea de jos a Pi-ului tău. Consultați linkul pentru o prezentare completă a conexiunilor PP.

https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=28&t=89522&p=628505&hilit=pp1#p628505

Martin

Pe un Raspberry Pi Zero W folosesc unul dintre acești pini pentru a alimenta zmeura. Zmeura mea este un controler pentru o bandă de LED-uri APA 102.

Banda în sine folosește mult curent, așa că nu o pot alimenta de la pinul de 5V al Zmeurașului (cel mai probabil ar distruge-o).

Dar pot folosi cu ușurință sursa de alimentare de 5V / 10A pentru LED-uri pentru a alimenta și Zmeura Pi prin pinul de 5V, folosind astfel pinul ca intrare.

După cum s-a menționat într-un comentariu, nu există protecție împotriva polarității inverse sau a supratensiunii pe acești pini, așa că aveți grijă! Ați putea adăuga un condensator între pinul de 5V și cel de masă pentru o anumită protecție. Cu toate acestea, o sursă de alimentare bună de 5V nu ar trebui să producă un vârf de tensiune atunci când este conectată. Până acum, nu am distrus un Raspberry Pi cu această configurație.

Comentarii

  • Sper să mă înșel 😉 Folosesc un Raspberry Pi Zero v1.3 (Schematică github.com/raspberrypi/documentation/blob/master/hardware/…), și nu un Pi 3. Aveam impresia că există o diferență în ceea ce privește nivelul de protecție împotriva supratensiunii sau a polarității inverse între Pi 3 și Pi Zero. Dacă nu există, ar fi o veste excelentă. –  > Por Martin.
  • Pe scurt: Pe Pi Zero, nu contează dacă se folosește intrarea Micro USB sau PIN-ul de 5V: ambele sunt la fel de neprotejate. Nu sunt sigur în ceea ce privește Pi 3: din scheme, aș crede că pinul de 5V se află „în spatele” circuitului de protecție care protejează intrarea de alimentare Micro USB, și că acolo ar face diferența. –  > Por Martin.
  • este „în spatele” circuitului de curent invers (Q3) și siguranța (F1). 5V pinul vede în continuare protecția la supratensiune D5 –  > Por crasic.
  • Ah da, aveți dreptate. –  > Por Martin.
  • Mulțumesc pentru răspuns, Martin. Apreciez faptul că vrei să ajuți. Deoarece am cerut în mod explicit Raspberry Pi 2B, acest răspuns Pi Zero nu este de ajutor pentru mine. Îmi pare rău, conform regulilor acestui site, nu voi accepta răspunsul tău și nici nu-l voi vota în sus. De asemenea, nu voi da nici downvote, deoarece răspunsul este probabil corect. –  > Por Thomas Weller.