Raspberry Pi nu este afișat în rețea (Raspberry Pi, Raspbian, Rețea, Dhcp)

malshan peiris a intrebat.

Folosesc distribuția Debian Wheezy 2012-8-18 pe un Raspberry Pi model B. Am setat serverul SSH să se activeze în mod implicit și l-am conectat la switch-ul meu Ethernet, unde routerul folosește DHCP.

Comutatorul arată că Pi-ul este conectat, dar arp-scan de pe desktop-ul meu arată doar routerul, nimic altceva. A eșuat Ethernet-ul de pe Raspberry Pi să pornească corect? Există o configurație pentru a activa clientul DHCP al Raspberry Pi?Va trebui să obțin un monitor de care am nevoie pentru a mă conecta local.

Comentarii

  • Poate Raspberry Pi să facă ping la router? Ce înseamnă ip route de pe Raspberry Pi? Poate routerul să detecteze switch-ul? –  > Por ArchHaskeller.
2 răspunsuri
recantha

Un fel de întrebări multiple acolo, deci răspunsuri multiple…

Pentru a găsi Pi-ul în rețea, ați putea încerca Advanced IP Scannercare a funcționat întotdeauna pentru mine pentru a găsi adresa IP în rețea.

A face ca Pi să apară în rețea pentru ca mașinile Windows să o vadă în vizualizarea Network din Explorer se face printr-un pachet numit „samba” care poate fi instalat pe Pi (sudo apt-get install samba).

Probabil cea mai importantă parte: În ceea ce privește clientul dhcp, acesta ar trebui să fie deja activat automat pe Pi. Poți să faci ‘ifconfig’ și să lipești rezultatul aici pentru a vedea dacă Pi are sau nu o adresă IP?

Comentarii

  • Problema era legată de tensiunea pe care o primea Pi. Foloseam un cablu ieftin de la usb la micro usb cu sursa de alimentare construită la comandă, care avea un metru lungime. Acum am tăiat cablul, făcând lungimea de doar 2 cm, iar tensiunea a crescut la 4,91 volți la alimentarea pi (de la TP1 la TP2 este tot 4,65 V). Acum problema nu mai este acolo. Ethernet funcționează perfect.Mulțumesc pentru ajutor Haskeller și recantha –  > Por malshan peiris.
  • @malshanpeiris Ar fi util dacă ați răspunde la propria întrebare cu soluția dvs. În acest fel, ceilalți vor putea găsi cu ușurință răspunsul. De asemenea, vei primi și ceva rep 🙂 –  > Por Jivings.
  • @malshanpeiris a trebuit să reinstalezi sistemul sau a funcționat după ce ai reparat sursa de alimentare ? –  > Por Xsmael.
johnFX

Ca cineva care a găsit această pagină căutând răspunsuri la propria mea problemă, soluția mea a fost că Pi-ul meu avea același IP cu o altă mașină din rețea. Am setat manual ip-ul Pi-ului meu deschizând ip config cu sudo nano /etc/dhcpcd.conf apoi, după toți biții existenți, am făcut ca finalul în care setați ip-ul să fie :

interface eth0

static ip_address=192.168.0.235/24
static routers=192.168.0.1
static domain_name_servers=192.168.0.1

interface wlan0

static ip_address=192.168.0.230/24
static routers=192.168.0.1
static domain_name_servers=192.168.0.1