Se poate face ssh intern, dar nu se poate face extern: port 22: conexiune refuzată [închis] (Raspberry Pi, Rețea, Ssh)

Rizhiy a intrebat.

Încerc să mă conectez la Raspberry Pi prin SSH.

Sunt capabil să o fac pe plan intern (ssh [email protected]), dar atunci când încerc să mă conectez extern (prin IP public) îmi spune:

port 22: Conexiune refuzată

Am configurat redirecționarea porturilor în router și am dezactivat firewall-ul, dar tot am aceeași problemă. Ce alte cauze pot exista?

Comentarii

  • probabil că nu ați configurat corect redirecționarea porturilor sau, din anumite motive, ISP-ul dumneavoastră blochează portul 22. De obicei, eu fac traducerea portului cu redirecționarea portului, adică IP extern:port 42020 -> IP intern:port 22. Apoi SSH [email protected]:42020 –  > Por Tyson.
  • Utilizați scanerul de porturi aici pentru a vedea dacă portul dvs. este deschis din exterior. –  > Por Tyson.
  • Ei bine, link rău… Grc.com și scanerul de port este instrumentul de scut –  > Por Tyson.
  • Am verificat folosind acel instrument și spune că 22 și 80 sunt ambele deschise. –  > Por Rizhiy.
  • De asemenea, am verificat de două ori redirecționarea porturilor și se pare că este corectă. Am încercat să redirecționez porturile, dar tot nu am avut succes. –  > Por Rizhiy.
1 răspunsuri
Jacobm001

Mai jos sunt cele mai frecvente motive pentru care utilizatorii par să aibă probleme cu o conexiune ssh.

  1. Nu ați activat redirecționarea sau ați activat-o incorect

Dacă nu ați activat redirecționarea porturilor din router sau ați configurat-o incorect, conexiunea va fi refuzată. Instrucțiunile în acest sens vor varia în funcție de router, dar asigurați-vă că adresa IP redirecționată este aceeași cu cea pe care o folosește RPi.

De asemenea, rețineți că adresa se poate schimba din când în când. Din acest motiv, am setat routerul meu să ofere întotdeauna aceeași adresă pentru RPi.

  1. Este posibil ca ISP-ul dvs. să dezactiveze traficul pe portul 22

Nu am experimentat niciodată acest lucru personal, dar unele rețele blochează „porturile obișnuite pentru serverele casnice”, cum ar fi 21 și 22. Dacă o fac, nu puteți face nimic pentru a activa aceste porturi. Trecerea la un alt port va rezolva de obicei această problemă, chiar dacă este puțin enervant.

  1. Încercați să vă conectați din aceeași rețea

Unor routere nu le place când destinația se află în aceeași rețea. Motorola pe care l-am închiriat anterior de la Comcast dădea greș cu aceeași eroare, dar TP-link-ul meu gestionează conexiunea fără probleme.

Comentarii

  • Nu înțeleg. Am activat redirecționarea porturilor pe routerul meu Google OnHub. Am înregistrat un subdomeniu cu Google Domains. Am configurat ddns daemon pe Pi-ul meu. De ce nu funcționează? –  > Por IgorGanapolsky.

Tags:,