Sunet surround wireless folosind Raspberry Pi? (Raspberry Pi, Wireless, Audio, Bluetooth)

Dan a intrebat.

Mă uitam la niște soluții audio Bluetooth/Wireless și nu am fost puțin surprins de cât costă ceva care chiar ar funcționa bine.

M-am uitat la Pi-ul meu și am început să formulez un plan. Cu toate acestea este încă un pic cam pe jumătate gătit.

O mulțime de oameni folosesc dispozitive Bluetooth cu Pi-ul lor, iar Pi-ul are ieșire audio. Trebuie să existe o modalitate de a-l transforma într-un dispozitiv audio fără fir, nu? Așa că mă gândesc că pot obține un adaptor Bluetooth și să conectez niște difuzoare frumoase la Pi și să-l așez în spatele canapelei mele.

Întrebări:

  1. Există măcar un astfel de dispozitiv care să trimită audio de la televizorul meu la Pi prin Bluetooth?
  2. Ce fel de calitate ar oferi? Ce fel de calitate a sunetului oferă Pi?
  3. Este doar o idee stupidă a unui tip disperat să economisească câțiva dolari pe boxe wireless?

Comentarii

  • Televizoarele nu acceptă bluetooth. De asemenea, trecerea la digital și trimiterea de date va crea o întârziere în sunet. Nu este foarte frumos dacă imaginea de pe televizor și sunetele nu sunt sincronizate. Așa că, pentru televizor, nu văd cum un Pi ar putea face treaba. Dar poate funcționa doar pentru redarea de muzică de pe smartphone, de exemplu –  > Por Gerben.
3 răspunsuri
invitat

Poate că există o modalitate dacă Pi este folosit și ca receptor, adică dacă folosești un stick DVB sau un alt tip de receptor TV USB cu Pi, cel puțin există deja un semnal în interiorul Pi. Ar putea fi o posibilitate de a folosi un dispozitiv bluetooth ca ieșire audio sau un alt dispozitiv de sunet USB pentru semnalul audio. nu am încercat, dar ar putea fi o idee și merită încercat.

Piotr Kula

1. Da. Un dispozitiv dedicat pentru a trimite audio prin Bluetooth nu sunt ieftine.

Dar puteți găsi dispozitive Bluetooth ieftine și populare așteaptă pentru audio și au o ieșire. Acest lucru este bun pentru partea de difuzoare, presupun. Cum ar fi muzica de pe iPhone la A2DP receptor.

Partea complicată este trimiterea audio de la televizor. Presupun că Raspberry Pi poate face acest lucru. Dar nu are intrări audio… Așa că aveți nevoie de o placă audio USB. Din ce am citit, am auzit că există probleme serioase cu înregistrarea audio pe Pi :(DAR! Adăugarea unui dongle USB Bluetooth la Pi și transmiterea datelor audio către A2DP îți va permite să faci streaming prin Bluetooth.

2.

Calitatea este de 44.1khz Stereo – sau- 48Khz comun. Și va fi de aceeași calitate ca și semnalul de intrare. Acest lucru se datorează faptului că sunetul este digitizat și trimis pe eter în unu și zero. Apoi este reasamblat pe partea cealaltă exact în același mod. Dezavantajul este că este doar stereo sau mono. Nu există suport pentru 5 canale sau DTS/Surround. (Dar puteți folosi mai multe pentru a realiza acest lucru). Unele dispozitive Bluetooth permit o calitate audio superioară și formate audio brute, dar acest lucru ar putea fi un pic dificil de implementat pe Pi

3.

Nicio idee ambițioasă nu este niciodată proastă. Dar fiți atenți, deoarece proiectele de prototipuri pot costa uneori la fel de mult ca și cele reale… uneori chiar mai mult. Dar credeți-mă pe cuvânt. Merită să te distrezi învățând despre asta 🙂

Piotr Kula

Tocmai am primit un e-mail de la Sparkfun despre Bluetooth Audio

RN-52 Bluetooth de la Roving Networks este un modul audio care vă permite să creați simplu un sistem audio hands-free pentru mașina dumneavoastră sau să controlați de la distanță centrul media. Cu această placă breakout am făcut să fie ușor pentru tine să îl introduci în orice proiect la care l-ai putea folosi. Toate capetele pertinente sunt defalcate și etichetate pentru confortul dumneavoastră.

Modulul RN-52 combină un radio Bluetooth clasa 2 cu un procesor de semnal digital (DSP) încorporat. Modulul este programat și controlat cu ajutorul unui limbaj de comandă ASCII simplu. Acesta oferă o interfață UART, mai mulți pini I/O programabili de către utilizator, ieșiri pentru difuzoare stereo, intrări pentru microfon și un port USB.

Intrările de microfon fiind esențiale aici. Acesta este locul în care doriți ca televizorul dvs. să transmită audio stereo. Presupun că ai putea folosi un Raspberry pe partea de difuzoare ca ieșire audio și un dongle Bluetooth USB ieftin care suportă A2DP 🙂