Utilizați codul Arduino pe raspberry pi? (Raspberry Pi, Arduino)

Gabriel Wert a intrebat.

Nu sunt atât de familiarizat cu plăcile Arduino. De Crăciun am primit de la mătușa mea un kit de senzori. Codul sursă este tot pentru arduino și eu nu am un arduino. Există vreo modalitate prin care aș putea recompila codul în ceva ce ar putea folosi RasPi?

Comentarii

  • În unele cazuri, senzorii din acele kituri pot funcționa cu Pi, dar cu un cod scris special pentru Pi. Există ceva mai multe informații în această întrebare raspberrypi.stackexchange.com/questions/33346/… -.  > Por d3noob.
3 răspunsuri
Kolban

Există un proiect Open Source în curs de desfășurare la: https://github.com/me-no-dev/RasPiArduino

Acest lucru permite practic să se folosească Arduino IDE împreună cu un compilator încrucișat care generează un cod executabil care va compila schițe Arduino arbitrare și le va permite să ruleze complet pe Pi. Acest proiect se află încă într-o fază foarte incipientă, dar până acum am reușit să iau schițe sofisticate în mod arbitrar și să le fac să ruleze pe Pi.

Vedeți și:

  • Pot folosi Arduino IDE pentru a compila o schiță Arduino pentru a rula pe Pi?

Jacobm001

Este puțin probabil ca orice cod Arduino să funcționeze pe Raspberry Pi. Deși Arduino sunt programate în C, codul lor sursă conține o mulțime de funcții specifice plăcilor lor. RPi nu va avea aceste biblioteci. Pe lângă unele bătăi de cap legate de software, hardware-ul RPi este foarte diferit de cel al oricărui Arduino.

Ați putea învăța multe despre modul în care funcționează senzorii din codul de exemplu, dar va trebui să îl convertiți manual în ceva mai utilizabil cu RPi.

Comentarii

  • Poate că ar merita să vă uitați la cartea make sensors amazon.com/Make-Sensors-Hands–Monitoring-Raspberry/dp/… aceasta acoperă atât Arduino, cât și Pi, cu exemple spate în spate pentru mai multe tipuri de senzori. Aș sugera, de asemenea, să obțineți un arduino puteți învăța multe de la ei – deoarece au fost în jurul valorii de mai mult timp decât Pi există o mulțime de exemple de cod pentru aproape orice vă puteți gândi. –  > Por Steve Robillard.
  • Un lucru la care trebuie să aveți grijă cu dispozitivele conectate la Pi, dar proiectate pentru arduino, este că majoritatea arduinelor sunt proiectate pentru 5 volți, iar Pi NU este. acest lucru poate necesita câteva rezistențe suplimentare sau un schimbător de nivel. –  > Por Steve Robillard.
joan

Nu, Arduino utilizează un mediu de cod special construit în jurul proprietăților hardware-ului de bază.

Acestea tind să aibă o secțiune de inițializare urmată de o buclă infinită.

Acestea fiind spuse, majoritatea senzorilor pot fi utilizați pe Pi. Ar trebui să căutați pe Google senzorul urmat de Raspberry Pi și Python și probabil veți găsi exemple.

Trebuie să fiți atenți la faptul că Pi are 3V3 GPIO, în timp ce Arduino are 5V. Senzorii care emit 5V nu ar trebui să aibă linia de ieșire a datelor conectată direct la un GPIO Pi.

De asemenea, Pi nu are intrări analogice, așa că va trebui să adăugați un ADC pentru a utiliza senzori analogici.

Tags: