Adresa IP, iphone, Snapchat (Securitatea informațiilor, Mobil, Ip, Iphone)

Părinte îngrijorat a intrebat.

Copilul meu este acuzat că a făcut unele lucruri necorespunzătoare prin intermediul Snapchat, dar el jură că nu a făcut nimic, și este genul de persoană care probabil că nu ar fi făcut-o. Singurul lucru pe care se bazează poliția este numele contului de utilizator și adresa IP care se presupune că se conectează la iPhone-ul copilului meu. Există vreo posibilitate ca altcineva să fi intrat în contul Snapchat al copilului meu și să fi făcut lucruri necorespunzătoare sau adresa IP este concludentă că este vorba de iPhone-ul copilului meu? Copilul meu și celălalt comunicator se află în state diferite.

Comentarii

  • Cunoașteți IP-ul în cauză? Există vreun dubiu cu privire la faptul că IP-ul a fost utilizat efectiv de dispozitivul lor? Există vreun dubiu cu privire la faptul că copilul dvs. a folosit sau nu Snapchat? –  > Por thexacre.
  • Cu excepția cazului în care telefonul este jailbroken, aș crede că cineva a compromis fizic Snapchat acc / iPhone. Nu este un atac de la distanță, ci un atac local mult mai plauzibil. Sau poate că fiul tău chiar a făcut-o. –  > Por Joseph.
  • Sau poate că un prieten sau un coleg de clasă a avut acces la dispozitiv/cont sau s-a dat drept el de la un punct de acces comun? Am văzut unii adulți fără parole lăsându-și dispozitivele prin zone comune… sau împărtășind acreditările de cont (fie pentru un anumit serviciu, fie pentru că folosesc aceleași acreditări peste tot). Luați-vă un avocat și lăsați-l să decidă când și cum să discute astfel de lucruri cu poliția. –  > Por Dave.
1 răspunsuri
user42178

Snapchat păstrează un jurnal al tuturor mesajelor trimise și IP-urile corespunzătoare, astfel încât pot spune cu ușurință cine a trimis ce mesaj și de unde.

Dacă cineva a compromis contul Snapchat și a trimis un conținut de pe o altă mașină, adresa IP ar fi cea a mașinii/telefonului de unde a fost trimis conținutul sau, eventual, adresa unui proxy/server compromis/serviciu de anonimizare precum Tor.

Dacă atacatorul ar vrea cu adevărat să pară că copilul dumneavoastră a trimis conținutul, ar putea compromite o mașină din rețeaua dumneavoastră de acasă și să o folosească ca proxy pentru a trimite conținutul (acesta va părea că provine de la conexiunea rețelei dumneavoastră de acasă și ar fi o potențială dovadă, cu excepția cazului în care aveți dovada că altcineva era acasă sau că copilul dumneavoastră nu era acolo când s-a întâmplat).

Teoretic, ar putea, de asemenea, să compromită telefonul însuși pentru a trimite conținutul direct prin rețeaua mobilă, dar, în practică, nu cunosc niciun exploit iOS pentru versiunile recente de iOS 8.X care să permită acest tip de atac, astfel încât singura opțiune ar fi să îl faceți pe copilul dvs. să instaleze un program malware special creat pentru a le oferi atacatorilor acces de la distanță la telefon și privilegii de root (pentru a intra în sandbox-ul aplicației Snapchat și a fura token-ul de sesiune, pentru a putea să se dea drept această aplicație). Instalarea unui astfel de malware nu este o sarcină ușoară și este cu siguranță o procedură neobișnuită și, cel mai important, necesită un telefon cu jailbreak.

Comentarii

  • „Dovezi solide” acest lucru nu este considerat solid. „suficient de proastă”. „Nu se cunosc exploatări” depinde de versiune. -1 –  > Por Lucas Kauffman.
  • „de ce nu ar fi solidă?”, altcineva în contextul întrebării lui OPs ar putea fi unul dintre prietenii copilului lor care a venit pentru o petrecere în pijamale și a crezut că ar fi o glumă amuzantă să se joace cu contul de snapchat al copilului lui OPs. De asemenea, cred că ar trebui să revizuiți „copilul dvs. a fost suficient de prost încât să fie supus unei inginerii sociale pentru a instala malware”, deoarece A. ingineria socială este eficientă împotriva multor oameni inteligenți și B. întrebarea se referă la un copil care nu ar trebui să fie în cele din urmă responsabil pentru securitatea lor online (spre deosebire de părinții lor). –  > Por thexacre.
  • Se pare că uitați principiile de bază sau jurisprudența, vi se cere să arătați că dovezile dvs. sunt solide. Aceasta este ÎN CEL MAI BUN caz circumstanțială. –  > Por Lucas Kauffman.
  • „așa că singura opțiune ar fi să vă faceți copilul să instaleze un malware special creat” nu pare a fi singura opțiune „Aproximativ jumătate dintre utilizatorii Snapchat au între 13 și 17 ani, ceea ce ridică semne de întrebare dacă unele dintre imaginile scurse ar putea fi considerate pornografie infantilă” huffingtonpost.com/2014/10/13/snapchat-hacked_n_5977334.html –  > Por thexacre.
  • @thexacre acest lucru ar necesita ca copilul să se conecteze la un serviciu terț (în acest caz un site web) și tot nu le va da acces la telefonul copilului pentru a se da drept el (prin postarea de conținut ofensator de pe IP-ul telefonului). – user42178

Tags:, ,