Când locația mea este activată, mă poate urmări cineva? [închis] (Securitatea informațiilor, Android, Urmărirea Utilizatorului, Geolocalizare)

Amanda a intrebat.

Când locația este activată poate cineva să mă urmărească fără ca eu să le împărtășesc locația mea?

Comentarii

 • Puteți să detaliați puțin? Dacă locația dvs. este partajată fără ca dvs. să permiteți acest lucru (adică fără a da permisiunea unei aplicații), ar fi vorba de o eroare de software. GPS-ul în sine este pasiv, astfel încât îl puteți utiliza fără a fi nevoit să partajați informațiile cu alte persoane. –  > Por Arminius.
 • Ar fi bine să restrângeți de la „cineva” la un set specific. de exemplu, Prieteni/Familie? Străini la întâmplare? Furnizori de internet? Vreun autor a cărui aplicație ai instalat-o pe dispozitivul tău? –  > Por Sas3.
 • Bineînțeles că OP știe cel mai bine, dar eu interpretez această întrebare ca fiind o întrebare despre ce măsuri de protecție există pentru a se asigura că informațiile despre serviciile de localizare sunt limitate la destinatarii destinați și cât de realist este ca acestea să fie eludate. –  > Por flerb.
 • „Cineva” în acest context înseamnă probabil un fost iubit sau ceva de genul ăsta. Un individ posibil cunoscător de tehnologie care este amenințător. Răspunsul este: dacă el/ea este suficient de inteligent/ă pentru a infecta telefonul, GPS-ul poate fi activat de la distanță, așa că nu contează. Fără a infecta telefonul sau a trimite o pagină web care să ceară localizarea nu există o modalitate obișnuită. –  > Por J.A.K..
 • Așadar, răspunsul scurt este: NU dați click pe o pagină web care vă cere să vă comunicați locația. Așa aș face eu. Dar sunteți deja în alertă, așa că probabil că nu este o problemă. –  > Por J.A.K..
2 răspunsuri
TazerFace

Întrebarea dvs. se cam contrazice singură, pentru că, dacă activați localizarea, vă partajați locația. Prin partajarea locației dvs., îi facilitați mult mai mult acestui „cineva” să vă poată urmări. Îți sugerez ca dacă ești îngrijorat că ești urmărit să începi prin a-ți dezactiva localizarea sau, dacă ești cu adevărat paranoic, există alte metode de lucru cu GPS și localizare.

Securitatea locației digitale

VPN:

Pentru început, puteți utiliza un VPN pentru a vă ascunde locația digitală atunci când utilizați internetul. Puteți găsi o mulțime de acestea pe Android (un exemplu ar putea fi OpenVPN). Acest lucru vă va ajuta cu oricine vă urmărește prin internet.

Tor:

O altă modalitate de a vă ajuta să vă ascundeți pe internet ar fi utilizarea Tor. Pe dispozitivele mobile, serviciul Tor se numește de fapt „Orbot”. De asemenea, puteți obține „Orfox”, care este ca și browserul Tor (Firefox). Dar, din nou, acest lucru vă va ajuta doar să vă ascundeți pe internet.

Securitatea locației fizice

Această fază este utilizată atunci când credeți că „cineva” încearcă să vă urmărească fizic din locația dispozitivului dumneavoastră.

Dispozitive de bruiaj și blocare a GPS

 • Gadgeturi de bruiaj GPS – Vândute în mod obișnuit online, modelele populare se conectează pur și simplu la adaptorul de 12 V al unui vehicul (similar cu cel din ACEST imagine) și interferează cu orice semnal radio GPS pe o rază de aproximativ 30 de metri.

 • Scuturi metalice – O opțiune mai ieftină, nealimentată, este învelirea dispozitivului într-un manșon metalic, cum ar fi o plasă de alamă sau o folie protectoare pentru camera de plumb. S-a raportat că hoții de mașini sunt cunoscuți pentru că transportă mașinile furate, echipate cu unități de urmărire GPS, în interiorul unor camioane frigorifice pentru a bloca semnalul GPS.

 • Gadgeturi de falsificare a GPS – Aceste gadgeturi pot trimite un semnal radio fals care se suprapune semnalului transmis de dispozitivul GPS și raportează o locație falsă. Aceste dispozitive nu sunt doar ilegale, ci pot fi periculoase pentru alți utilizatori de GPS, în special pentru cei utilizați în transportul comercial.

 • Dispozitive de bruiaj pentru telefoane mobile – Multe dispozitive GPS raportează urmărirea în timp real, care utilizează un operator de telefonie mobilă pentru a comunica aceste informații persoanei care face urmărirea. Un dispozitiv de bruiaj al telefoanelor mobile poate fi utilizat pentru a bloca semnalul transmis către operatorul de telefonie mobilă, împiedicând trimiterea actualizărilor de stare. Spre deosebire de un dispozitiv de bruiaj GPS, acesta împiedică, de asemenea, utilizarea telefonului mobil.

Resurse

Puteți afla mai multe despre GPS și semnalele wireless cu ajutorul linkului de mai jos:

http://gpssystems.net/gps-jamming/

și nu uitați… Nu puteți fi niciodată 100% invizibil pentru „cineva”, însă puteți face mai dificilă localizarea digitală și fizică a „cuiva”, folosind unii dintre acești pași de mai sus.

Comentarii

 • „Întrebarea dvs. se cam contrazice pe sine, deoarece, prin activarea localizării, vă partajați locația.” – Cum implică utilizarea GPS-ului faptul că îți împărtășești poziția? –  > Por Arminius.
TriloByte

În primul rând, presupun, din întrebare și din profilul tău, că ești un utilizator mediu de Android, care vrea să învețe câte ceva despre tehnologie.

 1. Este important să știu, care sunt obiectivele tale, pentru a te putea ajuta să le atingi. Doriți să nu fiți urmărit?

 2. Atunci când activați partajarea locației, permiteți telefonului să partajeze „oficial” locația sa direct cu alte aplicații. Puteți alege să o dezactivați, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că nimeni nu poate vedea unde se află telefonul dumneavoastră sau pe dumneavoastră personal.Există și alte modalități legale sau nelegale de a vă urmări activitatea „online”. Dacă doriți să ascundeți locația telefonului de un utilizator obișnuit, există câteva modalități de a face acest lucru, dacă aveți toate abilitățile (proprietarul telefonului). Dacă doriți să vă ascundeți activitatea de corporații sau de autorități superioare, va fi nevoie de un nivel mai ridicat de cunoștințe tehnice. Există multe modalități de a ocoli aceste blocaje. Practic, nu contează dacă telefonul dvs. este pornit deloc pentru a vă urmări, deoarece funcția principală a unui telefon mobil este de a-l găsi oriunde pentru a putea fi comunicat cu el.