Cum se va realiza ascultarea cum pot preveni ascultarea cum pot preveni ascultarea (Securitatea informațiilor, Rețea, Tls, Wifi, Prevenirea Atacurilor, Confidențialitate)

Gimp a intrebat.

Cred că ascultarea prin spionaj este un atac de tip „man in middle”, iar mesajul trece de la client la server, iar omul care stă la ISP sau hackerii din rețea se pot uita la mesajul pe care îl trimit. Am auzit că acest lucru se poate face ușor cu rețelele wireless.

Ei bine, cum pot preveni interceptarea fără SSL?

Mă ajută în vreun fel criptarea?

Mă va ajuta trimiterea unui cod de bare împreună cu mesajul meu?

Mai există vreo altă modalitate de a preveni spionajul?

De asemenea, care sunt utilizările SSL?

Este folosit doar pentru a împiedica atacatorii să tragă cu urechea sau are și alte semnificații?

Comentarii

  • Îmi cer scuze tuturor… Nu am găsit o etichetă mai bună decât SSL. Nu există o etichetă specifică pentru EAVESDROPPING. Să-l adauge cineva. –  > Por Gimp.
  • Puteți detalia exact ce anume încercați să obțineți. Dacă doriți doar să fiți în siguranță atunci când navigați, SSL este implementat în toate browserele și este mecanismul de facto. –  > Por Rory Alsop.
2 răspunsuri
Rory Alsop

Pe scurt – orice mesaj necriptat care este trimis poate fi văzut de un atacator care are acces la canalul de comunicare. Aceasta poate fi mai mult o problemă în cazul unei rețele fără fir, deoarece este difuzată, spre deosebire de o rețea cu fir, care ar necesita ca un atacator să obțină acces la un punct de pe traseu.

Soluțiile la această problemă sunt:

  • criptarea mesajului
  • criptarea canalului

Ambele funcționează și sunt adecvate în situații diferite.

Nu sunt sigur ce înțelegeți prin cod de bare – un cod de bare nu este un mecanism de securitate, ci o modalitate de reprezentare a caracterelor într-un format care poate fi citit de o mașină.

În ceea ce privește utilizările SSL – aici există o gamă largă de întrebări etichetate SSL care merită să fie analizate.

AbhishekKr

[Un răspuns generic]

Pentru a preveni ascultarea în orice tip de canal de comunicare se poate realiza prin utilizarea „Tunelare securizată” a datelor din canalul dumneavoastră.

pe o conexiune de rețea simplă, înființarea unui VPN și așa mai departe.